Agatorek Kurzy się tylko w czasie żniw.
Myślałam bardziej o takim rozwiązaniu co
Ewa zaproponowała: od narożników wyższe nasadzenia a im bliżej środka niższe by zostawić takie okno widokowe.
Ewa myślisz że na tej szerokości 1 m uda mi się coś sensownego wymyślec? We frontowej części ogrodu mam miejsce na rabaty w liniach prostych. Przedogródek już znacie, stipowisko też prostokątne, pod oknami z przodu też geometryczne rabaty (wciąż jeszcze nie obsadzone) Więc w tej części też muszę zachować linie proste, ale rośliny można posadzić nieregularnie
W okolicach brzózek planuje zrobić kącik z placem zabaw dla dzieci. Brzozy rosną dość daleko od ogrodzenia 3-5 metrów więc ciężko będzie je wkomponować w rabaty, raczej zostaną tak na środku trawy.
Mirella dziękuję za namiary na kolejne ogrody, podoba mi się pomysł z miskantami. Widziałam też w jednym ogrodzie 20 metrowy szpaler z rozplenic z grabami co 3 metry ale na tle thuji. Lubię też taki minimalizm. Albo rozplecnice a przed nimi fioletowe byliny
Pawel wiem że 1 metr to może być zbyt mało

ale może coś razem wymyślimy? Mąż zazada rozwodu jak będę tak co chwilę przesadzać i kombinować
Agata dziękuję za odwiedziny

znalazłaś jakąś alternatywę dla Ice Dance? Ja jestem teraz najbardziej za carex variegata tylko czy ona poradzi sobie na słońcu? Z czasem pewnie wiąz da troszkę więcej cienia...