Tak są duże i bardzo zwarte, na różance już są trochę inne, ale kupowane w różnych miejscach.
Przyjeżdża na giełdę kwiatową producent traw, bylin i ma mieć za tydzień szałwię tą samą, a chcę dokupić do jeszcze jednej donicy, bo mam tylko w trzech, pojadę zobaczyć co tam nowego będzie.
Cieszy mnie to Nie mam kiedy zaaranżować placyku przy płocie, donczki czekają na obsadzenie, nowe klony także, do weekendu muszę to zrobić.
Jak już dowiedziałam się jak chcę aby mój ogród wyglądał to motywem przewodnim są wielkie donice nawiązujące kształtem do prostokątnych i kwadratowych rabat, częściowo żwirowe rabaty i płyty chodnikowe. Charakterystyczne są też donice kostki i rośliny formowane, aby to było spójne i tochę trawnika dla oprawy ogrodu i dodania elegancji. Co do kolorów to zieleń, fiolet właśnie, biel i róż. Wkradły się pomarańczowe tulipany wiosną, ale to krótki czas
Mam dużo powtórzeń drzew, gatunków traw, bylin, cisa i bukszpanu i odrobina szaleństwa na różance Kropka nad "i" to oświetlenie - to taki mój ogród w pigułce
Nie oznacza to, że wszystko jest idealnie i cały czas się uczę między innymi od Was, super przygoda na tym forum i super LUDZIE tutaj
Doczekałam się deszczu, hurrrra, i Wam też go życzę , ale bez gradobicia. Miałam takie plany na dziś ale deszcz ważniejszy
Tuż przed latałam z nawozem do trawnika i się udało
Przy okazji mam tyle werbeny, że ją chyba herbicydem potraktuję