Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Wiaan 21:33, 14 wrz 2020

Mirella pięknie jest u Ciebie, bardzo podoba mi się, że masz podwyższone rabaty. Są dzięki temu takie eleganckie i bogate.
adewzuol 09:15, 15 wrz 2020

A ja jestem za różanką, bo zachwycam się wszędzie różami, chociaż przyznam, że odstaje od całości. Może przystrzyżoną obwódkę z cisa lub bukszpanu dosadzić?
Roocika 13:45, 15 wrz 2020

Mirella fajny masz ten ogród, kompaktowy, hortensje i trawy wyglądają spektakularnie (ja stwierdziłam, że chyba nie jestem zapaloną ogrodniczką- wolałabym mieć mniej terenu do przerobienia).

Podoba mi się oczywiście basen i Twoje obrzeża...
MiluniaB 14:36, 15 wrz 2020

Ewelina dziękuję Przyznam, że ogród spełnia wszelkie moje oczekiwania Fajnie trawnik wyszedł, fajnie się chodzi - mięciutki

Kasia, Jagoda dziękuję Wam za opinię. Dobrze, że zwróciłyście na to , moją uwagę. Macie rację - zgadzam się. Postanowione - na różance oprócz stipy będą Miskanty ML oraz rozplenice Little Bunny.
Trawy już mam odłożone w szkółce - dzisiaj odbieram

Ania z biegiem czasu zobaczysz jak Twoje pojęcie o ogrodzie i roślinach się zmieni, o ile będziesz miała większą wiedzę

Dominika, Aga dziękuję Jak miło czytać takie wpisy
Jagodaa 14:38, 15 wrz 2020

No nie! Błyskawica
MiluniaB 14:46, 15 wrz 2020

Aneta dziękuję Tak masz rację - te podwyższone rabaty fajnie się prezentują

Ewelina róże muszą być, wkońcu to królowe ogrodu
Obwódka z cisa czy bukszpanu to też fajnych pomysł, ale nigdzie nie mam obwódki i dużo czasu bym poświęcała na ciągłe przycinanie wystających nawet lekki gałązek - wiesz ja muszę mieć pod linijkę

Asia dziękuję Wiesz jak ja się cieszę, że mam mniejszy ogród, mniej pracy, mniej chodzenia od rabaty do rabaty.
Duże ogrody są fajne, ale mniejsze też są ok i można je fajnie zrobić. Gdybym miała mieć duży ogród to z ogrodnikiem na etacie Ja teraz ogrodowo odpoczywam
ElzbietaFranka 16:43, 15 wrz 2020

MiluniaB napisał(a)

Też masz dużo traw powiedz jak nazywa się ta trawa bordowa to jakaś rozplenica?
Ruzana pod domem też ładna rabata. Jakbyś mogła dać zbliżoną fotkę tego basenu jakie ma wymiary czy go nakrywasz czy jesteś zadowolona z niego. Obok masz instalacje tej pompy ciepła? Masz ciepłą wodę z pompy w basenie.
MiluniaB 18:47, 15 wrz 2020

Ela ta trawa to Red Baron. Powinna być ogniście czerwona, a jest wiśniowa.

Zdjęcia basenu są na wcześniejszych stronach - zajrzyj.
Basen będzie miał zadaszenie w przyszłym roku, a teraz będzie przykryty. Obok pompa ciepła, grzeje wodę w basenie
ElzbietaFranka 19:41, 15 wrz 2020

Popatrz do głowy by mi nie przyszlo, że to Red Baron. Dziwny kolor, ale też ładny. Miałam ją kiedys, zaczął w niej rosnąć perz i usunęłam wszystko.

O tej porze może zmieniać kolor, ale piszesz że taka jest. Tak mi przyszło do głowy a może powodem jest kora rozrzucona, która zakwasza glebę. Trzeba by zbadać ziemię na pH i zobaczyć w jakiej ziemi powinna rosnąć.
Może się mylę, sprawdzić można.
ewad 22:47, 15 wrz 2020

Mirella masz tak piękny ogród, że nie mogę się napatrzeć. Wszystko jest takie dopracowane i przemyślane, takie nowe, takie świeże, wszystko razem robi niesamowite wrażenie, oglądam i podziwiam po raz enty........