Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 22:33, 25 wrz 2024

Kordina napisał(a)
Szukałam nazwy Twojej azalii i wujek google pokazał - Azalea japonica
Mówi Ci coś ta nazwa?
Ale one w większości japońskie
https://www.hajdrowscy.pl/produkt/azalea-japonica
ta wydaje się mieć takie same kwiaty

Wygląda faktycznie tak samo, wpadłam na pomysł, że zadzwonię do Pana gdzie kupowałam. On ma co roku te same odmiany

Edit:
Dzwoniłam i wszystko jasne to azalia George Arends - taka ta moja pięknotka
Kordina 13:41, 26 wrz 2024

O! Dzięki Ci pani kochano
Judith 19:15, 26 wrz 2024

Aneta, brzozowa rabata wygląda super . Wpasowałaś się dobrze między korzenie i sąsiedztwo brzozy nie ma wpływu na kondycję roślin. Super!
Dechy na elewacji też super, natomiast zmian na rabacie w ogóle nie dostrzegłam .
Pamiętam natomiast rozkminkę z aranżacją miejsca przy murze - chyba właśnie tam, gdzie planujesz laurowiśnie …? Jak tam plany? Aktualne?
Rojodziejowa 20:16, 26 wrz 2024

Anetka, co do piwonii, to ścinam sukcesywnie te, którym się robią brzydkie liście. Ciacham do ziemi.
Wiaan 06:59, 27 wrz 2024

Judith napisał(a)
Aneta, brzozowa rabata wygląda super . Wpasowałaś się dobrze między korzenie i sąsiedztwo brzozy nie ma wpływu na kondycję roślin. Super!
Dechy na elewacji też super, natomiast zmian na rabacie w ogóle nie dostrzegłam .
Pamiętam natomiast rozkminkę z aranżacją miejsca przy murze - chyba właśnie tam, gdzie planujesz laurowiśnie …? Jak tam plany? Aktualne?

Judith teraz brzozowa mi się naprawdę podoba, jeszcze czosnki powtykam gdzie się da

Zmiany niewidoczne bo jeszcze nie są gotowe
Przy murze tylko darń zdjęta, laurowiśnie posadzę jeszcze teraz jesienią, czekam na eMa z przesunięciem nawadniania i kostkę na obwódkę.
Druga rozgrzebana rabata przy orzechu jest tylko powiększona na miskanta Lady im Red, będę kończyć jutro, także wszystko aktualne

Wiaan 06:59, 27 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Anetka, co do piwonii, to ścinam sukcesywnie te, którym się robią brzydkie liście. Ciacham do ziemi.

Dziękuję ♥️
Judith 09:03, 27 wrz 2024

Wiaan napisał(a)

Judith teraz brzozowa mi się naprawdę podoba, jeszcze czosnki powtykam gdzie się da

Zmiany niewidoczne bo jeszcze nie są gotowe
Przy murze tylko darń zdjęta, laurowiśnie posadzę jeszcze teraz jesienią, czekam na eMa z przesunięciem nawadniania i kostkę na obwódkę.
Druga rozgrzebana rabata przy orzechu jest tylko powiększona na miskanta Lady im Red, będę kończyć jutro, także wszystko aktualne

Aneta, miałam na myśli plany związane z metalową konstrukcją
Wiaan 09:42, 27 wrz 2024

Judith napisał(a)

Aneta, miałam na myśli plany związane z metalową konstrukcją

Aaa oczywiście nie rezygnuję tylko w czasie się przesuwa zastanawiam się po której stronie je umieścić, czy od ściany, czy po przeciwnej. W rabacie byłoby bez problemu z obróbką na dole, po przeciwnej znajdą się słupy w trawniku i trzeba je "obrobić ładnie do koszenia.
olciamanolcia 10:24, 27 wrz 2024

Aneta brzozowa fajnie wyszła- delikatna jak na ten rok bo w przyszłym podwoi objetość,
Fota z gaura boska i horty masz w ładnym stanie-moje w wiekszości popalone.
odnośnie piwonii-liscie zostawiam aż sie przebarwią i jak robioą się już bardzo brazowe obcinam do zera
Wiaan 22:22, 27 wrz 2024

DariaB napisał(a)
Aneto też macham do Ciebie Moje All Gold też się wielkie zrobiły, Lime Light też mam w niezłej kondycji w przeciwieństwie do Vanilek. Vanilki spalone, a Limki pod osłoną wiśni w super formie.

Rosną te nasze ogrody
Ja zaniedbałam nawożenie hortek a i tak są ładne, kwiatów moc i to ogromne. Zaniedbalam tez regularne cięcie na różance i mam total busz denerwuje mnie nieład ale udaje, że go nie widzę