Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 11:51, 12 sie 2024

Patrycja uda się jeżeli nie będziesz uległa trendom panującym w ogrodach i ciągłemu przesadzaniu roślin - serio to nie prowadzi do niczego dobrego. Każde przesadzenie rośliny cofa ją w rozwoju o rok. Przede wszystkim dobry plan, wiedzieć co się chce mieć w ogrodzie i co się podoba. Lepiej posadzić jedno ładne drzewo, mieć zadbany trawnik i planować kilka sezonów swój doskonały ogród niż sadzić wszystko co się podoba i być niezadowolonym z efektu. Dobrze wiem co piszę, bo przez to przechodziłam

Zajrzę do Ciebie i zobaczę co tam działasz i na jakim jesteś etapie ogrodniczkowania
MiluniaB 12:11, 12 sie 2024

Ania jak kto lubi - wolność Tomku w swoim domku.

Takie podejście to ciągła niekończąca się praca w ogrodzie - ja tak nie chcę.

Wiadomo biznes to biznes i zawsze zewsząd będą kusili zakupem coraz to nowych roślin. Ja już temu nie ulegam.

Mam zrobiony ogród tak jak chciałam z roślinami jakie chciałam, które pięknie rosną to po co mam robić zmiany?
Wolę ten ogród pielęgnować i w nim odpoczywać.

Życzę każdemu, żeby taki stan zadowolenia osiągnął
LIDKA 12:58, 12 sie 2024

Milunia taki stan jak Ty osiągnąłaś raczej sie nie uda młodym i niedoświadczonym ogrodniczkom.
Do tego trzeba lat doświadczenia i miliona ton przekopanej ziemii.

Też kiedyś kokoszkowałaś roślinki.

Ja juz nie mam szans na to . Życia mi nie starczy żeby moje drzewa dorosłe zobaczyć.
MiluniaB 13:07, 12 sie 2024

Lidka tak - to prawda - to lata doświadczenia, popełniania błędów i tym samym uczenia się na własnych błędach. Dlatego daję dobrą radę tym, którzy zaczynającym swoją wspaniałą przygodę z ogrodem, żeby nie popełniali już tych błędów
Agatorek 21:00, 12 sie 2024

Milunia, ale ogród to i tak niekończąca się praca . Także, czy to jest pielenie czy sadzenie nowych roślin, to i tak trzeba w to włożyć wysiłek.
Makao 21:23, 12 sie 2024

MiluniaB napisał(a)
Ania jak kto lubi - wolność Tomku w swoim domku.

Takie podejście to ciągła niekończąca się praca w ogrodzie - ja tak nie chcę.

Wiadomo biznes to biznes i zawsze zewsząd będą kusili zakupem coraz to nowych roślin. Ja już temu nie ulegam.

Mam zrobiony ogród tak jak chciałam z roślinami jakie chciałam, które pięknie rosną to po co mam robić zmiany?
Wolę ten ogród pielęgnować i w nim odpoczywać.

Życzę każdemu, żeby taki stan zadowolenia osiągnął

Fajnie, że umiesz się oprzeć nowym roślinom. No ja nie potrafię dlatego zapewne nigdy nie będę mieć skończonego ogrodu ale już taka jestem. Ja potrzebuję ciągłych zmian bo jeden widok po kilku latach mi się po prostu nudzi ale nie oznacza to że moje podejście jest złe. Po prostu jest inne.

Choć na razie postanowiłam że jak ustawię u siebie w ogrodzie moje wymarzone rzeźby to ogród będzie skończony.
Zobaczymy
Angelika95 22:33, 12 sie 2024

Ogród Miluni to pierwszy w którym zakochałam się na Ogrodowisku. Zarówno ogród jak i styl Miluni są dla mnie wzorem do naśladowania. Staram się planować i sadzić tak jak mi w duszy gra i jak mi się podoba, żeby zrobić raz a dobrze. Nie kuszą mnie nowości, mam same sprawdzone i pospolite rośliny. Cieszę się, że trafiłam na Twój wątek, obym za parę lat mogła być zadowolona ze swojego ogrodu
Wiaan 10:20, 13 sie 2024

Myślę, że takie podejście można osiągnąć po latach, na początku ciężko obrać kierunek, wszystko się podoba Wiem po sobie i choć co nieco jeszcze zmieniam, to jestem też w tym punkcie, że wiem co chcę, czego nie i wychodzę ze szkółki bez niczego nawet rzadko bywam, gościnnie ze znajomymi

Wrzuć foty koniecznie, masz piękny ogród, basen, mmm
Rojodziejowa 10:26, 13 sie 2024

Wiaan napisał(a)
Myślę, że takie podejście można osiągnąć po latach, na początku ciężko obrać kierunek, wszystko się podoba Wiem po sobie i choć co nieco jeszcze zmieniam, to jestem też w tym punkcie, że wiem co chcę, czego nie i wychodzę ze szkółki bez niczego nawet rzadko bywam, gościnnie ze znajomymi

Wrzuć foty koniecznie, masz piękny ogród, basen, mmm

Ja jestem w fazie, że czasami wychodzę bez niczego To już jest postęp.
Myślę, tak samo jak Ty, że z czasem przychodzi dopiero takie podjeście
Makao 11:44, 13 sie 2024

Ja nie umiem oprzeć się rarytasom. Reszta mnie nie interesuje Wyszukuję takie które są trudno osiągalne więc bardzo często wychodzę ze szkółek z pustymi rękami bo wszystko zamawiam przez net.