Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

ElzbietaFranka 00:23, 16 wrz 2020

Dobrnęłam do 30 str już byłam wcześniej u ciebie. Przeczytałam wszystko o basenie. Pedzilas z tymi pracami ogrodowymi. Tyle roślin miałaś i jeszcze kupiłaś jak ty to wszystko miescisz.
To fakt jak się trochę człowiek interesuje i zagląda, podgląda i kuma o co chodzi w tym wszystkim jest w stanie sam zaprojektować ogród wg swoich upodobań. Bardzo ładnie jeszcze jutro popatrzę dalej.
Czy ten basen był pod konkretne wymiary. Czy takiego były wymiary u producenta.
andzia458 06:49, 16 wrz 2020

I ja nie będę oryginalna i po raz kolejny dołączam się do zachwytu nad Twoim ogrodem. Zresztą nie tylko ogród, bo całość jest piękna.
inka74 06:57, 16 wrz 2020

Piękny wrześniowy ogród. Bardzo stonowany w kolorach i wyważony. Elegancki.
Jedna różanka trochę taka niefrasobliwa przy reszcie wygląda. Może jakaś obwódka z cisa albo po obrysie wylewająca się trawka. Zasłoni wtedy łyse doły róż a podkreśli piękne kwiaty. Bardzo mi się te twoje hakonki i Red barony podobają jako obwódki. Red Rooster u mnie ładnie się zachowuje. Białe gaury też by fajnie tu wyglądały.
Wiolka5_7 08:31, 16 wrz 2020

inka74 napisał(a)
Piękny wrześniowy ogród. Bardzo stonowany w kolorach i wyważony. Elegancki.
Jedna różanka trochę taka niefrasobliwa przy reszcie wygląda. Może jakaś obwódka z cisa albo po obrysie wylewająca się trawka. Zasłoni wtedy łyse doły róż a podkreśli piękne kwiaty. Bardzo mi się te twoje hakonki i Red barony podobają jako obwódki. Red Rooster u mnie ładnie się zachowuje. Białe gaury też by fajnie tu wyglądały.

Mirellka już ma zamówione ML i rozplenice little bunny na tą różankę szybka jest
Jagodaa 08:40, 16 wrz 2020

Też myślałam o gaurach jako przybranie do różanego bukietu, ale mam wrażenie, że te "niepoukładane" rośliny mogą nie być w stylu Mirelli. Ja osobiście je coraz częściej podglądam, mają wiele uroku .
AngelikaX 09:01, 16 wrz 2020

MiluniaB napisał(a)

Czytam na temat różanki - nie często wypowiadam się na temat róż , bo to nie moje klimaty, każdy lubi co innego, ale jeśli rozpoczęła się dyskusja to i ja wtrące swoje trzy grosze Mirella jeśli pozwolisz Bo napracujesz się w przesadzanie a moim zdaniem nie będziesz zadowolona...
Ogólnie (wg mnie oczywiście) problem z różanką jest w zbyt dużej palecie kolorów róż... inaczej wygladałaby w jednej kolorystyce... Nie wydaje mi się, że wprowadzanie do istniejących róż, stip, berberysów kolejnych roślin da zamierzony efekt... osobiście pozbyłabym się z tej rabaty bergerysów (robią tu moim zdaniem zamęt)i stip... dodała tylko na tyły miskany i obwódkę z brzegu z cisa... nic więcej
inka74 09:06, 16 wrz 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Mirellka już ma zamówione ML i rozplenice little bunny na tą różankę szybka jest
no ładnie, niedoczytałam tak to na telefonie się podgląda co na O się dzieje. Ładnie będzie. Ja zakochałam się w połączeniu rozplenicy i hortki. Jak to ładnie wygląda razem. Nawet bym nie pomyślała wcześniej.
Jagodaa 09:46, 16 wrz 2020

Angela najbardziej wnikliwie przeanalizowała rabatę. Mnie berberysy umknęły, a rzeczywiście wprowadzają zamieszanie. Mnogość gatunków założyłam na wstępie jako "nie do ruszenia", bo to chyba sentymentalna kolekcja .

Mirella, nie masz obwódki nigdzie, ale róże też są tylko w tym miejscu. Może przemysl tę obwódkę.
AnnaCh 09:54, 16 wrz 2020

Mirella, cudnie
Bardzo mi się podobają wylewające się z rabat hakone Super to wygląda.
Masz bardzo elegancki ogród, bardzo
AngelikaX 10:44, 16 wrz 2020

No i powzdychałam do fotek Ślicznie, czyściutko, elegancko - wrześniowe fotki wymiatają

ps. Gdzie zamawiałaś trawy? Dobre Pole? Wczoraj przeglądałam ich ofertę - u nich trzeba hurtowe ilości brać? Szukam seslerii, Ml też bym wzieła i jakieś wysokie miskanty w brzozy na tyły... mam do nich 77km i to mnie trochę zniechęca, niby eską 45min ale jakoś zebrać się nie mogę