Ha, też mam największą ochotę na działania pod koniec sezonu
Widok zza drzwi skradł moje serce, co tam kostka. Kombinuję już gdzie i kiedy upolować kulkę cisową i wcisnąć między seslerie. Tak więc kopię zrobię, co tam, że nieudolną.
No takie emocjonalne na wszelkie sposoby.
Jakie u mnie w szkółce są cudne jarząby z białymi i rożowymi koralami duże po 100 zł to chyba od Szmita.
A skąd wiesz że to karczownik?
Emocjonalnie przemyślałam kupno judaszowca i sobie pomyślałam że gdybym się nim cieszyła przez kilka lat i by mi przemarzł po tych kilku latach to by mnie trafiło - no i miałam argument nie kupować
a teraz sobie myślę że np. wcześniej np coś by go podgryzło o też po drzewie
no i mój argument padł
Dzidka mi poddała pomysł na stewarcję kameliową - mam o czym dumać
Po zimie wyciągałam goły pień zaostrzony na ołówek. Miał siedlisko w skarpie nadrzecznej, obserwowałam (Mariusz z Bolestraszyc pisał jak się karczownika eliminuje). Sąsiad raz przyszedł i pytał, co to za zwierzę grasuje na mojej skarpie. Były ślady. Biologię karczownika opanowałam. Pomogła mi Ania Mała Mi.
Na początku myśleliśmy, że to przysłowiowa nornica.
Mira, te Wasze szkółki ich obfitość powodują, że przypomina mi się bajka o osiołku "osiołkowi w żłobie dano..." .
Wszystko Ci może paść z jakiś względów (prozaiczna przyczyna, po zimie rozłupany pień drzewa, nawet dorosłego). Trzeba wybrać wersję rozsądną. U Ciebie jest zacisznie a przy tarasie to już w ogóle. Przy judaszowcu to chodzi o ciepłą glebę raczej.
Dzidka - ma ciekawe pomysły.
Kielichowiec (wiem, ze masz) też jest fajny przy tarasie.
szczerze - to mi w ogóle nie przeszkadza, skupiam się na rabacie a ta jest piękna. My chyba już tak mamy, że skupiamy się na niedoskonałościach we własnych ogrodach, widzimy rzeczy do zrobienia .
Ewa, ja mam do Ciebie pytanie dotyczące pszczół. Jest ich u mnie coraz więcej. Kiedy kwitły marcinki było ich bardzo dużo, aż mnie to zaskoczyło. Przyjrzałam się im uważnie i różniły się między sobą. Teraz pytanie. Czym różni się pszczoła muraka od miodnej? Czy wszystkie pszczoły miodne wyglądają jednakowo ?