Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 19:24, 30 sie 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Cudo ten pies i fajnie że macie tyle radochy oboje

♥️♥️♥️
Judith 20:06, 30 sie 2025

Lidka, jaki słodziak z Frania . Ciesze się, ze udało Ci się spełniać marzenie o psiaku .
GingerO 20:24, 30 sie 2025

LIDKA napisał(a)
Patrycja
Najpierw powstała drewutnia na 4 słupkach a potem mążdostawił 2 słupy i powstał schowek szumnie zwany domkiem ogrodnika.

Lidka, super to jest zrobione! Właśnie pokazałam mężowi, on chce zrobić drewutnie, raczej w przyszłym roku. Dzięki za inspiracje! U nas wszystko powstaje powoli
LIDKA 20:48, 30 sie 2025

GingerO napisał(a)

Lidka, super to jest zrobione! Właśnie pokazałam mężowi, on chce zrobić drewutnie, raczej w przyszłym roku. Dzięki za inspiracje! U nas wszystko powstaje powoli

Dzięki Ola
Taka prosta konstrukcja mojego M amatora. Drewno mieliśmy z resztek i tak se stoi od 2021 i służy. No i mam schowek na ogrodowe przydasie.
LIDKA 21:09, 30 sie 2025

Judith napisał(a)
Lidka, jaki słodziak z Frania . Ciesze się, ze udało Ci się spełniać marzenie o psiaku .

♥️♥️♥️
nicol21 09:45, 31 sie 2025

Zdrowia dla męża. Fajnie, że ma kompana w domu, dobrze przypilnuje i rozpieści
historia zjedzonej kartki z zasadami jest super.

Dereniowa przycięa wygląda świetnie, dużo lepiej niż w wersji rozczochranej.
Kortowa się ładnie rozrosła, na zdj spokojnie można powiedzieć że pozuje na taką 2 letnią rabate.

Drewutnia z domem ogrodnika bardzo zgrabnie wyszła.

Próbowałam ukorzenić gaurę, dosłownie z pęczku gałązeczek ukorzeniły mi się raptem 4szt!

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 10:00, 31 sie 2025

nicol21 napisał(a)
Zdrowia dla męża. Fajnie, że ma kompana w domu, dobrze przypilnuje i rozpieści
historia zjedzonej kartki z zasadami jest super.

Dereniowa przycięa wygląda świetnie, dużo lepiej niż w wersji rozczochranej.
Kortowa się ładnie rozrosła, na zdj spokojnie można powiedzieć że pozuje na taką 2 letnią rabate.

Drewutnia z domem ogrodnika bardzo zgrabnie wyszła.

Próbowałam ukorzenić gaurę, dosłownie z pęczku gałązeczek ukorzeniły mi się raptem 4szt!

Za drewutnie i dereniową dzięki. Obcięte derenie też mi się podobają i chyba muszę je ciąc że 2-3 razy w sezonie bo jeden to za mało. Dosadze tam jeszcze bylin.

Nie wiem czemu się nie udało z gaurą. To musi być wiosną , i słoik przezroczysty.
To tegoroczne ukorzenione gaury.
4 różowe i 6 białych. Te białe z moich a różowe ukradłam dosłownie 4 gałązki. Stały na oknie w pracy i też się ukorzeniły.

Agatorek 21:48, 31 sie 2025

Franio jest cudowny ❤️❤️❤️
Uwielbiam psiaki

A Twój ogród zrobił się bardzo buszowaty . Wszystko rośnie jak na drożdżach.
LIDKA 22:00, 31 sie 2025

Agatorek napisał(a)
Franio jest cudowny ❤️❤️❤️
Uwielbiam psiaki

A Twój ogród zrobił się bardzo buszowaty . Wszystko rośnie jak na drożdżach.

Ten busz to mi robią gaury i werbeny. Właśnie się zastanawiam co im dodać jeszcze długo kwitnące, różowe i dość wysokie?

Aga że psiaki uwielbiasz to ja wiem.♥️♥️♥️
Mój Franio dziś mi towarzyszył podczas roboty pierwszy raz. Pieliłam sobie i się kręcił blisko. Jak się znudził to sobie poszedł do domu i wszedł przez otwarty taras.
Największym zaskoczeniem jest że już 2 nocki grzecznie przespał w swoim posłanku obok łóżka.
Szybko się uczy. Wyczaił że w pralni mamy szafkę z jego zapasem jedzenia. Jak jest głodny to idzie i stoi przed tą szafka i czeka

Fajnie też chodzi na szelkach i smyczy bo nie ciągnie. Nie znam tego uczucia luźnej smyczy bo Sonia 15 lat mnie ciągała.
Wyprowadzamy go poza posesję na jedynkę i dwójke a po ogrodzie biega luzem. Zmorą są kleszcze.
Agatorek 00:01, 01 wrz 2025

Pytasz o różowe i długo kwitnące. Może jeżówki? Niektóre odmiany są dość wysokie.
Pomyślę jeszcze nad innymi propozycjami

Moje potworki nie potrafią chodzić na smyczy. I nie lubią . Ale tak to jest, jak większość czasu biegają luzem.
Przed kleszczami najskuteczniej wg mnie chronią tabletki. Wcześniej dawałam Bravecta (co trzy miesiące), teraz Simparica (co 5 tygodni, ale w przeliczeniu na miesiące wyszło taniej niż Bravecta). Tabletki daję przez cały rok, bo może się tak zdarzyć, że będzie ciepła zima (jak ostatnimi czasy) i kleszcze będą aktywne.