Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niby ogródek pszczółki Majki

Niby ogródek pszczółki Majki

SylwiaBe 20:16, 09 maj 2024

Kilka ujęć z wieczornego ogrodu...

Większość tulipanów przekwitła, ale takie jeszcze się trzymają, mówię na nie piwoniowe, nie wiem, jaka to odmiana
SylwiaBe 20:20, 09 maj 2024

Skrzynki drewniane przed domem z surfiniami

A kilkanaście roślin czeka na zasadzenie, będą stały na parapetach.
Jestem w trakcie tworzenia rabaty, tzn przedłużam obecną, ze śliwami Pissardi, rozplenicami, rozchodnikami, jeżówkami.. Brakuje mi czasu...
SylwiaBe 20:15, 20 maj 2024

Zdjęcie znowu z wieczora, ale inna część ogrodu. Po prawej "robi się" dalsza część rabaty, na razie mam śliwy Pissardi i kilka rozplenic, więc nie ma co pokazywać
SylwiaBe 20:16, 20 maj 2024

Tu najstarsza część. Czekam na lawendy.
Oczywiście pełno chwastów, ogarniam je w międzyczasie, ale długa droga jeszcze
SaskiaFarkas 20:43, 20 maj 2024

Cześć Sylwia. Chwasty teraz faktycznie rosną na potęgę. Widzę że już masz dużo nasadzeń. Ile Twój ogród ma lat?. Co planujesz posadzić i gdzie?
SylwiaBe 21:05, 21 maj 2024

SaskiaFarkas napisał(a)
Cześć Sylwia. Chwasty teraz faktycznie rosną na potęgę. Widzę że już masz dużo nasadzeń. Ile Twój ogród ma lat?. Co planujesz posadzić i gdzie?

Hej
Mój ogród ma 4 lata.
Rabatę, którą obecnie ogarniam będę robić etapami, na razie pociągnęłam nieco ponad 5m i w tym roku na tym zaprzestanę: usunęłam trawnik wzdłuż ogrodzenia, zasadziłam śliwy Pisasardi i rozplenicę Red Head (mimo, że mój mąż twierdzi, że to chwasty kupiłam, a nie trawy ozdobne dojdą tam jeszcze: Miskant Gracillimus, rozchodnik (chyba Brillant) oraz zwykłe, różowe jeżówki. Jak to ogarnę do końca będę szczęśliwa
W międzyczasie usuwam chwaściory z warzywnika.
ajka 21:32, 21 maj 2024

Widzę piękną szafirową rzeczkę. Super te tulipany a'la piwonie Faktycznie podobne.
SylwiaBe 21:29, 22 maj 2024

ajka napisał(a)
Widzę piękną szafirową rzeczkę. Super te tulipany a'la piwonie Faktycznie podobne.

Do tej rzeczki jeszcze dużo brakuje, może za kilka lat, bo w tym roku pierwszy raz miałam szafirki
Piwoniowe fajne, takie inne, nawet zapomniałam, że takie sadziłam jesienią
SylwiaBe 21:30, 22 maj 2024

Truskawki lada moment

Ale pierwsze poziomki już córy zrywają z krzaczków
SaskiaFarkas 08:32, 29 maj 2024

Też lubię rozchodniki i jeżówki Widzę,że dużo masz nasadzeń i ogród się pięknie rozrasta. Zazdroszczę terenu No i oczywiście swoich truskawek.