Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 18:45, 02 sty 2014

Margarete napisał(a)
Ślicznie.............a choć zimowo to kolorowo !
Ogród i d e a l n y !!!
Pozdrawiam noworocznie Dominiko !

Ojojoj! Zaraz będę pisać o jego nieidealności, ale cieszę się, że na zdjęciach tego nie widać. Przesyłam buziaki i życzenia noworoczne.
Domi 18:46, 02 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka i życzenia Noworoczne zostawiam
Niech ten nadchodzący rok będzie pod każdym względem lepszy od mijąjacego

Dziękuję Ewo Mam taką nadzieję. Wszystkiego dobrego!
Domi 18:47, 02 sty 2014

ZbigniewG napisał(a)

Dominika w twoim przypadku sprawa jest bardzo prosta, szczegóły i perełki masz w wątku a do wizytówka wystarczy 5-10 zdjęć z szerszego ujęcia i to wystarczy

Poczytam o wymaganiach i może coś wybiorę...
Domi 18:48, 02 sty 2014

hania napisał(a)
wspaniały,wyjątkowy ogród ,.....szczęścia w Nowym Roku!

Dziękuję Haniu A ja Ci życzę zdrowia i spełnienia marzeń, zwłaszcza tych ogrodniczych...
Domi 19:01, 02 sty 2014

Zeta napisał(a)
Domi u Ciebie jak zawsze pięknie znowu mam kompleksy tym bardziej że ja w tym roku nic w ogrodzie nie zrobiłam
Ale narazie nie myślę o tym ...poczekam do wiosny kupię Maksiowi grabie łopatkę i wiaderko i do roboty
A jeśli chodzi o mikołajka to niedługo nie tylko jego będę musiała schowac ale i pół domu hahahaha
No jakoś to będzie przyzwyczajam się z myślą wielu strat i uszkodzeń no ale co się nie robi dla dzieci hihi
Buziam pozdrawiam Noworocznie

Kasiu, nie przejmuj się ogrodem. Nic mu nie będzie. A szkody w domu są przy dziecku, to nieuniknione. U mnie najgorzej wygląda parkiet...bo Marta rzuca wszystkim w szalony sposób.
Trzymaj się Kochana i zaglądaj do mnie czasem. Wszystkiego najlepszego w 2014 roku!
Domi 19:13, 02 sty 2014

Bukla napisał(a)

Wiesz że Twój ogród jest dla mnie ideałem Każdy centymetr jest po prostu perfetto.

Domiś zdradź proszę co rośnie przed cisem na pniu ??

Dziękuję za życzenia Wzajemnie! Może najprościej będzie jak założysz swój wątek w dziale "Projektowanie": wkleisz zdjęcia tego, co masz już zrobione, napiszesz co chciałabyś mieć w ogrodzie i będziemy Ci doradzać?

Roślina, o którą pytasz, to ostrokrzew. Był na tej rabatce od początku razem z irgą. Od roku nie ma już irgi. Żal mi go było wykopywać, więc został razem z nowymi kulkami z cisa. Przycięłam go bardzo mocno w kulkę, ale chyba będę go ciąć w stożek.

Domi 19:14, 02 sty 2014

AniaDS napisał(a)

Aniu, dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Domi 19:18, 02 sty 2014

aniaib napisał(a)
Wpadłam się przywitać "oficjalnie" w moim ulubionym ogrodzie, gratuluję, bo jest piękny Czerpię od Ciebie Dominiko inspiracje do mojego ogrodu Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Witaj To dla mnie zaszczyt, że mój ogród jest czyimś ulubionym. Dziękuję za życzenia. Wzajemnie!
Domi 19:20, 02 sty 2014

Plany na ubiegły rok miałam w styczniu takie:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=288

A oto podsumowanie co udało się zrobić.

1. Naprawa kostki brukowej wkoło domu.
2. Przyciąć żywopot ze szmaragdów.- ZROBIONE
3. Przyciąć w marcu wszystko, co się do cięcia nadaje, łącznie z brzozami.ZROBIONE
4. Zamienić 2 brzozy 'Purpurea' na coś innego.
5. Zamienić 2 brzozy 'Laciniata' na coś innego.
6. Przedłużyć żywopłot cisowy o przynajmniej 10 metrów.ZROBIONE
7. Dosadzić przed glediczją dużą kostkę lub stożek z cisa zasłaniającą obecną dziurę w nasadzeniach.ZROBIONE
8. Kupić ławeczkę (już wybrana) i zrobić Martusi kącik do zabawy z piaskownicą.
9. Dosadzić za klonem 'Royal Red' coś, co zasłoni płot, na którym teraz wije się niemrawo winorośl.
10. Zmodernizować rabatę żwirową koło tarasu (tu będzie ciurkadełko lub kulkowisko).CZĘŚCIOWO ZROBIONE
11. Obudować pergolą skrzynkę elektryczną i wsadzić jakieś pnącza.
12. Zasłonić czymś (jeszcze nie wiem czym) klimatyzator.

No i drobiazgi:
13. Dosadzić więcej Zebrinusów, żeby powstała ściana z tej trawy.
14. Rozsadzić hakone, żeby powstał wał z tej trawki (zastąpi miniaturowe różaneczniki).ZROBIONE
15. Dosadzić płożące wkoło dużych kulek z bukszpanu, żeby nie było widać w ogóle kory. ZROBIONE
16. W klombach przed domem dosadzić więcej kiścieni 'Rainbow'.ZROBIONE

Zaraz będę robić plany na ten rok....
Domi 15:42, 03 sty 2014

Zamiast snuć plany ogrodnicze zrobiłam sushi z wędzonym łososiem. Do sushi polecam wino śliwkowe Choya.