Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Rumianka 16:02, 30 mar 2022

Spodobały mi się Twoje nasadzenia tulipanowe w balii, też mam takową i na następny sezon skopiuję od Ciebie pomysł...jeśli pozwolisz. Teraz tulipany rosną w gruncie od jesieni więc nie powinnam ich ruszać...
Margerytka40 17:44, 30 mar 2022

Podziwiam krokusiki. Koniecznie muszę u siebie jeszcze dokupić. Kilka plam by się jeszcze zmieściło, zdrówka życzę bo czytam, że choroba Cię zmogła. Pozdrawiam cieplutko
Alija 19:59, 30 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Spodobały mi się Twoje nasadzenia tulipanowe w balii, też mam takową i na następny sezon skopiuję od Ciebie pomysł...jeśli pozwolisz. Teraz tulipany rosną w gruncie od jesieni więc nie powinnam ich ruszać...

Elisko! Dziękuję, wygrzebałam taką starą, dziurawą w poprzednim sezonie i obsadziłyśmy razem z córką
tulipanami i krokusami, a później na jesieni były w niej wrzosy.
Alija 20:03, 30 mar 2022

Margerytka40 napisał(a)
Podziwiam krokusiki. Koniecznie muszę u siebie jeszcze dokupić. Kilka plam by się jeszcze zmieściło, zdrówka życzę bo czytam, że choroba Cię zmogła. Pozdrawiam cieplutko

Asiu! Dziękuję. Ja podziwiam Twoje krokusiki, pięknie wyglądają ogromne kępy między trawami.
Dziękuję za pozdrowienia, dwa tygodnie antybiotyku zrobiło swoje, i już czuję się lepiej. Lada dzień wyruszam do ogrodu, bo jestem strasznie zapóźniona z pracami ogrodowymi. No chyba, że pogoda pomiesza mi szyki.
Kasiek 20:06, 30 mar 2022

Alijko, pomalutku...Zdrowka zycze
anpi 22:24, 30 mar 2022

Alija napisał(a)

Hanusiu! Bardzo dziękuję, lubię je. Moje zawilce pod brzózkami zaprzyjaźniły się z przylaszczkami.

Ciekawe, czy u mnie pod brzózkami dałyby radę rosnąć takie zawilce. Bo u mnie piaszczyste podłoże, więc tym bardziej sucho jak nie pada. Jakie u ciebie warunki glebowe?

To są takie leśne zawilce?

Roocika 10:15, 31 mar 2022

Alu, piękne krokusy, zawilce i przylaszczki Fajny pomysł z tą balią. A cebule tulipanów w niej przetrwają zimę? Tez mam taką balię, może zrobić z niej pożytek

Zdrówka dla Ciebie, bo czytam, że też Cię rozłożyło.
Dorota321 17:11, 01 kwi 2022

Zostawiam i ja zachwyt nad krokusami, zdziwiona jestem, że u Ciebie już kwitną zawilce. Byłam tydzień temu na spacerze w lesie i nawet liści jeszcze nie widziałam. Przylaszczki bardzo mi się podobają, miałam jutro jechać na targ ale tak zimno, że mi się nie chce. Miałam nadzieję, że upoluję przylaszczki na targu.
daszum 23:19, 02 kwi 2022

W środę przed tymi śniegami widziałam w zagajniku kwitnące fiołki
Milka 10:01, 03 kwi 2022

Alija napisał(a)
Krokusy przekwitają, ale cieszą już zawilce i przylaszczki.

Tak szybko masz zawilce? moje majowe dopiero listki pokazują, u ciebie chyba jakas inna odmiana.