Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 09:45, 15 lut 2024

Rumianka napisał(a)
Duża część prac "górnych" wykonana, a sprzątanie to już pikuś, bo na dole... Nas też czeka przycinanie drzewek, ale jak na razie pogoda nie pozwala, bo okrutnie wieje i deszcz...brr

Elisko! Najważniejsze, że te "górne" prace wykonane, bo tego sami byśmy nie zrobili. Teraz powoli ogarniamy sterty gałęzi, powoli, bo pogoda nie zawsze współpracuje, a i z czasem różnie bywa. Pocieszam się, że to dopiero luty.
Alija 09:49, 15 lut 2024

Ela76 napisał(a)
U mnie zawsze sporo żabek takich zwykłych. Mogę się podzielić..Przez środek mojej działki płynie sobie woda (rów melioracyjny) .Z oczyszczaniem tegoż rowu jest skaranie boskie. Po ulewach to niemalże Wodogrzmoty z Tatr. Tak sobie myślę że skoro masz futrzaki w domu to z pewnościa bywacie w PROVET.Stąd widać mój ogród. Duże brzozy i sosny. Może przy lepszej niż obecnie pogodzie zaglądniesz i do mnie.

Elu! Moje futrzaki są pod opieką Adama T., więc rzadko bywam w tamtych stronach, ale tak sobie myślę,
czy nie mieszkasz w okolicach Biedronki? Jak zrobi się już zielono i ciepło to musimy się spotkać.
Alija 09:54, 15 lut 2024

Margo2 napisał(a)
Mnie czeka cięcie żywopłotu i to drastyczne. Wyrósł na 4 metry.
Też wołam pana do pomocy, bo dla mnie juz za ciężko. Czekam tylko na lepszą pogodę, bo nie chcę ciąć kiedy pada, żeby jakieś choroby się nie dostały do środka.
Jak oglądałam zimowe zdjęcia ogrodu, zastanawiałam się, czy widać Twoje futrzaki na śniegu.
Niezły maja kamuflaż.
Staw o każdej porze roku prezentuje się przepięknie.
Bardzo chętnie obejrzałabym go na żywo. Dziękuję za zaproszenie

Gosiu! Dziękuję za miłe słowa, staw czeka, zapraszam. 4 metry żywopłotu to niezłe wyzwanie, nie zazdroszczę. Dwa moje koty mają umaszczenie maskujące zimą (chociaż mało wychodzą zmarzluchy), natomiast latem widać je doskonale,
a kot po moim Tacie jest czarny, więc na śniegu prezentuje się doskonale.
Alija 09:55, 15 lut 2024

Monika83 napisał(a)
O matko wygląda tak jakby przeszła trąba powietrzna...

Monika! Dokładnie tak to wyglądało, już trochę sprzątnięte, powoli idziemy do przodu.
Alija 09:57, 15 lut 2024

GorAna napisał(a)
Widzę, że już konkretne roboty wykonane. Mnie czeka cięcie żywopłotu, ale chyba muszę poszukać kogoś do pomocy, bo to już za ciężka praca dla mnie

Aniu! Roboty przy tym jest mnóstwo, ale trzeba to zrobić, żeby móc zabrać się za coroczne prace wiosenne. Cięcia żywopłotu też nie zazdroszczę, powodzenia.
sylwia_slomc... 11:39, 15 lut 2024

Myśmy jeszcze z przycinkąmi drzew i krzewów nie ruszyli, nie było kiedy i nie było odpowiedniej pogody, a jak teraz dwa dni była to ja chora i tyle z planów
Urszulla 12:17, 15 lut 2024

Miałam taką akcję w zeszłym roku, do maja sprzątałam. Zostały dwa orzechy do cięcia. Ciekawe ile lat upłynie zanim będzie okazja ciąć
Rumianka 21:23, 15 lut 2024

Cięcie zawsze jest pracochłonne i czasochłonne. Przy tym też sporo się naśmieci, a ogarnięcie wszystkiego znów zajmuje czas. My swoje drzewka przycinamy co 2 lata i teraz przychodzi ten właśnie czas. Nie ma wyjścia, trzeba się zmobilizować...
Ela76 20:37, 16 lut 2024

Rozumiem. Do tej przychodni mam po prostu bliżej ale tak mieszkam blisko Biedronki. Wreszcie mamy lepszą pogodę można coś porobić na ogrodzie. Chociaż u mnie takie błoto że się zapadam!
basia3012 23:59, 16 lut 2024

Alu, ale robota wre w ogrodzie. Tyle drzew przyciąć. Zuchy z Was.