Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

ewsyg 18:17, 31 sty 2024

Alicjo, u mnie wstawiłam zdjęcia róż.
Alija 19:18, 31 sty 2024

antracyt napisał(a)
Alicjo, poważne zmiany ogrodowe! Ogród będzie lepiej doświetlony - dla nowych róż to dobra wiadomość
Chociaż sprzątania Wam nie zazdroszczę, to z gałęzi tej pokręconej wierzby będziesz mogła super kompozycje donicowe i wazonowe tworzyć

Zuziu! Sprzątania bardzo dużo, dobrze, że ładna pogoda, to już zaczęłam, ale idzie mi to dość powoli. Na razie chcę chociaż posegregować co się da i zrobić przejście przez ogród. Mam nadzieję, że będzie teraz więcej światła w ogrodzie,
bo już straszny busz się zrobił.
Gałązki wierzby można rzeczywiście wykorzystać.
Alija 19:33, 31 sty 2024

Basieksp napisał(a)
Pracy może trochę przy tej wycince jest, ale i efekt napewno zadawalajacy też Więcej słońca i tak jak piszesz bezpieczniej

Basiu! Dokładnie tak. Sprzątanie już zaczęliśmy póki pogoda niezła. Chciałam przynajmniej trochę pociąć,
posegregować i usunąć gałęzie ze ścieżek, żeby dało się swobodnie przejść przez ogród.
Alija 19:40, 31 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Sporo w ogrodzie pociachaliście. Obyło się bez zniszczeń jak konary leciały? U nas z tym zawsze największy kłopot jak ciąć by nie zniszczyć tego co na dole rośnie.

Sylwia! Cięliśmy tylko "górą", wiec na dole nic się nie zmieniło, mam tylko nadzieję, że będzie więcej światła i nic na głowę nie spadnie. Na szczęście nie było większych szkód, tylko parę drobnych gałązek złamanych. Sami nie dalibyśmy sobie z tym rady, zamówiliśmy fachowców, dwóch młodych chłopaków, chodzili po drzewach, jak cyrkowcy, cięli po kawałku, wszystko spadało tak, gdzie miało spaść.
Alija 19:41, 31 sty 2024

ewsyg napisał(a)
Alicjo, u mnie wstawiłam zdjęcia róż.

Ewuniu! Byłam, widziałam i bardzo dziękuję.
Rumianka 13:25, 01 lut 2024

Duża część prac "górnych" wykonana, a sprzątanie to już pikuś, bo na dole... Nas też czeka przycinanie drzewek, ale jak na razie pogoda nie pozwala, bo okrutnie wieje i deszcz...brr
Ela76 14:00, 01 lut 2024

U mnie zawsze sporo żabek takich zwykłych. Mogę się podzielić..Przez środek mojej działki płynie sobie woda (rów melioracyjny) .Z oczyszczaniem tegoż rowu jest skaranie boskie. Po ulewach to niemalże Wodogrzmoty z Tatr. Tak sobie myślę że skoro masz futrzaki w domu to z pewnościa bywacie w PROVET.Stąd widać mój ogród. Duże brzozy i sosny. Może przy lepszej niż obecnie pogodzie zaglądniesz i do mnie.
Margo2 00:30, 03 lut 2024

Mnie czeka cięcie żywopłotu i to drastyczne. Wyrósł na 4 metry.
Też wołam pana do pomocy, bo dla mnie juz za ciężko. Czekam tylko na lepszą pogodę, bo nie chcę ciąć kiedy pada, żeby jakieś choroby się nie dostały do środka.
Jak oglądałam zimowe zdjęcia ogrodu, zastanawiałam się, czy widać Twoje futrzaki na śniegu.
Niezły maja kamuflaż.
Staw o każdej porze roku prezentuje się przepięknie.
Bardzo chętnie obejrzałabym go na żywo. Dziękuję za zaproszenie
Monika83 11:42, 03 lut 2024

Alija napisał(a)
O matko wygląda tak jakby przeszła trąba powietrzna...
GorAna 21:33, 04 lut 2024

Widzę, że już konkretne roboty wykonane. Mnie czeka cięcie żywopłotu, ale chyba muszę poszukać kogoś do pomocy, bo to już za ciężka praca dla mnie