Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kasya 18:15, 28 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)
U mnie ta różowa gaura poprzedniej zimy nie przeżyła

Ja juz dawno dałam sobie spokój z gaurą
Gilenia to jest to !
Agatorek 20:10, 28 cze 2023

Asia, mam jedną różową z zeszłego roku, moze to ta żelazna

Gosia, róże dziękują. Jestem bardzo zadowolona ze wszystkich ❤️. To chyba mój żelazny kwiat

Kasia, w sezonie to trudno być na bieżąco wszędzie. Ja nawet u siebie nie jestem. A kolejne piękne róże mi kwitną , muszę jutro/pojutrze porobić jakieś fotki…

Ewa, dziękuję

Madzia, dziękuję . W przyszłym sezonie zmniejszam ilość rabat o połowę . Może wtedy będę w stanie to ogarnąć

Ula, u mnie tylko Bonica w ilosci hurtowej (40 szt), jedna odmiana 4 szt, kilka odmian po 3, kilka po 2, większość pojedynczo. I się uzbierało, o ile się nie pomyliłam, 144 sztuki

Danusiu, przy takiej ilosci wolałam taki bardziej spokojny szpalerek

Kasiu, gilenii jeszcze nie mam, ale może kiedyś…
ajka 22:34, 28 cze 2023

U mnie gaura biała przeżyla bez problemu, nawet mocno się rozrosła, więc w tym roku dokupiłam 2 odmiany różowej, zobaczymy czy sobie poradzi.

Gilenie polecam, bardzo ją lubię, ale ona raczej na półcieniste miejsca, też ładnie się rozrasta.

Rauriefa też mam u siebie drugi rok, przypomniałas mi że miałam go dokupić. Jest super.
sylwia_slomc... 23:00, 28 cze 2023

Zaglądam często i kibicuję U mnie ciemna gaura znacznie gorzej zimuje niż ta o jasnych kwiatach. Ciekawa jestem czy mi w tym roku te w łące zakwitną ponownie.

U Ciebie róże w takich ilościach, że mimo powierzchni ogród mocno różany Popadało u Was?
Agatorek 19:50, 29 cze 2023

Aniu, ja też raureifa uwielbiam . Za rok będę dzielić swoje i wymieniać tam, gdzie mam posadzoną turzycę amazon mist (zbrzydła po 3 sezonach ).

Hej Sylwia . Dzięki za kibicowanie . I masz rację, mam różany ogród , uwielbiam te kwiaty . Muszę w końcu dopasować nazwy do kwiatów , część mi gdzieś umknęła
Pada od czasu do czasu. Ostatnio dziś, ale krótko (intensywnie). Wcześniej we wtorek w nocy i po południu. Nie jest źle, ale przydałby się porządny deszcz
Rojodziejowa 20:11, 29 cze 2023

Kasya napisał(a)

Ja juz dawno dałam sobie spokój z gaurą
Gilenia to jest to !

A gilenia znosi słońce?
Agatorek 21:33, 29 cze 2023

No właśnie, to dobre pytanie
Judith 16:56, 01 lip 2023

Agnieszko, bardzo Ci dziękuję za możliwość zobaczenia Twojego ogrodu .
Jest wspanialszy niż wydaje się na zdjęciach, a bogactwo roślin i różany szał są oszałamiające .
Bardzo się cieszę ze spotkania z Tobą i dziewczynami - fajnie dopasować prawdziwe osoby do swoich o nich wyobrażeń . Bardzo było fajnie się poznać w realu, dziękuję za to spotkanie .
Agnieszko, w czasie wizyty zapomniałam Cię zapytać, jak zachęciłaś chwasty do pojawiania się wyłącznie w oczkach i fosie . Serio - u Agnieszki nie ma chwastów i to na taaakiej powierzchni! (nie to, żebym ich specjalnie wypatrywała, jednakowoż nie zauważyłam )
No i psiunki - przepiękne!

EDIT: Agnieszko, pokazuj tu częściej swój przedogródek (jeśli oczywiście ten przeogromny ogród przed domem można nazwać przedogródkiem ). Jest wspaniały, a stanowczo zbyt skąpo obfotografowany .
Kasya 18:51, 01 lip 2023

No sama prawda !
Spodziewałam się ogrodu w budowie a tu ogród niemal skończony
Ogrom pracy w ekspresowym tempie
Możesz być z siebie dumna

Judith napisał(a)
Agnieszko, bardzo Ci dziękuję za możliwość zobaczenia Twojego ogrodu .
Jest wspanialszy niż wydaje się na zdjęciach, a bogactwo roślin i różany szał są oszałamiające .
Bardzo się cieszę ze spotkania z Tobą i dziewczynami - fajnie dopasować prawdziwe osoby do swoich o nich wyobrażeń . Bardzo było fajnie się poznać w realu, dziękuję za to spotkanie .
Agnieszko, w czasie wizyty zapomniałam Cię zapytać, jak zachęciłaś chwasty do pojawiania się wyłącznie w oczkach i fosie . Serio - u Agnieszki nie ma chwastów i to na taaakiej powierzchni! (nie to, żebym ich specjalnie wypatrywała, jednakowoż nie zauważyłam )
No i psiunki - przepiękne!

EDIT: Agnieszko, pokazuj tu częściej swój przedogródek (jeśli oczywiście ten przeogromny ogród przed domem można nazwać przedogródkiem ). Jest wspaniały, a stanowczo zbyt skąpo obfotografowany .
Agatorek 19:14, 01 lip 2023

Dziewczyny , puchnę z dumy!
jest mi również niezmiernie miło, że Was poznałam

Chwasty są, poprosiłam je tylko, żeby w sobotę poszły za płot .
Baaaaaardzo dziękuję za miłe słowa i roślinki