Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kasya 13:24, 21 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Maks. co 40 cm., czasami może mi się przesunęło (w tym szpalerze długim) i jest co 50 cm ale to za dużo.

Ale na tych zdjęciach powyżej, w tym szpalerze, co 36 cm - 40 cm.

Dziekuje
sierika 19:12, 21 lis 2019

A taka sprawa, Klub Ławki z Ptaszkiem, elitarnie zrobiło się. Kto jest prezesem
a członkowie to? wypada kliknąć wobec tego. Podać możesz namiary, wiem gdzie są ale może inne lepsze.
Gardenarium 19:34, 21 lis 2019

Otóż początek i ciekawa historia ławki z ptaszkami jest taki Rok 2015.

Zaglądaj także do mnie Ewo, zobaczysz te dwie czarne i tę niebieską, teraz stoi w moim nowym ogrodzie

A tak się zaczęło, jak widać moc tej ławki jest ogromna

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/469-niby-tylko-lawka-ale-jednak-cos-wiecej

Teraz stoi tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9649-wizytowka-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-moja-anglia?page=15

Instagram Ogrodowiska
sierika 19:40, 21 lis 2019

Danusiu, zaglądam od pierwszej strony, nie odzywam ale podczytuję artykuł, który wskazałaś znam także

Ewo, pytałaś jak uchowałam owoce derenia, otóż moje ptaki nie jedzą ich, aronii nigdy nie zebrałam ale dereń tak, tylko to było kilka garści na razie, zauważyłam, że ptaki różnie żerują każdego roku, np. w ubiegłym zebrałam 7 kg świdośliwy a w tym nic, objadły do ostatniego owocu, w tym roku zostawiły borówkę a poprzednio rozpinałam siatkę bo masowy atak nastąpił.
Pszczelarnia 20:34, 21 lis 2019

sierika napisał(a)
A taka sprawa, Klub Ławki z Ptaszkiem, elitarnie zrobiło się. Kto jest prezesem
a członkowie to? wypada kliknąć wobec tego. Podać możesz namiary, wiem gdzie są ale może inne lepsze.

Wolę egalitaryzm jednak. Równy dostęp do ławki dla wszystkich. Piszę na PW.

eM. podliczył mi dziś koszt tyczek bambusowych (olalal!), powiedziałam, żeby odjął moją pracę nad drzewkami już przez 4 lata i może będzie musiał mi dopłacić.

Ławka wychodzi taniej.

Pszczelarnia 20:37, 21 lis 2019

Gardenarium napisał(a)
Otóż początek i ciekawa historia ławki z ptaszkami jest taki Rok 2015.

Zaglądaj także do mnie Ewo, zobaczysz te dwie czarne i tę niebieską, teraz stoi w moim nowym ogrodzie

A tak się zaczęło, jak widać moc tej ławki jest ogromna

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/469-niby-tylko-lawka-ale-jednak-cos-wiecej

Teraz stoi tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9649-wizytowka-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-moja-anglia?page=15

Danusiu, ta ławka jest fajna. Zwraca uwagę. Mam nadzieję, że się nie rozleci jak moje 2 tekowe (jedna z tk a druga z Leszna).

viva 21:12, 21 lis 2019

U mnie podobnie, w tym roku nawet nie zauważyłam kiedy ptaki wyczyściły trzy duże krzewy aronii do ostatniego owocka a w poprzednich latach nie były nimi zainteresowane. Natomiast całe szczęście, że nie zjadają borówki. Nigdy nie mieliśmy z tym problemu, ale może dlatego, że w tym czasie obok jest mnóstwo świdośliwy.

Ewo, przypomnij jakie jabłonki masz rozpięte na tych drogocennych bambusach Kiedyś od T. pobierzesz opłaty za widoki estetyczne
ewsyg 21:32, 21 lis 2019

Ewa, stosowałaś może na drzewa albo krzewy opaski z dobroczynkiem gruszowym ?
Poppy 23:27, 21 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, ta ławka jest fajna. Zwraca uwagę. Mam nadzieję, że się nie rozleci jak moje 2 tekowe (jedna z tk a druga z Leszna).

Ewo, teakowe sie rozlecialy? Myslalam, ze one najtrwalsze
Czyli co, nie warto oszczedzac na takowe?
Poppy 23:34, 21 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

eM. podliczył mi dziś koszt tyczek bambusowych (olalal!), powiedziałam, żeby odjął moją pracę nad drzewkami już przez 4 lata i może będzie musiał mi dopłacić.

Ławka wychodzi taniej.

Koszt bambusowych tyczek u mnie tez duzy, do pomidorow, fasoli i groszkow glownie uzywam, i do dalii.
Nawet sie zastanawialam, czy nie zaczac wlasnej produkcji

Te jablonki juz formujesz 4 lata? troche to trwa, zanim beda takie jak trzeba, ale juz wygladaja calkiem calkiem, tez bym tak juz chciala. Swojej, zwyklej jadalnej, jeszcze nie zaczelam, na razie rosnie w gore.
zastanawiam sie tez nad jakas ozdobna do skrzyni/wielkiej donicy.