Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 23:14, 29 cze 2023

Lawenda różowa jest u mnie 3 razy większa od fioletowej

Rojodziejowa 23:16, 29 cze 2023

Anetka wszystko przepiękne. Róże takie zdrowe, obsypane kwieciem! Niesamowite.
Fajna ta różowa lawenda.
olciamanolcia 07:06, 30 cze 2023

Super ta różowa. Powiem szczerze ,ze nie dawałam jej szans ,że w ogóle zakwitnie-stawiałam że jest jednoroczna
Piekna
Joann 07:10, 30 cze 2023

Roze masz prześliczne, sama nie wiem, która najładniejsza, nie można chyba wskazac lawendą różowa mi się baaardzo podoba, zdrowa, wybujała Jasny roz i w ogóle wszelkie roze kojarzą mi się z Twoim ogrodem (chyba po tej tulipabowej rabatce
Wiaan 09:20, 30 cze 2023

Asia róże zdrowe to fakt, wybujały bardzo Lawenda mnie zachwyciła

Justyna ja w nią wierzyłam Ona nawet zimą była ładna i nie wyschła a fioletowa marna przy niej, ładne krzaczki ale bardzo małe.

Asia mówisz, że z różem mnie kojarzysz a ja ostatnio gustuję w bieli i w fiolecie Na tarasie mam białe i fioletowe kwiaty co nie oznacza, że róż mi się znudził ale go trochę ograniczyłam
Wiaan 09:40, 30 cze 2023

Donice gotowe, dostały korę i od razu fajny efekt.

Tutaj z nowego tarasu widok na różankę

anuska2507 09:59, 30 cze 2023

Znasz odmianę tej różowej lawendy?
Którą różę poleciłabyś na tył rabaty, do towarzystwa dla Novalis: Artemis czy Bouquet Parfait? Któraś z nich pachnie?
Wiaan 10:38, 30 cze 2023

Ania to lawenda Rosea. Kupowałam stacjonarnie i one były u dołu zdrewniałe czyli są starsze sadzonki, pewnie dlatego takie bujne ale zakochałam się w niej

Co do róż to ani jedna z wymienionych nie pachnie, poza Novalis oczywiście, która ma przyjemny zapach i obłędny kolor. Ja mam Novalis posadzoną obok Artemis i podoba mi się połączenie z kremowym kolorem. Jest duża więc faktycznie idealna na tył rabaty. Bouguet Parfait jest równie duża a nawet potrafi być jeszcze wyższa od Artemis. Są podobne, ale BP ma takie piękne bukiety z domieszką różo-moreli, totalnie pastelową domieszką. Pod koniec lata zmieniła nawet kolor na cukierkowy w palecie morelowej.
Moje spostrzeżenie jest takie, że BP dłużej trzyma kwiaty i tak się nie sypie jak Artemis, co oczywiście w tyle rabaty nie przeszkadza. No nie wiem obie piękne. Tutaj porownanie:

Artemis z Novalis

Bouguet Parfait mam zestawioną z nowym nabytkiem Mary Ann

Wiaan 10:43, 30 cze 2023

Mary Ann mnie urzekła
Wiaan 10:48, 30 cze 2023

Kupiłam jesienią rozchodnika Thunderhead podpatrzonego u Moniki. Jest wspaniały, już czekam na kwiaty. Był jedyny i mus dokupić