Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 22:33, 27 cze 2013

Ponieważ Marzenka jest obecnie bierna fotograficznie, wstawiam jeszcze kilka wakacyjnych fotek. Swojego zadżumionego ogrodu jeszcze nie fotkuję.

Kolejny element wodny:

i kępy gaury:
gierczusia 15:54, 09 lip 2013

Aleś mi namieszała tą argenteą .. Jest piękna ... I taka wąziutka.., ... 15 M u mnie na bank nie da rady, ale gdyby to był karzełek.. Achhhhhh

Szkoda ,że przez ten wyjazd ominęła Cię impreza w Pisarzowicach.... Tzn , Dla nas szkoda ... bo rady tak doświadczonej Ogrodniczki są bezcenne
Madzenka 22:03, 09 lip 2013

Domi ogród już oddżumiony. Domagamy się fotek!
Domi 12:33, 11 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Aleś mi namieszała tą argenteą .. Jest piękna ... I taka wąziutka.., ... 15 M u mnie na bank nie da rady, ale gdyby to był karzełek.. Achhhhhh

Szkoda ,że przez ten wyjazd ominęła Cię impreza w Pisarzowicach.... Tzn , Dla nas szkoda ... bo rady tak doświadczonej Ogrodniczki są bezcenne

Ja też bardzo żałuję, że nie mogłam się z Wami spotkać, bo mam trochę roślin do opchnięcia. Po 5 latach od założenia ogrodu przyznaję projektantce pełną rację: mam za dużo roślin! Wszystko muszę ciąć i skracać, bo na siebie włazi. Po co ja tyle tego dosadzałam???? No i teraz muszę jeszcze załatwiać rodziny zastępcze,,,
Domi 12:43, 11 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Domi ogród już oddżumiony. Domagamy się fotek!

Dalej walczę Marzenko... tnę i mnie wciąż tną....komary. One mnie po prostu kochają. Bez wzajemności,,,Jesli gdzieś znajdzie się 100 osób i jeden komar, to jest pewne, że to właśnie mnie ukąsi. Stosowałam już środki na komary tropikalne na odzież, pod odzież, na skórę, na włosy, ale one wystarczają na 5 minut i od nowa zaczyna się polowanie na mnie. Jedynym skutecznym sposobem jest zakładanie dżinsów (przez lżejsze spodnie przegryzają się) i grubego polaru, co sprawia, że przy panujących obecnie temperaturach mam dosyć po 15 minutach. Próbowałam cięcia w pełnym słońcu, ale komarzyce są chyba zdesperowane, bo i to im nie przeszkadza. Gdy twarz mam posmarowaną tymi śmierdzidłami, kąsają mnie w powieki i oczodoły, no masakra jakaś, bo na drugi dzień mam potwornie spuchnięte oczy przez ten ich jad. Już myślę o zakładaniu kominiarki, którą zazwyczaj wkładam pod kask motocyklowy, ale nie chcę wyglądać jak ninja No i gogle by się przydały Już widzę miny sąsiadów...Do tego wszystkiego jeszcze aparat fotograficzny w ręce i kładzenie się na trawie, żeby zrobić fajną fotkę...
agniecha973 12:48, 11 lip 2013

Jakbyś już ubrała się jak ninja, to poproś kogoś o zrobienie fociszki, będzie słitaśna! (I tak wiem, że się nie dasz namówić). Mnie też komarzyce lubią najbardziej z rodziny. Ciekawe. Podobno krew ma tu znaczenie.
Ewa 12:51, 11 lip 2013

Pozdrawiam wakacyjnie
Domi 12:59, 11 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Jakbyś już ubrała się jak ninja, to poproś kogoś o zrobienie fociszki, będzie słitaśna! (I tak wiem, że się nie dasz namówić). Mnie też komarzyce lubią najbardziej z rodziny. Ciekawe. Podobno krew ma tu znaczenie.

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale moja Rodzina ma się ze mną dobrze z tego powodu, bo jak ja jestem z nimi mają komary z głowy, bo wszystkie na mnie lecą... Przynajmniej ktoś na mnie leci...
Mój Brat ma to samo, więc może coś jest z tą krwią....
Domi 13:01, 11 lip 2013

Ewa napisał(a)
Pozdrawiam wakacyjnie

Ja też pozdrawiam Ewo Macham!
agniecha973 13:01, 11 lip 2013

U mnie ja i tato.