Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 11:36, 05 sie 2025

Śliczny piesio, dobrze trafila, po prostu farta miala To szorściaczek?
Patrycja_KG_Lu 13:38, 05 sie 2025

Polon napisał(a)
Kromka , taka do schrupania
Słodki pysio

Ostatnio usłyszałam od przedstawicieli pokolenia 20+, że pies to test dla pary, czy chcą mieć dzieci
Skróciłam trochę ten przekaz oczywiście, ale chyba młode pokolenie tak trochę to widzi - zacznijmy od psa, więc może to dobry prognostyk

Coś w tym jest, bo najpierw mieliśmy z mężem kota. Nikt nikomu nie wypomniał ile razy kuwetę opróżniał czy karmił, nie było "teraz Twoja kolej" itp. Potem z pieluchami i innymi sprawami przy niemowlaku było podobnie.

Co do imion to u nas pluszaki mają swoje imiona. Mamy pluszowego kota Marmoladę i Kefira, pingwina Kluska, psa Budyń i jeszcze kilku innych o jedzeniowych imionach.
MagdaLenka 19:48, 05 sie 2025

Jakie cudo kędzierzawe!
LIDKA 20:54, 05 sie 2025

Kochane dziewczynki,
Kromka się zapowiada na gwiazdkę w naszej rodzinie. Syn mi zdaje codzienne relacje.
Jak myśli że nikt nie widzi to wchodzi na lóżko sama a jak młodzi się położą to skomli i udaje że nie umie.
Wchodzi na kanapę, z kanapy skacze na krzesło a potem na stół. Ona chyba testuję młodych co jej wolno a co nie.

Tarcia pieska ma sierść jakoś niespecjalnie szorstką i spod spodu siwa jest. i to zwykły kundelek jest. Ktoś go znalazł na ulicy ale nie mógł zatrzymać. Weterynarz ocenia wiek na około rok.

Dziś miałam wolne, zrobiłam badania kontrolne i zakupy spożywcze a ogrodowo nic bo lało niemal cały dzień.
Gosialuk 08:50, 06 sie 2025

Łan werbenowy z pewnością się wysieje. Werbena najlepiej wschodzi jak nie ma konkurencji i nie musi się przebijać przez rośliny. Czy u Ciebie to kwitną zeszłoroczne egzemplarze? Moim siewkom, to do kwitnienia jeszcze daleko.
Bodziszek korzeniasty jako roślina okrywowa sprawdza się przy krzewach, mniejsze rośliny i krzaczki może zadusić. Musiałabyś pilnować i go ograniczać co jakiś czas.
Trawnik jak dywanik, a kortowa cieszy oko.
Patrycja_KG_Lu 09:01, 06 sie 2025

Lidka chyba dobrze pamiętam, że kiedyś pisałaś o magicznej sile do hortensji, że używasz i polecasz...na opakowaniu jest co prawda dawkowanie, ale nie jest napisane ile pod jeden krzak rozcieńczonego z konewki dać. Pod taką hortkę 2-3 letnią, średnią jeszcze ile dajesz? 5 litrów? 10 l? Do kiedy używasz? Na opakowaniu zalecają zakończyć z końcem sierpnia? Ile razy w sezonie?
LIDKA 09:22, 06 sie 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Lidka chyba dobrze pamiętam, że kiedyś pisałaś o magicznej sile do hortensji, że używasz i polecasz...na opakowaniu jest co prawda dawkowanie, ale nie jest napisane ile pod jeden krzak rozcieńczonego z konewki dać. Pod taką hortkę 2-3 letnią, średnią jeszcze ile dajesz? 5 litrów? 10 l? Do kiedy używasz? Na opakowaniu zalecają zakończyć z końcem sierpnia? Ile razy w sezonie?

Lyżeczka do konewki i konewką pod krzak. Robię to jak jest sucho w ramach podlewania.
Patrycja jak krzak mały i sądzony z sezon lub dwa wstecz to że 2-3 razy. Od wiosny a jak już mają dobrze widoczne pąki to nie daje.

Teraz zasile jeszcze malutkie z patuków limki i melby też z patyków. Sadzone w zeszłym sezonie.
LIDKA 09:32, 06 sie 2025

Gosialuk napisał(a)
Łan werbenowy z pewnością się wysieje. Werbena najlepiej wschodzi jak nie ma konkurencji i nie musi się przebijać przez rośliny. Czy u Ciebie to kwitną zeszłoroczne egzemplarze? Moim siewkom, to do kwitnienia jeszcze daleko.
Bodziszek korzeniasty jako roślina okrywowa sprawdza się przy krzewach, mniejsze rośliny i krzaczki może zadusić. Musiałabyś pilnować i go ograniczać co jakiś czas.
Trawnik jak dywanik, a kortowa cieszy oko.

Gosia werbena co daje czadu to zeszłoroczne siewki od forumowej koleżanki.

Roślin okrywowych w rabatach z bylinami chyba nie chce.
nicol21 14:22, 06 sie 2025

LIDKA napisał(a)

Zamiast

Zamiast to dobra strategia
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
DariaB 15:52, 06 sie 2025

Lidka psina cudna, ja ma słabość do takich malutkich suń, bardzo żałuję, że mój towarzysz życia nie zgadza się na psa, całe szczęście, że mam kota
Werbena się u mnie sieje jak nienormalna, ale chyba gorsza od patagońskiej jest bapton, masakra ile siewek już wyrwałam i ciągle wyłażą nowe.
Powiedz, czy tegoroczne sadzonki bukietowych rozsadzić jeszcze do doniczek czy można już do ziemi?