Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 15:24, 07 maj 2012

justi napisał(a) [/quote

Dzięki, zgubiło mi sie gdzie to pisałam ale odnalazłam, hihi
Śliczny widok!
Justi, dobrze,że jeszcze ogarniasz swoje wpisy. Ja zapominam co gdzie pisałam.
Domi 15:28, 07 maj 2012

ana_art napisał(a)
uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu. Widziałam ostatnio hortensję pnącą i zastanawiałam się jak ona rośnie? Mój świerk Kaukaski narazie bez przyrostów jestem ciekawa kiedy ruszy, bo trochę go podmroziło z jednej srony

Moje świerki po sadzeniu trochę do siebie dochodziły (tak z rok). Hortensje pnące mam drugi sezon. Puściałam je na płocie i na latarni. Mają po kilka mocnych przewodników, które można zaczepić o jakąś podporę.
Domi 15:35, 07 maj 2012

popcarol napisał(a)
Przepięknie
moja actinidia zmarzła na amen Iryski miodzio, a jakie duże hortensje!!

Zmarzła?A ja się właśnie cieszyłam jakie to fajne i wytrzymałe pnącze, bo w ogóle nie ucierpiało przez zimę. Hortensje sadziłam malutkie. Urosły tak przez 3 lata (teraz jest 4 rok jak je mam). Już w zeszłym roku metalowe pręty/podpórki były zbyt słabe i krzaki położyły się na ziemi pod ciężarem kwiatów. W tym roku zastosowałam sposób Danusi na podpieranie hortensji, czyli podwiązywanie do trzonków z narzędzi ogrodniczych wbitych w ziemię. Podlewałam je też caly ubiegły sezon Magiczną Siłą do hortensji.
Domi 15:38, 07 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Fajowo, bo bosko już było

Dobre
Domi 15:47, 07 maj 2012

Domi 15:57, 07 maj 2012

Ginger 16:00, 07 maj 2012

Nieśmiało Witam, podziwiam Twój ogród i przyznaje się że jestem w nim wirtualnie codziennie. Postanowiłam się ujawnić bo tak nieładnie podglądać . Również mam na imię Dominika (nick mylący ale to imię zwierzaczka który razem z nami mieszka) i wydaje mi się że mieszkamy niedaleko a chyba nawet całkiem blisko . Dopiero uczę się poruszać po forum , a to mój pierwszy post chociaż ogrodów do których zaglądam jest kilka ale Twój ogród Dominiko i Marzeny2007 zawsze są na śniadanie (oczywiście ogród Danusi również ale tam jest tyle ludzi (postów) , że trudno mi je ogarnąć). Pozdrawiam i podziwiam.
Domi 16:09, 07 maj 2012

Witaj Dominiko "Ginger" Fajnie, że zdecydowałaś się ujawnić i napisać pierwszy post właśnie w moim wątku. Jeśli mieszkasz gdzieś w okolicy, odezwij się prywatnie tzn. musisz być zalogowana i pod moim nickiem w jakimkolwiek poście zobaczysz opcję "Napisz wiadomość". Tę wiadomość otrzymam tylko ja i nie będzie ona widoczna na forum. Mam nadzieję, że Twoich postów będzie więcej... Masz swój ogródek? Pozdrawiam serdecznie!
BEATA_S 16:10, 07 maj 2012

Cudowny widoczek!!!
Domi 16:16, 07 maj 2012

Dzięki Beato A wiesz, że ja wciąż choruję na te Twoje metalowe kule i wciąż sobie obiecuję, że je w końcu kupię? No, ale stale mam jakieś pilniejsze wydatki i odkładam ten zakup na później.