Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

sierika 22:47, 18 lis 2019

Powiedzmy, że powstaje, najważniejsze zrobione ale marzy mi się cd stół do rozsad, półeczki, może coś tam jeszcze zima długa można wymyślać. Nabrałaś rozpędu jesienią jak zwykle prawda? gdy inni hamują Ty przeciwnie.
viva 22:48, 18 lis 2019

A jak fajnie za magnolią
Pszczelarnia 22:49, 18 lis 2019

Gardenarium napisał(a)

Mam podobną niebieską z Anglii i dwia identyczne - czarne.
Pomaluj na taki kolor, tam gdzie będą stały jaka jest przewaga kolorów? Sad, więc przewagi nie ma, ale drzewa kwitną na biało więc - białe.

Albo pomaluj odważnie, fioletowo lub pomarańczowo. Wtedy dostaw coś w tym kolorze.

Danusiu, w tej Twojej niebieskiej angielskiej (boski kolor) zakochałam się w sierpniu i trafiły mi się podobne namiastki.

Białe na tle bordowych buków, czemu nie? Chyba nie jestem tak odważna, raczej bardzo zachowawcza.
Pszczelarnia 22:57, 18 lis 2019

sierika napisał(a)
Powiedzmy, że powstaje, najważniejsze zrobione ale marzy mi się cd stół do rozsad, półeczki, może coś tam jeszcze zima długa można wymyślać. Nabrałaś rozpędu jesienią jak zwykle prawda? gdy inni hamują Ty przeciwnie.

Najważniejsze już masz. reszta przyjdzie nagle i niespodziewanie.

Jestem jesiennym typem chętnie machającym szpadlem i widłami.

Pszczelarnia 23:03, 18 lis 2019

viva napisał(a)
A jak fajnie za magnolią

Za magnolią zimozielone struktury.

Miło Cię widzieć.

April 07:11, 19 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, w tej Twojej niebieskiej angielskiej (boski kolor) zakochałam się w sierpniu i trafiły mi się podobne namiastki.

Białe na tle bordowych buków, czemu nie? Chyba nie jestem tak odważna, raczej bardzo zachowawcza.

A może fioletowe? Pięknie komponuje się z bordo
Biały będzie agresywny na tle ciemnego, będzie mocno się odcinał. Zaszalej
sylwia_slomc... 08:55, 19 lis 2019

Ja bym dała kolor ciemnego wina, będzie pasował do buków i do owocków jabłonek
Albo taki kolor ciepłej miedzi, pasowałby do całego ogrodu.
mira 09:27, 19 lis 2019

sierika napisał(a)
Nic nie stoi na przeszkodzie by kąt gospodarczy cieszył oko, to newralgiczne miejsce w ogrodzie, z jakże wielu względów, można powiedzieć na początku był chaos, z niego wyłania się ład....czyli jest dobrze to buduje, przymajmniej mnie.
Posadziłam jakieś jabłonki ale w mojej okolicy posucha w tej kwestii.

Kąty gospodarcze teraz pod lupę - u mnie straszny bajzel bo to miejsce w ogrodzie najbardziej używane.

Sierika - jabłonki? pod Twoim domem kupiłam w tym roku cudowna jabłonkę Malus Red Sentinel - jestem nią oczarowana
mira 09:31, 19 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Było tak ciepło, że okna w szklarni same uchyliły się do wentylacji

Jesienny sad

Trzeba pomalować te ławki na jakiś kolor. Będą stały w sadzie. Nie mam pomysłu. Pomocy!

Takie fotki mnie wpędzają w mocne bicie serca - pierwsza to co uwielbiam - zapowiedź miejsca w ogrodzie do którego natychmiast trzeba się skierować

no a te ławki - odjazd po prostu

kolor - radzisz się? nie spieszyłabym się może nawet poczekała sezon do liści, one są tak dekoracyjne teraz i wesołe

A! wpadłam tylko po to żeby napisać że buka tricolor ma Vita i u niej go zauważyłam i mnie poraził pięknością - wiadomo młodziutki

Może Vita pokaże jaki teraz jest jak sobie porósł - ciekawa też jestem

i to pisała gwiazda ze swojego ogrodu

Pszczelarnia 11:21, 19 lis 2019

mira napisał(a)

(...)

A! wpadłam tylko po to żeby napisać że buka tricolor ma Vita i u niej go zauważyłam i mnie poraził pięknością - wiadomo młodziutki

Może Vita pokaże jaki teraz jest jak sobie porósł - ciekawa też jestem

i to pisała gwiazda ze swojego ogrodu

Z tym bukiem to tylko fascynacja. Nie mam miejsca. Mam jednego płaczącego zielonego i zastanawiam się czy dobrze go posadziłam, ot takie dylematy z drzewami.