Listy zasad nie mamy ale chcemy go nauczyć co nieco. M ma teraz czas na to. Kiedyś dzieci były małe i nie było szans nauczyć psa spania na jego posłaniu i tym potrzebnych rzeczy.
Albo nie skakania na gości.
Pożyjemy i zobaczymy jak to będzie.
Kortowa szybko się zagęściła, a gaury jakie olbrzymy porosły, w takiej masie dają efekt Ja w tym roku kupiłam 4 z czego 1 mi wypadła, zauważyłam że kot sąsiadki przyczynił się, ponieważ legowisko sobie robił ehh
Super piesio
Kwitnąco, kwitnąco u Ciebie Lidka. Sporo kolorów, hortki mimo przesadzania mają sporo kwiatów. Czy mogłabyś mi zrobić zdjęcia w zbliżeniu Polar Bear? Chodzi mi o kolor łodygi, liście i kwiat? Mam kupione 6 na rabatę bordowo-białą i mam wrażenie, że ani jedna to Polar Bear.
Czy mogłabyś też napisać trochę o drewutni i zrobić zdjęcia? Ile rzędów drewna mieści, jaki ma wymiar, jaki daszek i jak zamontowana do podłoża?
Patrycja
Polar bear mam krzaki od 2022 i 2024. Te starsze są trochę wyższe ale były przesadzane i są tak do uda. Młodsze niewiele niższe i mają mniejsze kwiaty.
Moje doświadczenie mi mówi że przesadzanie hortensji cofa je we wzroście co najmniej o rok.
Natomiast drewutnia: M wykorzystał belki i kantówki -resztki- z dachu. Belki są grube chyba 15x 15 cm i kantówki 7x7.
Nie było planów i rysunku. Po prostu ułożył sobie chyba 3 palety euro równo na ziemi i wzdłuż płota i nad nimi budował. Te belki są wbite do ziemi na kotwach. Jest ich 6.
Tylna ściana drewutni to nasz betonowy płot. Wysoka jest na ok 2 m bo takie mieliśmy belki.
Drewna się mieści 3 rzędy.
Dach to na końcu budowy zmierzył co wyszło i zamówił blachę w mrówce. Była już docięta. Daszek ma spadek lekki do tyłu.
W domku ogrodnika na podłodze mam podłogę z 2 palet.
Trzymam tam szpadle grabie taczkę itd.
Pod drewutnią mieszka jeż. Wiemy o tym od 2 dni bo go Franio wyniuchał.
Kasia gaury dają się ukorzenić z patyków w wodzie szybko. Mam białe i dobrze zimowały. Kiedyś te różowe mi zgineły po zimie. Teraz je ukorzeniłam z podkradzionych patyków i zobaczę jak przeżyją zimę. Te różowe są śliczne bo mają ciemne łodyżki i krzaczki są gęste i nabite. Białe to olbrzymki.