Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 09:02, 12 gru 2012

baraga1904 napisał(a)
....pięknie Dominiko... ale czuję że to jeszcze nie koniec... mam rację?

Światełek już wiecej nie mam, ale inne ozdoby pojawią się tu i ówdzie
Urszulla 09:35, 12 gru 2012

Domi napisał(a)
Urszullo, koło tarasu mam świerka Hoopsii. W tym roku był pierwszy raz cięty i tak już będzie co sezon. Zależało nam na zakupie od razu dużego drzewka, zeby nie czekać latami na efekt. Chcieliśmy coś karłowatego, co nie urośnie na 30 m i zdominuje ogród, ale ceny dużych karłowatych odmian były kosmiczne. Ponadto te "duże" okazy ledwo wystawały z tego naszego zagłębienia w tarasie. No i padło na "Hoopsii"...

Dzięki za info.....poczytam, pooglądam.....karłowate powiadasz.....
zawitka 09:36, 12 gru 2012

Przepiękny ogród już sobie robię plany będę zrzynać jak pozwolisz bo mój do przeróbki cały.Pozdrawiam serdecznie i jestem zachwycona.Co byśmy robili w ogrodowisku żeby nie zdjęcia z takich ogrodów
Domi 09:51, 12 gru 2012

Urszulla napisał(a)

Urszullo, koło tarasu mam świerka Hoopsii. W tym roku był pierwszy raz cięty i tak już będzie co sezon. Zależało nam na zakupie od razu dużego drzewka, zeby nie czekać latami na efekt. Chcieliśmy coś karłowatego, co nie urośnie na 30 m i zdominuje ogród, ale ceny dużych karłowatych odmian były kosmiczne. Ponadto te "duże" okazy ledwo wystawały z tego naszego zagłębienia w tarasie. No i padło na "Hoopsii"...

Dzięki za info.....poczytam, pooglądam.....karłowate powiadasz.....

Mam jeszcze dużo mniejszego srebrnego świerka odmiany 'Glauca Globosa'- on rośnie max. do 5 m. Wszystko zależy od tego jaką docelową wielkość potrzebujesz. Ta Glauca u nas zginęła w miejscu, gdzie jest teraz Hoopsii- wystawal 1 metr ponad taras, więc wyglądało to słabo od strony okien tarasowych.
Domi 09:53, 12 gru 2012

halina_zawitkowska napisał(a)
Przepiękny ogród już sobie robię plany będę zrzynać jak pozwolisz bo mój do przeróbki cały.Pozdrawiam serdecznie i jestem zachwycona.Co byśmy robili w ogrodowisku żeby nie zdjęcia z takich ogrodów

Dziękuję Halino za odwiedziny i przemiły wpis. I jak tu zaprzestać robienia fotek???
Gabisia 09:58, 12 gru 2012

Ach, Dominiko!
Dekoracje przecudnej urody
Jak zwykle u Ciebie, subtelnie i gustownie.
Świetnie wyglądają te cisy w donicach.
Pozdrawiam
Wieloszka 11:08, 12 gru 2012

Domi napisał(a)

A mój młodszy skubaniec przestał spać w dzień około 6-8 miesiąca życia. Ale za to długo rano odsypiał.

I powiem Ci, że będę szczęśliwa jak to się tak u mnie skończy, bo nie lubię usypiania.

Z moim starszym synkiem też zakończyliśmy koszmar usypiania w dzień - była godzina usypiania, 20 minut snu i 2 godziny humorów po. Za to noc przesypiał bez problemów. Do tej pory tak ma, że nie umie spać w dzień - po mamusi
Dekoracje tak jak się spodziewałam Tendencyjnie, tradycyjnie, jak zawsze u Ciebie piękne
arcobaleno 14:45, 12 gru 2012

Domi - u Ciebie jak zwykle pięknie, nastrojowo i klimatycznie! Ja też nie mogę się doczekać wieszania światełek - chyba w weekend to zrobimy
Pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzień !
gusiarz 17:09, 12 gru 2012

Dominiko - jak u Ciebie elegancko - przepięknie...niebanalnie. Wszystko na tip-top zrobione. Ach...
Gabisia 22:08, 15 gru 2012