Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 14:59, 02 sty 2013

Gardenarium napisał(a)
Jeśli mam posadzić w ogrodzie coś do skubania, ten zestaw stosuję stale już ok kilku lat. Borówki są niezawodne.

Tak zrobiłam tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Dziękuję Danusiu za radę. I ja będę miała ten zestaw
Domi 15:03, 02 sty 2013

Zeta napisał(a)

Hmm to może być jeszcze ładniej u Ciebie?????
Ja wymiękam z tymi planami.
Osłabienia na nowy rok dostałam.

Zetko, nie dziwię się, że wymiękłaś, bo pewnie jeszcze sprzątasz po imprezie i gościach. My byliśmy sami w Sylwestra, więc miałam czas na podsumowanie ubiegłego roku i snucie planów na ten rok.

Domi posprzątałam
Teraz snuję plany na wiosnę
Mam już stworzony katalog Twoich zdjęć mam nadzieję że się nie obrazisz jak na wiosnę przywłaszczę jakąś Twoją rabatkę ?????

No to szybka jesteś z tym sprzątaniem. A jeśli chodzi o moje rabatki - bierz co chcesz!
Domi 15:16, 02 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Jak cudownie mieć plany. Ja to się boję cokolwiek planować w sposób formalny, czyli zapisany. Wiele razy plany pozostawały na papierze i to często ze względów, na które nie miałam wpływu.
Ale dobrze mieć jakieś plany i marzenia, bo wtedy ma się cel i chyba łatwiej go osiągnąć. Jest większa determinacja.

Tak więc Domi, ja Ci życzę ze swej strony realizacji wszelkich noworocznych planów, postanowień, marzeń. Nie tylko ogrodowych

Wszystkiego dobrego. Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Anitko za życzenia Ściskam Cię mocno. A ja lubię sobie planować na papierze. Jestem typem lubiącym żółte karteczki, na których zapisuję a to rzeczy do zrobienia, a to produkty spożywcze do kupienia, a to rzeczy do zabrania na wakacje itd. Mój M. też czasem dostaje żółtą kartkę Za nic. Wolę dać Mu listę spraw, o których załatwienie Go proszę, niż codziennie rano Mu o nich przypominać. A tak M. przykleja sobie tę moją kartkę na ekranie laptopa, albo nosi ją w portfelu i załatwia wszystko po kolei. Bardzo sprawnie Mu wtedy wszystko idzie. Pewnie, że nie zawsze wszystkie plany można zrealizować, ale wielu spraw nie da się przewidzieć. A Ty, z racji swojego zawodu, powinnaś stale stosować P z modelu PDCA i to udokumentowane P
Wczoraj podzieliłam się z M. moimi ogrodniczymi planami i dziś umówił brukarzy na przyszły tydzień, więc punkt nr 1 z mojej listy będzie można wkrótce wykreślić.Juppi!
Enya73 15:34, 02 sty 2013

Domi, PDCA w pracy obowiązkowo Teraz na ten przykład planuję, jak stąd dziś wyjść o ludzkiej porze
A jednak nie pomyliłam się co do Ciebie
Domi 15:36, 02 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Domi, PDCA w pracy obowiązkowo Teraz na ten przykład planuję, jak stąd dziś wyjść o ludzkiej porze
A jednak nie pomyliłam się co do Ciebie

Ginger 16:42, 02 sty 2013

Koło Deminga nie tylko w pracy ,ale i w domu jest wykorzystywane
Madzenka 21:24, 02 sty 2013

No proszę Domi nawet prace w ogrodzie wg cyklu Deminga planuje
Ciekawe jakie ISO 9.... Zatosujesz

Ależ się ciekawie wiosną zapowiada
agniecha973 08:21, 03 sty 2013

Domi, a co Twojej kostce dolega???
Domi 08:24, 03 sty 2013

Wysadza ją jak tylko przyjdzie mróz. Jest źle położona. Ale już niedługo...
Domi 08:36, 03 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
No proszę Domi nawet prace w ogrodzie wg cyklu Deminga planuje
Ciekawe jakie ISO 9.... Zatosujesz

Ależ się ciekawie wiosną zapowiada

U mnie Deming zaczyna i kończy się na P Największe problemy są z "Do"
Marzenko, Ginger, przekonajcie Anitę, że jak się choć raz pracowało w firmie mającej wdrożone jakieś ISO, zna się koło Deminga.