Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 20:53, 13 sie 2024

MiluniaB 20:53, 13 sie 2024

W tym sezonie roślin w donicach sezonowo nie zmieniam. Od wiosny do jesieni hosty, paprocie, trawy, tojeść rozesłana.
Oszczędność czasu i pieniędzy
Makao 21:07, 13 sie 2024

MiluniaB napisał(a)

Co to jest to czerwone?
Berberysy?
MiluniaB 21:36, 13 sie 2024

Ania tak - berberysy Orange Rocket.
anabuko1 06:17, 14 sie 2024

MiluniaB napisał(a)

Piękne hosty.
Sprawdzają ci się te nasadzania host w donicach ??
A na zimę dolujesz je w gruncie ?
Piękne hortensje i trawy
LIDKA 08:51, 14 sie 2024

Dziękuję za fotki.
Ależ pięknie. Trawy sie wylewają z rabat kulki idealne, horty dają popis.
Rodki sie zadomowiły, róże aż błyszczą i cała masa donic przecudnych.

Nigdy nie dojdę do takiego etapu.
Ale bede dążyć.

Co roku sobie obiecuje obsadzić donice wieloletnimi ale potem przychodzi wiosna i kwiatków się chce. A bratki to już w lutym były w marketach i sie zaczyna szaleństwo od nowa.

Na razie udało mi się zredukować jednoroczne do 3 donic a reszta to horty , hakonki , liliowce i tujki.

Podczas pisania tego posta wpadłam na pomysł że bodziszka wsadze pod donicowe tujki. Mam taki co sie fajnie bedzie przewieszał.

edi75 09:08, 14 sie 2024

MiluniaB napisał(a)
Patrycja uda się jeżeli nie będziesz uległa trendom panującym w ogrodach i ciągłemu przesadzaniu roślin - serio to nie prowadzi do niczego dobrego. Każde przesadzenie rośliny cofa ją w rozwoju o rok. Przede wszystkim dobry plan, wiedzieć co się chce mieć w ogrodzie i co się podoba. Lepiej posadzić jedno ładne drzewo, mieć zadbany trawnik i planować kilka sezonów swój doskonały ogród niż sadzić wszystko co się podoba i być niezadowolonym z efektu. Dobrze wiem co piszę, bo przez to przechodziłam

Zajrzę do Ciebie i zobaczę co tam działasz i na jakim jesteś etapie ogrodniczkowania

Kurczę żeby to się tak dało
mrokasia 09:40, 14 sie 2024

MiluniaB napisał(a)

Mam zrobiony ogród tak jak chciałam z roślinami jakie chciałam, które pięknie rosną to po co mam robić zmiany?
Wolę ten ogród pielęgnować i w nim odpoczywać.

No właśnie, też dążę do tego by praca w ogrodzie polegała głównie na pielęgnacji. Tylko, że mi się na razie nie udaje... Ciągle jeszcze coś poprawiam, przerabiam, coś wypadło po zimie, coś nie rośnie, coś rośnie za bardzo... Mam miejsca, które niemal od początku są ok, a są takie które wciąż przerabiam i wciąż jestem niezadowolona. I nie ma to nic wspólnego z chciejstwami.

Zazdroszczę i gratuluję, że udało Ci się tak wszystko zaplanować, że jesteś zadowolona .
UrszulaB 18:30, 14 sie 2024

Dzieki, Milunia, za zdjęcia. Bardzo uraczyłaś mnie nimi.

Również stawiam sobie za cel, by w ogrodzie głównie wypoczywać, a nie pracować, pracować, pracować.

Przyznam szczerze, że przeglądając wątki i wizytowki, zauważam pewien trend na tym portalu - prawie wszyscy sa tu pracoholikami ogrodowymi

Tylko kilka Ogrodniczek nie robi u siebie mniejszych czy wiekszych rewolucji. Chciałabym do nich doszlusować

Milunia, nalezysz do moich top Ogrodniczek, z ktorych czerpię wzor )))
Dobrze, ze jestes!!!!

ElzbietaFranka 08:54, 17 sie 2024

Miękinia pięknie i wszystko rośnie na stałe.
Ja ciągle grzebie w ziemi, przekopuje, doradzam.
Teraz znowu paczkę zamówiłam i myślę sobie po jaka ch....
Nie mogę się pohamować.
Nie odpoczywam w ogrodzie tylko ciągle coś robię.

Trawy rosną nawet jak sucho, inne rośliny trzeba podlewać.

Pięknie masz.
Pozdrawiam