Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 17:36, 22 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Zetko, Agniecho, Noemi, Beo,Lukasie, Sebku, Madżenko, Monitko, Ano_art, Zaczarowana, Juziu, Wieloszko,Irenko, Gierczusiu, Bożenko "Epodlas", Arcobaleno, eee_taam pozdrawiam Was serdecznie, ściskam i całuję.

Bozko, moje meble ogrodowe to faktycznie Kettler.Taras jest wybudowany na betonie, na którym położone jest drewno egoztyczne Cumaru. M. robi konserwację dwa razy w roku: na wiosnę i przed zimą. Używa do tego bezbarwnego oleju do tarasów Saturator Syntilor. Z czasem drewno zszarzało i jest bardzo ciemne, ale nam to nie przeszkadza. Zawsze można użyć odszarzacza do drewna. M. woli jednak polerowanie desek, zamiast używania odszarzacza. Jest z tym sporo roboty, ale drewno jest gładziutkie i mozna chodzić boso. Z drewna na tarasie jestem bardzo zadowolona, bo chodzę sobie po nim bez butów cały rok. Mam taras od południa, więc w lecie deski nie nagrzewają się aż tak mocno, jak np. kafle, chociaż w upalne dni i one parzą bose stopy.

Zetko...tu masz o tarasie.
Czytałam i zapamiętałam

Dzięki Juziu Jak masz jeszcze jakieś pytania Kasiu, chętnie odpowiem.
Domi 17:38, 22 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Zostawiam Ci kwiatka z okazji kolejnej setki

Dziękuję Elu i pozdrawiam serdecznie.
Domi 17:39, 22 sty 2013

Joanka napisał(a)

Ślicznie wiosna wygląda u Ciebie...
Jak dbasz o swoje rośliny cebulowe? Tak co roku wykopujesz te łany tulipanów czy odpuszczasz a one i tak tak pięknie kwitną?

Nie wykopuję, tylko dokupuję i dosadzam nowe. Ta metoda nie będzie wiecznie skuteczna, ale na razie jest ok.

I skąd ja to znam....... hihihihihihihi.......

Mnie się tulipany nudzą jak Madżence donice, więc każdy pretekst jest dobry, żeby kupić nowe. I tej wersji będę się trzymać usprawiedliwiając swoje lenistwo.
Zeta 18:15, 22 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Zetko, Agniecho, Noemi, Beo,Lukasie, Sebku, Madżenko, Monitko, Ano_art, Zaczarowana, Juziu, Wieloszko,Irenko, Gierczusiu, Bożenko "Epodlas", Arcobaleno, eee_taam pozdrawiam Was serdecznie, ściskam i całuję.

Bozko, moje meble ogrodowe to faktycznie Kettler.Taras jest wybudowany na betonie, na którym położone jest drewno egoztyczne Cumaru. M. robi konserwację dwa razy w roku: na wiosnę i przed zimą. Używa do tego bezbarwnego oleju do tarasów Saturator Syntilor. Z czasem drewno zszarzało i jest bardzo ciemne, ale nam to nie przeszkadza. Zawsze można użyć odszarzacza do drewna. M. woli jednak polerowanie desek, zamiast używania odszarzacza. Jest z tym sporo roboty, ale drewno jest gładziutkie i mozna chodzić boso. Z drewna na tarasie jestem bardzo zadowolona, bo chodzę sobie po nim bez butów cały rok. Mam taras od południa, więc w lecie deski nie nagrzewają się aż tak mocno, jak np. kafle, chociaż w upalne dni i one parzą bose stopy.

Zetko...tu masz o tarasie.
Czytałam i zapamiętałam

Dzieki Juzia wiedziałam ze gdzies o tym czytałam ale nie zapisałam i potem zapomniałam
Zeta 18:17, 22 sty 2013

Domi napisał(a)

Gabrysiu, dzięki.
Zetko, dorobisz się i Ty swojej kolekcji cebulowych. A jak u Ciebie z kretami i nornicami?

No kretów to nie mam a nornice ...hmmm no i co mam powiedzieć.......

Nornice to duża przeszkoda w uprawie cebulowych. Pewnej jesieni zakupiłam metalową siatkę budowlaną i nią wykładałam dołki pod cebulki (dół, boki i nawet z góry). Urobiłam się jak głupia, a raczej jak gUpia, a ta siatka przerdzewiała i rozlazła się w jeden sezon. Od tamtego czasu staram się nie sadzić cebul tam, gdzie są nornice.

Właśnie czytałam w Twoim watku że sadzisz cebulowe na takich wysepkach rabatowych które są kostką wyłozone hahaha
Sebek 18:52, 22 sty 2013

Ahhh - powzdychałem sobie i nie mogę przestać
baraga1904 19:00, 22 sty 2013

...tulipany powalają....Domi masz wspaniale....
Madzenka 21:09, 22 sty 2013

Odliczamy dni do wiosny .... I festiwalu tulipanowego u Ciebie
Lukas 21:53, 22 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ojj, ale tu się będzie działo!!
Sebek 21:58, 22 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Do wiosny 8 tygodni i dwa dni

Lub 58 dni