Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenia

Spełnione marzenia

Judith 16:18, 17 cze 2022

Dzień dobry, Julka .
Z rewizytą przychodzę .
Bardzo podoba mi sie Twoja droga dojazdowa do domu, swietny pomysł z kamiennych brukiem.
Piękna magnolia, stipy, drzewa i buszowatosc na rabatach .
Fajny pomysł na fontannę. Posadziłabym przed nią (lub ustawila w ukrytych donicach, jeśli nie można tam posadzić) trawki, które byłyby nawiązaniem do sąsiednich rabat i stworzyłyby efekt naturalności.
Julka 17:26, 17 cze 2022

Judith napisał(a)
Dzień dobry, Julka .
Z rewizytą przychodzę .
Bardzo podoba mi sie Twoja droga dojazdowa do domu, swietny pomysł z kamiennych brukiem.
Piękna magnolia, stipy, drzewa i buszowatosc na rabatach .
Fajny pomysł na fontannę. Posadziłabym przed nią (lub ustawila w ukrytych donicach, jeśli nie można tam posadzić) trawki, które byłyby nawiązaniem do sąsiednich rabat i stworzyłyby efekt naturalności.

Witam cię u siebie. Dziekuję za miłe słowa. Jakie trawy byś posadziła przed fontanną? Cały czas mi tam czegoś brakuje
Judith 21:06, 17 cze 2022

Julka napisał(a)

Witam cię u siebie. Dziekuję za miłe słowa. Jakie trawy byś posadziła przed fontanną? Cały czas mi tam czegoś brakuje

Posadziłabym hakonki. A jakby sie za mocno rozrosły i zaczęły zasłaniać fontannę, to bym je zmniejszyła .
Julka 23:08, 17 cze 2022

Judith napisał(a)

Posadziłabym hakonki. A jakby sie za mocno rozrosły i zaczęły zasłaniać fontannę, to bym je zmniejszyła .

Coś mi się wydaje, że jutro będzie akcja przesadzanie mam kulka hakonek na jednaj rabatce, i mogę sprobowac dac je przed fontannę. Wg ciebie powinnam je posadzic w rządku i całkiem zasłonic fontannę ? Tzn tak samo jak rosną ilexy??
Julka 17:01, 19 cze 2022

Czerwiec …
Julka 17:05, 19 cze 2022

Julka 15:08, 21 cze 2022

Julka 16:27, 22 cze 2022

Helen 22:22, 23 cze 2022

Piękne masz już jeżówki. W stipie wyglądają obłędnie.
ElzbietaFranka 23:39, 23 cze 2022

Julka napisał(a)
Chciałabym poprosić o pomoc w zrobieniu czegoś przy tym kamieniu. Nie mam pomysłu jak to zaaranżować. W tej chwili leżą pod nim kamyczki trochę jak dla mnie to wygląda jak grób… myślałam nad tym żeby posadzić tam Hakone Żeby wystawały z tyłu zza kamienia Ale nie wiem czy dobrze będzie mieszać ją z tym co tam już rośnie? Stracilam wenę. Pomóżcie

Witam

Przede wszystkim na ten parkan betonowy po obu stronach puściła bluszcz zimozielony, tak aby było widać deski. Dokładać takie same kamienie nie będzie efektu.
Ponieważ tam jest wilgotno to hakomki nie wiem czy dadzą rady.
Jednak sprawdzone są hosty przy takiej wodzie (rozpryskuje się) i wilgotności.
Dobrze wyglądałaby też niska choina kanadyjska tzw tsuga.
Nic nie zmieniaj kamiorki są bardzo ladne.

Po prawej to chyba daglezja na lewo od niej te pompony tujowate bym usunele.
Po jednej i drugiej stronie przy otoczkach chosty lub tsugi i jakieś rośliny kolorowe (klony palmowe).
Może jakieś trawy średniej wysokości Gracilimusy wszystko zależy ile tam miejsca.

Piękna ta róża Rosarium. Może i ja zrobię zakup.

Tak ja to widzę.