Domi
09:48, 04 lis 2011

No takie moje minimum to 20 sztuk jednej odmiany. Zawsze liczę sobie ile producent pokazuje tulipanów na zdjęciu reklamowym na opakowaniu, żeby powstała przynajmniej taka kępa, jak na zdjęciu. No i zazwyczaj jest to 20 sztuk i więcej. Im więcej, tym lepszy efekt. Poniżej moje próby z tulipanami w mniejszych ilościach. Na ostatniej fotce wprawdzie 20 sztuk, ale nie wszystkie wystartowały jednocześnie. Wszystkie te tulipany wykopałam i dosadziłam do innych białcyh i innych żółtych. Za mało ich było jak dla mnie
Jeśli chodzi o wykopywanie: wykopałam wszystkie tulipany, które są w strefie zagrożonej nornicami. Reszty starałam się nie ruszać, choć niektóre zmieniły miejsce lub właściciela, bo kupiłam sobie nowe odmiany i chciałam je wyeksponować tam, gdzie już coś było wsadzone. Możliwe, że w przyszłym roku będę wykopywać wszystkie, bo chcę przesadzić sporo roślin i cebule będą mi przeszkadzać.

Jeśli chodzi o wykopywanie: wykopałam wszystkie tulipany, które są w strefie zagrożonej nornicami. Reszty starałam się nie ruszać, choć niektóre zmieniły miejsce lub właściciela, bo kupiłam sobie nowe odmiany i chciałam je wyeksponować tam, gdzie już coś było wsadzone. Możliwe, że w przyszłym roku będę wykopywać wszystkie, bo chcę przesadzić sporo roślin i cebule będą mi przeszkadzać.