Basia, Judith, Ania, Irenka, Kamila, Juzia dziękuję za odwiedziny, miłe wpisy i lawendowe porady
Magda trzmieliny szczepione na wysokości 1,10 cm, obecnie z kulką mają 1,50 cm wysokości. Sadziłam je w 2016 roku. Moje też łapią grzyba dlatego robię im oprysk 3 razy w sezonie. Spokojnie Twoje nie uschły - odbiją. Obetnij to co suche i chore, daj nawozu do roślin zielonych i będą piękne
Mirka wygooglowałam rumiankę i runiankę, ale jakoś różnicy między nimi nie widzę
Basia witam Cię serdecznie - fajnie, że jesteś i oczywiście zapraszam częściej

Basiu róże wszystkie się przyjęły, po przesadzeniu i obcięciu pięknie kwitły, a w tym sezonie już ładnie wypuszczają. Co do różanki to zbiera różne opinie, ale mi się podoba tak jak jest - najbardziej kolorowy akcent w ogrodzie. Listy róż nie robiłam, ale napiszę Ci, które przetestowałam i polecam: Ascot, Aphrodita, Novalis i Pomponella. Co do hortensji to oczywiście się ich nie obcina, ale co jakiś czas zaleca się ich odmłodzenie i ja właśnie w tym roku je odmładzałam tzn. wycięłam wszystkie stare gałęzie na których były małe kwiaty, wycięłam wszystkie cienkie i słabe gałązki. Już teraz pięknie od dołu wypuszczają i się rozrastają. Dopiszę jeszcze, że poprzednim razem odmładzałam je 4 lata temu
Edyta witaj - zapraszam

Ogród powstawał w 3 m-ce