Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

sierika 18:31, 19 lis 2019

Miałam chrapkę na taką ławeczkę ale teraz widzę, że może być zbyt dużo jednakowych
Szary kolor najlepszy w ogrodzie, jak ten pień, obok którego stoją. Nie dominuje, podkreśla każdą inna barwę, takie moje spostrzeżenie.
Mam Paczoskiego z Bolestraszyc, jeśli pojedziesz we wrześniu na Święto Derenia kupisz jaką tylko zechcesz odmianę.
mira 21:09, 19 lis 2019

sierika napisał(a)
Miałam chrapkę na taką ławeczkę ale teraz widzę, że może być zbyt dużo jednakowych
Szary kolor najlepszy w ogrodzie, jak ten pień, obok którego stoją. Nie dominuje, podkreśla każdą inna barwę, takie moje spostrzeżenie.
Mam Paczoskiego z Bolestraszyc, jeśli pojedziesz we wrześniu na Święto Derenia kupisz jaką tylko zechcesz odmianę.

Ewa ławki mogą być jednakowe ale ogrody nie są. Ławeki Lutjensa są chyba w każdym ogrodzie w Anglii .

Podoba mi się bardzo i chciałabym ale mi nie pasuje, poszukuję małych ławeczek.
Jak się na niej siedzi?

Wyjazd na święto Derenia jest genialnym pomysłem - powinnaś to bezwzględnie wpisać w kalendarz
Rumianka 23:22, 19 lis 2019

Ławeczką zachwyciłam się, mnie akurat podoba się biała, ale zawsze można pomalować inaczej...Ten parawan z buków bardzo elegancki, jak zresztą cały ogród... Pozdrawiam
Pszczelarnia 09:45, 20 lis 2019

sierika napisał(a)

Ewo, czy ja poczekam z tym jednym dereniem do września? O nie.
Z ławkami to jest tak jak pisze Mira: "to samo ale nie takie samo".

Pszczelarnia 09:48, 20 lis 2019

mira napisał(a)

(...)
Jak się na niej siedzi?

Wyjazd na święto Derenia jest genialnym pomysłem - powinnaś to bezwzględnie wpisać w kalendarz

Dobrze. Można dać poduchy i wtedy idealna dla jednej osoby.

Mój kalendarz wrześniowy nie przyjmuje już żadnych terminów.

Pszczelarnia 09:49, 20 lis 2019

Rumianka napisał(a)
Ławeczką zachwyciłam się, mnie akurat podoba się biała, ale zawsze można pomalować inaczej...Ten parawan z buków bardzo elegancki, jak zresztą cały ogród... Pozdrawiam

Mówisz, elegancki? A to się zamyśliłam ....

EDIT: myślę, że to wrażenie tylko. Ogród duży obsadzony grupami takich samych roślin (lubię taką powtarzalność w dużej skali), to daje taki efekt właśnie.

A te parawany i przegrody to konieczność - wiatry, wiatry. Tutaj buki mają za zadanie osłaniać sad od wiatrów właśnie.
mira 10:30, 20 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Dobrze. Można dać poduchy i wtedy idealna dla jednej osoby.

Mój kalendarz wrześniowy nie przyjmuje już żadnych terminów.

No coś takiego a ja liczyłam że zrobisz objazd po ogrodach eh to kiedy w kalendarzu masz jeszcze lukę
makadamia 11:03, 20 lis 2019

Ewciu, po tym jak pozytywnie się wyraziłaś o jednej książce Anny Pavord (zapewne Borders) od razu ją zamówiłam, a przy okazji wpadła mi w ręce druga: Plant Partners.
Ta pierwsza jeszcze nie dotarła ale druga już tak. Jeszcze nie zaczęłam czytać (kończę inne) ale wygląda obiecująco.

Przy okazji: chyba najbardziej popularną jej książką jest Tulip. Zastanawiam się, co można na ten temat napisać, żeby taką popularność zdobyć
nicol21 11:12, 20 lis 2019

Świetne ławki! W bieli są piękne, będą świetnie świeciły. A jeśli kolor to może nadal jasny żeby ładnie się wybijały, np taki miętowo-niebieski - jaśniutki?! Ale jak ktoś wspomniał, może warto poczekać i zobaczyć co dusza podpowie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pszczelarnia 11:21, 20 lis 2019

makadamia napisał(a)
Ewciu, po tym jak pozytywnie się wyraziłaś o jednej książce Anny Pavord (zapewne Borders) od razu ją zamówiłam, a przy okazji wpadła mi w ręce druga: Plant Partners.
Ta pierwsza jeszcze nie dotarła ale druga już tak. Jeszcze nie zaczęłam czytać (kończę inne) ale wygląda obiecująco.

Przy okazji: chyba najbardziej popularną jej książką jest Tulip. Zastanawiam się, co można na ten temat napisać, żeby taką popularność zdobyć

Właśnie tę drugą przeczytałam raz od deski do deski i będę wracać.

Ona zna się na historycznych tulipanach (niektóre we współczesnych ogrodach są nadal tymi z XVII wieku), pisze o efekcie wirusa na tulipanach, opowiada historię tulipmanii (pojawiła się i wygasła dość szybko), wskazuje botaniczne i inne z całego świata.

Pojawia się w ogrodach flower grower na warsztatach i fantastycznie opowiada. Wrzuć sobie Polly Nicolson na insta.