Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 12:34, 02 sty 2013

baraga1904 napisał(a)
...wow...niezła lista z planami na Nowy Rok... zyczę Ci powodzenia w realizacji i mamy nadzieję podglądac na bieżąco...

DziękiPierwsi dowiecie się jak tylko coś zmienię.
Domi 12:36, 02 sty 2013

Kondzio napisał(a)
Duża lista moja chyba większa by była ale podstawą jest znalezienie nowej pracy a to chyba nie będzie łatwe

Kondziu, życzę Ci szybkiego znalezienia fajnej pracy.
Domi 12:39, 02 sty 2013

Zeta napisał(a)
Hmm to może być jeszcze ładniej u Ciebie?????
Ja wymiękam z tymi planami.
Osłabienia na nowy rok dostałam.

Zetko, nie dziwię się, że wymiękłaś, bo pewnie jeszcze sprzątasz po imprezie i gościach. My byliśmy sami w Sylwestra, więc miałam czas na podsumowanie ubiegłego roku i snucie planów na ten rok.
Mala_Mi 12:52, 02 sty 2013

Z Nowym Rokiem życzę realizacji zamierzonych planów......
Podziwiam wszystkich co potrafią planować w ogrodzie Ja się poddałam.. zostawiam żywioł Z sobą nie będę walczyć....... czarne bombki zobaczyłam (ciekawosć zaspokoiłam) ..teraz czekam u Ciebie na cebulowe Oj, będzie cudnie
Toszka 12:56, 02 sty 2013

Domi, pewnie swój wątek założę - utknęłam w pomyśle na jeden fragment ogrodu... choć nie tyle pomysłu mi braknie, co odwagi w nasadzeniach... mam ogród wąski (zapewne wygrałabym konkurencję w tej dyscyplinie... ale takiego konkursu brak na forum )
Przyznam się szczerze, że jak tylko zobaczyłam zdjęcie z tymi brzozami w tle to skojarzenie "sportowe" od razu mi się nasunęło
Tak jak po narodzinach Martusi przyszło mi do głowy, że w twoim ogrodzie przydałyby się borówki amerykańskie (podsadzone np. poziomkami - świetnie ten duet koegzystuje ze sobą). Dodam, że borówki cudnie przebarwiają się na jesieni i długo trzymają kolor. Ale co tam kolor - dzieciom smakują jak nic No i jeszcze te poziomki owocujące nawet pomimo przymrozków... sprawdzone!

Gardenarium 13:07, 02 sty 2013

Jeśli mam posadzić w ogrodzie coś do skubania, ten zestaw stosuję stale już ok kilku lat. Borówki są niezawodne.

Tak zrobiłam tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Instagram Ogrodowiska
Zeta 13:15, 02 sty 2013

Domi napisał(a)

Hmm to może być jeszcze ładniej u Ciebie?????
Ja wymiękam z tymi planami.
Osłabienia na nowy rok dostałam.

Zetko, nie dziwię się, że wymiękłaś, bo pewnie jeszcze sprzątasz po imprezie i gościach. My byliśmy sami w Sylwestra, więc miałam czas na podsumowanie ubiegłego roku i snucie planów na ten rok.

Domi posprzątałam
Teraz snuję plany na wiosnę
Mam już stworzony katalog Twoich zdjęć mam nadzieję że się nie obrazisz jak na wiosnę przywłaszczę jakąś Twoją rabatkę ?????
Enya73 13:50, 02 sty 2013

Jak cudownie mieć plany. Ja to się boję cokolwiek planować w sposób formalny, czyli zapisany. Wiele razy plany pozostawały na papierze i to często ze względów, na które nie miałam wpływu.
Ale dobrze mieć jakieś plany i marzenia, bo wtedy ma się cel i chyba łatwiej go osiągnąć. Jest większa determinacja.

Tak więc Domi, ja Ci życzę ze swej strony realizacji wszelkich noworocznych planów, postanowień, marzeń. Nie tylko ogrodowych

Wszystkiego dobrego. Pozdrawiam serdecznie
Domi 14:52, 02 sty 2013

asc napisał(a)
Z Nowym Rokiem życzę realizacji zamierzonych planów......
Podziwiam wszystkich co potrafią planować w ogrodzie Ja się poddałam.. zostawiam żywioł Z sobą nie będę walczyć....... czarne bombki zobaczyłam (ciekawosć zaspokoiłam) ..teraz czekam u Ciebie na cebulowe Oj, będzie cudnie

Od maja codziennie spaceruję (czasem nawet po kilka razy) z wózkiem po ogrodzie, więc miałam mnóstwo czasu na przemyślenia i plany ogrodnicze. Znacznie gorzej jest z realizacją...
Ani (doskonale pasujacy do korespondencji z Tobą wyraz) się obejrzymy, a już będzie wiosna.
Domi 14:57, 02 sty 2013

Toszka napisał(a)
Domi, pewnie swój wątek założę - utknęłam w pomyśle na jeden fragment ogrodu... choć nie tyle pomysłu mi braknie, co odwagi w nasadzeniach... mam ogród wąski (zapewne wygrałabym konkurencję w tej dyscyplinie... ale takiego konkursu brak na forum )
Przyznam się szczerze, że jak tylko zobaczyłam zdjęcie z tymi brzozami w tle to skojarzenie "sportowe" od razu mi się nasunęło
Tak jak po narodzinach Martusi przyszło mi do głowy, że w twoim ogrodzie przydałyby się borówki amerykańskie (podsadzone np. poziomkami - świetnie ten duet koegzystuje ze sobą). Dodam, że borówki cudnie przebarwiają się na jesieni i długo trzymają kolor. Ale co tam kolor - dzieciom smakują jak nic No i jeszcze te poziomki owocujące nawet pomimo przymrozków... sprawdzone!

Pokazuj swój wąski ogródek. Dodamy Ci odwagi-tego możesz być pewna. A borówki amerykańskie mam...aż 3 szt. na rabatce pod latarnią od strony pustej działki, schowane między irgą i tawułami. W tym roku M. zjadł nasze plony.Poziomki też będę sadzić za świerkami serbskimi pod płotem, bo tam mam jeszcze trochę miejsca i od strony Pani Sąsiadki są tylko porzeczki, więc jest dostęp słońca.