Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Wiaan 08:58, 15 kwi 2021

Pisałaś o lawendzie w donicy. Moja sąsiadka zostawia na zimę i odbija, a ma w nieciekawym miejscu jak dla lawendy, mało słońca.

Nie bałabym się szarych donic, że się zleje. Połączyłabym z bukszpanem (jeśli nie boisz się ćmy) lub z czymś soczyście zielonym, np. zwisającym. Masz ich sporo i na pewno uda Ci się ładnie skomponować. Fiolet lawendy ładnie będzie widoczny na tle elewacji.
beamilusia 09:48, 15 kwi 2021

Witaj Mirelko. Pięknie wysprzątane u Ciebie. Rośliny słuchają się Ciebie i pięknie rosną, ale Ty o nie dbasz i nie maja wyjścia. Ślicznie wyglądają kolumnowe cisy na rabacie narożnej na tle elewacji. A koło nich kulkowe bukszpany. Wąska rabata, a pięknie zaaranżowana. Pozdrawiam
MiluniaB 10:04, 15 kwi 2021

Renia chcę zrezygnować z sadzenia sezonowych roślin w szarych donicach. Kompozycja bukszpany w połączeniu z bluszczem lub tojeść mi się podoba - do przemyślenia. Póki co jednak najbardziej myślę nad lawendą

Helen, Alicja dziękuję za miłe wpisy

Mirka rumianka do donic się nadaje? Nigdy nie miałam tej roślinki. Ona jest zimozielona? Hakonki w większości ruszyły, inne trawy częściowo - Wielkopolska

Aneta jakoś tak zapragnęłam lawendy. Mi też się wydaje, że kolor listków pasuje do szarych donic i elewacji. Jeżeli bym zmieściła to bym połączyła z czymś zwisającym o srebrnych listkach W sumie to jak nawet zimy nie przetrwa mogę wymienić - majątku nie kosztuje.

Beata dziękuję za pochwałę To prawda dbam o rośliny bardzo. Przy mniejszym ogrodzie spokojnie mogę wszystkiego dopilnować i dopieścić. Cisy faktycznie fajnie wyglądają. Pani właścicielka szkółki w której kupuję rośliny nie mogła uwierzyć, że to te same cisy, że tak szybko pięknie urosły
Judith 10:10, 15 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Renia chcę zrezygnować z sadzenia sezonowych roślin w szarych donicach. Kompozycja bukszpany w połączeniu z bluszczem lub tojeść mi się podoba - do przemyślenia. Póki co jednak najbardziej myślę nad lawendą

Helen, Alicja dziękuję za miłe wpisy

Mirka rumianka do donic się nadaje? Nigdy nie miałam tej roślinki. Ona jest zimozielona? Hakonki w większości ruszyły, inne trawy częściowo - Wielkopolska

Milunia, lawenda wyglada najlepiej - według mnie - solo w betonowej donicy. U mnie tak jest . Jesli znajdę zdjęcie to wrzucę u siebie.
MiluniaB 10:24, 15 kwi 2021

Judith też mi się wydaje, że jednak najlepiej by wyglądała solo. Coś tam zaczęłam w myślach kombinować z towarzystwem, ale jednak nie
BASIA8 10:29, 15 kwi 2021

Ależ miło ogląda się Twój ogródeczek jest tak pięęęęęęknie
Judith 11:19, 15 kwi 2021

Milunia, znalazłam fotki, są u mnie.
nyna76 12:33, 15 kwi 2021

Mirelko lawenda francuska jest ciekawa, jeżeli tylko na sezon.
Milka 13:43, 15 kwi 2021

Do donic z lawendą dołożyłabym tojeść płożącą Aruea, fajny kontrast i obie rośliny na słońce i wieloletnie.
Kawa 13:49, 15 kwi 2021

Mirelko ślicznie masz..