Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Anna_I 10:34, 25 kwi 2022

Cudowne zdjęcia Już wszystko takie żywe u Ciebie Anetko.

Nie znalazłam lub przegapiłam post - trawkę siałaś czy może była z rolki?

Mam jeszcze pytanie z innej beczki Gdzie zaopatrywałaś się w "domek narzędziowy"? Planuję kupić przez internet , bo w okolicy u siebie nie mogę namierzyć....jednak obawiam się zamówień internetowych jeżeli chodzi o tego typu rzeczy.
Wiaan 13:46, 25 kwi 2022

Anna_I napisał(a)
Cudowne zdjęcia Już wszystko takie żywe u Ciebie Anetko.

Nie znalazłam lub przegapiłam post - trawkę siałaś czy może była z rolki?

Mam jeszcze pytanie z innej beczki Gdzie zaopatrywałaś się w "domek narzędziowy"? Planuję kupić przez internet , bo w okolicy u siebie nie mogę namierzyć....jednak obawiam się zamówień internetowych jeżeli chodzi o tego typu rzeczy.

Trawa była siana jesienią 2016r Na początku były z nią przygody i dzięki temu trafiłam tutaj na forum i teraz już wiem jak z nią postępować

Ten domek kupowałam właśnie przez internet, wysłałam priv.

Wiaan 14:06, 25 kwi 2022

Na nowej rabacie wiosną po ścięciu rozplenic jest pustawo. Pod koniec lata trawa wylewa się prawie do końca rabaty z jasnym żwirem, ciut miejsca jest. Jednak kusi mnie aby coś dorzucić na tę część roku kiedy jest tutaj pustawo, macie jakiś pomysł

Dla przypomnienia od drugiej strony ile zostaje miejsca

Tutaj mniej więcej jak powinna wyglądać w przyszłości, albo jak chciałabym aby wyglądała, zamienione rozmieszczenie kulek z kostkami po prawej stronie

olciamanolcia 14:37, 25 kwi 2022

Nic nie dosadzaj bo to bez sensu. Za chwilę ii tak rozplenice wszystko zakryją.
Przypomniało mi się jak mój Mąż chciał robić pietra z traw przy miskantach olbrzymich- w następnym sezonie już wiedzieliśmy ,że to nonsens.
Tulipany ewentualnie w masie będą wyglądały super. Ale potem liście zostaną niestety …chyba że kulki iglakowe możesz dać prawie przy samym brzegu.
Martka 15:59, 25 kwi 2022

Piękne czosnki! Będzie za moment pokaz Tulipany też tuż tuż. Nie mam pomysłu, co mogłoby tam rosnąć, ewentualnie inne jeszcze czosnki, którym liście zasłonią rozplenice?
Wiaan 16:11, 25 kwi 2022

Dziewczyny mąż zaproponował kostkę oświetleniową taką jak mam w innych miejscach i w sumie to racja bo tutaj będzie pasować. Będziemy ogarniać w końcu to oświetlenie.

Marta czosnki dorzucę jesienią właśnie przed rozplenicami, dużo, będzie łąka rożowo-fioletowych czosnków,

Justynka - racja zrobi się bałagan, tak jak Marta mówi czosnki na wiosnę jak jest łyso, później i tak liściory zetnę a latem będą inne atrakcje: drzewa, hortensje, jezówki...
Martka 16:32, 25 kwi 2022

Las czosnków! To jest to!
Anna_I 16:50, 25 kwi 2022

Wiaan napisał(a)

Trawa była siana jesienią 2016r Na początku były z nią przygody i dzięki temu trafiłam tutaj na forum i teraz już wiem jak z nią postępować

Ten domek kupowałam właśnie przez internet, wysłałam priv.

To pewnie nie pamiętasz co to była za mieszanka traw?
Dziękuję raz jeszcze za namiary
Wiaan 18:51, 25 kwi 2022

Aniu nie pamiętam, była na pewno sportowa, ale nie wiem jaka dokładnie. Może Wiola pamięta jaką siała w zeszlym roku, ma piękny trawnik Wątek Małymi krokami-Ogród Wioli
Judith 19:27, 25 kwi 2022

A ja - mimo minimalistycznych zapędów - pyknęłabym przed rozplenicami trzy kulki thujowe w rządku. Odmiana, która nie rośnie duża, w kolorze limonki. Wiosną zdobiłyby same z siebie, a latem nawiązywałyby do koloru hortek . A czosnki oczywiscie także .