Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Makao 11:16, 15 lut 2025

O kurcze ale Ci napadało
Szaleństwo
Juzia 11:45, 15 lut 2025

A gdzie bałwanek?
pestka56 12:44, 15 lut 2025

Mam nadzieję, że masz lekki mrozek i pierzynka jest puchata, a nie mokra.
U mnie też popadało i leży drugi dzień, ale temperatura na minimalnym plusie, więc śnieg mokry i dobrze że nie grubo. Wolałabym mrozik, i gruby puch.
Gruszka_na_w... 12:52, 15 lut 2025

U Ciebie zimowa atmosfera na pełnym wypasie, a u mnie rano było w porywach do 2 cm śniegu. Teraz już prawie stopniał. Bardzo sucha była tegoroczna zima.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 15:46, 15 lut 2025

Też się cieszę z tego śniegu choć mokry troche jest bo już planowałam uruchomić wodę i podlewać rodki.

W porównaniu do niektórych forumowych koleżanek jestem daleko w tyle z cięciem i sprzątaniem
Z zakupami chyba też ... Mam tylko 2 zamówienia.

Ale co tam. Wrzuciłam na luż.
I leże przed kominkiem.

1.5 tyg męczy mnie już kaszel.

Dzięki za odwiedziny Wszystkim.
Miłego weekendu.

Monia81 17:39, 15 lut 2025

Też tak teraz spędzam wieczór przy kominku przede mną też jeszcze sporo sprzątania i przycinania, no ale z pogodą się nie wygra, ale dla mnie to taki znak, że trzeba w domu coś ogarnąć jak na dworze nie ma jak, to tak dla równowagi
zdrówka Lidziu
LIDKA 12:34, 16 lut 2025

Dla Juzi

Moją cegłę i beton ociepliłam drewnem.
Meble, podłoga i drzwi i okna.
Pidłogi to wprawdzie gres alw znalazłam taki w miarę naturalnie wygladający.

Betonowy kominek

Ściana w salonie

Kuchnia
Juzia 12:42, 16 lut 2025

Oooooo!
I jakie drewno ładne!
Beton na kominku fajny... taki surowy wyszedł
A cegła... jak cegła Albo ktoś lubi albo nie. DLa mnie rewelka

Czym masz zabezpieczoną tę cegłę w kuchni?
LIDKA 16:08, 16 lut 2025

Juzia,
Nad kuchenką mam kawałek szyby na dystansach. Takiej zwykłej od szklarza. Wywiercił dziurki na te śrubki i oszlifował brzeg by nie był ostry.
Cegła jest orginalna, stara pocięta na plastry. Mam te zewnętrzne tzw lica. Majster je czymś pomalował. Miałam warunek by impregnat nie zmienił koloru.

Ta cegła sie nie brudzi. Odkurzam ze 2 razy w roku i to wszystko.

Mam ją polożoną tak po amerykańsku czyli nad blatem. Najpierw był blat dosunięty do ściany a potem cegła. Blat to granit.

Pochłaniacz ma rurę obudowaną deskami. Poprzednio była srebrna blacha ale wkurzało mnie mycie i smugi. Teraz jest ok. I mam wrażenie że chodzi ciszej.

Juzia wszystko przed Tobą.
Mój kuzyn postawił ściany działowe w domu ze starej cegły. Kupił rozebrany dom wcześniej.
Zostawił te ściany surowe. Podłogę ma z gresu , wzór desek jak ze starej stodoły. To dopiero jest klimat. Szkoda że nie mam fot.
Alija 16:18, 16 lut 2025

Lidka, ale fajnie popadało, zawsze to trochę wody. U nas z opadami kiepsko, za to mrozik to i owszem z nocy na noc coraz większy. 11 na minusie mieliśmy, a kolejne noce zapowiadają się jeszcze mroźniejsze. Co nie uschło, to umarznie. Też już myślałam o podlewaniu rodków, bo mają bardzo sucho.
Masz piękne ceglane ściany, ja właśnie się przymierzam do remontu i był pomysł na ceglaną ścianę przy kominku, patrząc na Twoje zdjęcia myślę, że to dobry pomysł.