Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 09:42, 20 maj 2024

mrokasia napisał(a)
Super wyszło z tym grafitowym płotem!!! I żadne cisy nie są potrzebne za miskantami .
Ale jedno powiem, nie będziesz zadowolona… lustro mi tam nie pasi w tej jasnej ramie tak jak teraz stoi… albo pokombinowałabym z ustawieniem albo znalazłabym mu inne miejsce albo bym jednak przemalowała…

Podoba mi się z miskantami bez żywopłotu, zawsze to mniej pracy a dosadzić cisy zawsze można.

Ha, ha wczoraj zastanawialiśmy się czy nie zmienić koloru, tak aby się wtopiło. Czekamy na drzewa bo zaraz korony będą duże, a ustawienie jest wynikiem odbijającego się po południu zachodu słońca, odbijają się klony, które obecnie dochodzą po ostatnim mrozie i tak aby nie odbijała się dachówka i taras Czuję, że przemalujemy w zimowe, nudne wieczory tak jak to zrobiliśmy z tym kolorem, jest tak zabezpieczone i dopieszczone, ze przeżyje nas
Wiaan 10:14, 20 maj 2024

olciamanolcia napisał(a)

O dobrze, że pierwsza obytym napisałaś
Ja też go tam nie widzę
Aneta do sypialni na sufit z nim

myślę, że jedno z nas byłoby zadowolone na suficie
Poczekajcie na finał rabaty/placyku, a kolor ram do zmiany nie jest problemem, jedynie czasowym. Ono się odsłoniło teraz i dlatego tak rzuca się w oczy. Całkowicie go nie zlikwiduję bo na żywo jest inny efekt, aniżeli na jednej fotce.
Dodatkowo je lubię i traktuję w charakterze "biżuterii" do ogrodu
Judith 10:39, 20 maj 2024

Świetny ten ciemny mur .
Ja lustra nie przemalowywałabym… Świetnie pasuje do Twojego ogrodu z taką ramą, jaką ma teraz… Zabuszona nowoczesność plus rustykalna rama - no szkoda to stracić . Zmieniłabym tylko (wcale nie tylko, bo byłoby z tym więcej roboty niż z malowaniem ) aranżację lustra. Czyli nie jako oparte o mur, lecz ustawione w pewnym oddaleniu, może pod lekkim kątem, za plecami coś wysokiego zielonego… Mus byłoby rozkminić jak je bezpiecznie ustawić.
Wiaan 11:24, 20 maj 2024

Judith napisał(a)
Świetny ten ciemny mur .
Ja lustra nie przemalowywałabym… Świetnie pasuje do Twojego ogrodu z taką ramą, jaką ma teraz… Zabuszona nowoczesność plus rustykalna rama - no szkoda to stracić . Zmieniłabym tylko (wcale nie tylko, bo byłoby z tym więcej roboty niż z malowaniem ) aranżację lustra. Czyli nie jako oparte o mur, lecz ustawione w pewnym oddaleniu, może pod lekkim kątem, za plecami coś wysokiego zielonego… Mus byłoby rozkminić jak je bezpiecznie ustawić.

To połączenie nowoczesności z rustykalnym wychwyciłaś idealnie, a ja zapomniałam dodać. W salonie mam nowocześnie i połączenie ze starym odnowionym ponad stuletnim kredensem, pamiątka rodzinna męża Każdy kto nas odwiedza właśnie zachwyca się tym połączeniem
Lustro teraz też jest przymocowane, bo zaliczyło kiedyś wywrotkę, musi być zwrócone w tą stronę, ale ustawione może być inaczej. W drugą byłoby skierowane na południowe i popołudniowe słońce, na wprost widzielibyśmy siebie siedzących na tarasie To jest do rozkminki i się zobaczy Było tak:

ajka 14:52, 20 maj 2024

Świetny ten grafitowy płot, ja lustro zrobiłabym w takim samym kolorze, żeby się wtopiło w mur, a dawało przestrzeń, ale pewnie będę osamotniona z tym pomysłem

P.S. Ewentualnie bym poprzecierała tą szarość, by było bardziej rustykalnie.
olciamanolcia 15:42, 20 maj 2024

Wiaan napisał(a)

To szałwia Deep blue, mam ją też na różance, ale od tego producenta, którą mam w donicach jest niesamowita.

Kupiłam aż 4- będzie z tego 8
Wiaan 08:02, 22 maj 2024

Uwielbiam ogród wcześnie rano

Wiaan 08:04, 22 maj 2024

Fioletu u mnie pod dostatkiem

April 08:08, 22 maj 2024

Porządeczek który mnie aż zawstydza. Niesamowity efekt osiągnęłaś. A fiolet w ogrodzie to jeden z moich ulubionych. Bardzo wszystko u ciebie jest spójne, podoba mi się to
Choć jedna biała kulka, w czarne kropy, wybija się z rytmu
Wiaan 08:08, 22 maj 2024

Szałwia Deep blue ma średnicę 50 cm

Jeżówka blada jaka wyrywna

Niezawodna Lawenda Rosea

Molinia variegata z bratkami