Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Margo2 22:24, 05 sie 2025

Aga, chyba musisz postawić więcej foteli, bo ja też się dosiadam
Czyli jednak Arizona.
W sumie podobna, ale mniejsza tak jak chciałaś.
sylwia_slomc... 22:39, 05 sie 2025

Podoba mi się z zewnątrz bardzo, układ w środku wydaje się być funkcjonalny.
Agatorek 23:00, 05 sie 2025

Patrycja, będę pamiętać o tych dodatkowych rzeczach

Gosia, Luizjana miała być wcześniej, jak jeszcze myśleliśmy z ex-eMem, żeby mieć dom parterowy na stare lata. Dlatego kupiliśmy projekt (chyba nawet przed ostatecznym zakupem tej działki). A później doszłam do wniosku (jak już wyszło, co wyszło), że będzie dla mnie za duża. Więc stanęło na Arizonie

Sylwia, mi też się bardzo podoba

W środku trochę pozmieniałam. Nie ma schodów na „antresolę” (której też nie ma), z 3 małych pokoi zrobiłam 1 duży i jedną dużą sypialnię z garderobą o powierzchni prawie 8 m.kw. (Ma też przynależną łazienkę). Z drugiej łazienki zrobiłam małą pralnię i małą łazienkę.
W miejscu schodów i poprzedniej pralni zrobiłam schowek/garderobę.

Tak było :

A tak zmieniłam:

Jeszcze zdecydowałam o zamianie 2 drzwi balkonowych na zwykłe okna. Bo w tej chwili jest ich 5 .
sylwia_slomc... 01:11, 06 sie 2025

Najważniejsze żeby Ci się dobrze i wygodnie mieszkało Po zmianach też mi się podoba, nawet bardziejAle antresoli i powierzchni na górze trochę by mi było żal, tylko to jednak spore dodatkowe koszty są. Fajnie, że belki będą widoczne. Uwielbiam takie klimaty gdy drewno konstrukcyjne stanowi dekorację domu jednocześnie pełniąc swoje funkcje.
Polon 07:07, 06 sie 2025

Fajny dom, akuratny do mieszkania i przyjmowania gości z Ogrodowiska

Po doświadczaniu mieszkania w domu z tzw poddaszem użytkowym stwierdzam, że o wielkości domu decydują metry na parterze. Teraz dla mnie ideałem byłby dom z dwoma sypialniami na parterze, a na piętrze tylko pokoje dla dzieci (bo to jednak tylko na chwilę), gości czy pracy (home office niestety).

Aga - będziesz robić kominek zgodnie z projektem? Pytam, bo mam wrażenie, że w miejscu gdzie jest zasłania widok na ogród. Wiem, że są dwa duże wyjścia, ale jednak może trochę szkoda widoku
Agatorek 08:16, 06 sie 2025

Sylwia, powierzchni na parterze i tak będę miała aż nadto . Likwidując antresolę będę miała bardziej symetryczny sufit nad salonem .

Malgo, dokładnie tak, dla mnie Arizona jest akuratna . Teraz też korzystam głównie z parteru. Gdyby nie to, że drukarka jest trochę ciężka, to nawet nie zaglądałabym do gabinetu na piętrze .
Kominek będzie tam, gdzie jest zaplanowany. Będzie tylko lekko zasłaniał widok na las („główny” ogród będzie od frontu i z boku domu). Jest dwustronny, czyli na tarasie będzie kominko-grill.

Margo2 09:00, 06 sie 2025

Super. Taka garderoba to moje marzenie i wszystkie te pomieszczenia gospodarcze. Tego mi brakuje u mnie.
Agatorek 13:48, 06 sie 2025

Gosia, teraz też mam garderobę, przy sypialni, ale niestety ma skosy i jest nieustawna. Do tej pory nieraz zawadzam głową o niby-sufit.
W nowym domu będę miała „normalne” ściany wszędzie
Agatorek 13:49, 06 sie 2025

Dzięki uprzejmości mojego inspektora nadzoru

Judith 16:48, 06 sie 2025

Ojacie! Ale fajowo!