Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

daszum 21:39, 17 lut 2024

Narzekam, że mam dużo pracy w ogrodzie, ale jak zobaczyłam Twój ogród to stwierdziłam, że inni mają gorzej

Mam 7 róż Ballerina. Bardzo je lubię, są takie naturalne.
eda 22:04, 17 lut 2024

Alija napisał(a)
W piątek mieliśmy podcinanie drzew, zamówiliśmy dwóch młodych ludzi, którzy się tym zajmują, niesamowicie wspinają się po drzewach, oczywiście z odpowiednim zabezpieczeniem. Jestem bardzo zadowolona, ale teraz sprzątać będziemy już sami.

Ojeju to się działo i będzie więcej miejsca na pewno u mnie to już od poprzedniego sezonu też pomału wycinamy to i owo fajnie mieć coś do zdrabniania a tak to do wora trzeba ...jest roboty ale będzie wygodniej pewnie ładny stawik i zazdroszczę żabek
macham
anabuko1 12:31, 26 lut 2024

Bardzo fajny masz ten staw.
Widzę,że duża przycinka była.
Teraz tymko sprzątanie i ogród gotowy do sezonu
A co z gałązkami robisz ? Na zrębki ?
Alija 20:22, 26 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Myśmy jeszcze z przycinkąmi drzew i krzewów nie ruszyli, nie było kiedy i nie było odpowiedniej pogody, a jak teraz dwa dni była to ja chora i tyle z planów

Sylwia! Nam się udało z drzewami, bo akurat panowie od wycinki mieli wolny termin. Sami byśmy tego nie dali rady zrobić,
a oni śmigali po drzewach, że strach było patrzeć. Na dole robimy wszystko sami.
Alija 20:25, 26 lut 2024

Urszulla napisał(a)
Miałam taką akcję w zeszłym roku, do maja sprzątałam. Zostały dwa orzechy do cięcia. Ciekawe ile lat upłynie zanim będzie okazja ciąć

Urszulko! Nam też to powoli idzie, może do maja zdążymy
Alija 20:27, 26 lut 2024

Rumianka napisał(a)
Cięcie zawsze jest pracochłonne i czasochłonne. Przy tym też sporo się naśmieci, a ogarnięcie wszystkiego znów zajmuje czas. My swoje drzewka przycinamy co 2 lata i teraz przychodzi ten właśnie czas. Nie ma wyjścia, trzeba się zmobilizować...

Elisko! Strasznie nie lubię tego zajęcia i sprzątania gałęzi, gałązek, ale trzeba to kiedyś zrobić.
Alija 20:30, 26 lut 2024

Ela76 napisał(a)
Rozumiem. Do tej przychodni mam po prostu bliżej ale tak mieszkam blisko Biedronki. Wreszcie mamy lepszą pogodę można coś porobić na ogrodzie. Chociaż u mnie takie błoto że się zapadam!

Elu! No to mniej więcej Cię zlokalizowałam. U nas też strasznie mokro, w rowkach stoi woda, a w niektóre miejsca
tylko w gumowcach.
Alija 20:31, 26 lut 2024

basia3012 napisał(a)
Alu, ale robota wre w ogrodzie. Tyle drzew przyciąć. Zuchy z Was.

Basiu! Dzięki. Niestety niektóre rzeczy musi się zrobić.
Alija 20:39, 26 lut 2024

daszum napisał(a)
Narzekam, że mam dużo pracy w ogrodzie, ale jak zobaczyłam Twój ogród to stwierdziłam, że inni mają gorzej

Mam 7 róż Ballerina. Bardzo je lubię, są takie naturalne.

Danusiu! Ha, ha, widzisz jak łatwo można się pocieszyć.
Ja na razie będą mieć jedną, dostawa ma być w marcu.
Alija 20:46, 26 lut 2024

eda napisał(a)

Ojeju to się działo i będzie więcej miejsca na pewno u mnie to już od poprzedniego sezonu też pomału wycinamy to i owo fajnie mieć coś do zdrabniania a tak to do wora trzeba ...jest roboty ale będzie wygodniej pewnie ładny stawik i zazdroszczę żabek
macham

Edytko! Dzięki za odwiedziny. Straszny się już busz zrobił i musiało się dość mocno poprzycinać, będzie więcej światła
w ogrodzie. Ale roboty jest strasznie dużo...
Stawik dziękuje, a żabki już się budzą po zimie.
Pozdrawiam.