Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 03:56, 09 lip 2025

Kasya napisał(a)

Pada juz u ciebie ? Pewnie idzie w moja stronę…

Padało ładnie po południu. I teraz też co najmniej od dwóch godzin mocno, równo pada. Jestem zachwycona.
April 04:00, 09 lip 2025

TAR napisał(a)

Wiesz jak teraz to ruszy w tym buszu? Rosliny szoku od przepicia dostana U mnie tez kolejna wody godzina i caly czas obficie. Mezaty w deszczu latal i nawoz sypal na trawe, bo nie wiadomo kiedy znowu bedzie okazja.

Jedyna sprawa burzaca moja radosc z deszczu sa łażace wszedzie golasy. Wlasnie z szyby dwa sciagnełam, jak na autostradzie popitalaja.

Pada, cały czas mocno pada. Już był busz ale teraz to już chyba las deszczowy
Ślimory, no cóż, u mnie nigdy ich dużo nie było. A i tak skubane zawsze wynalazły najlepsze perełki roślinne.
April 04:05, 09 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Lolu piękny ten judaszowiec.
Przejrzałam szkółki, ale nie mają takich mniejszych tylko duże. Może jesienią się coś pokaże.
Kupiłam judaszowca Merlot też ładny bordowe liście. Jest zadokowany w poczekalni. Nie mam pojęcia gdzie go posadzić w półcieniu czy na słońcu.

U ciebie wszystko piękne w tym półcieniu. Roślinki się dobrze czują.
U nas troszenke popadało. Miały być ulewy od 20 tej a to jakaś ściema. Gwiazdy na niebie.
Czekam aby lało byłby miesiąc spokoju dla drzew.
Pozdrawiam

Ja z cercisami miałam farta. Dziewczyny mi z południa przywiozły. Mają tam miejscówkę co się specjalizuje w judaszowcach. One szybko rosną więc kupowałam małe. Bo to droga przyjemność.
Swojego posadź na słońcu. Potrzebuje go dla ładnych wybarwień. Moje nie mają spektakularnych kolorów bo jednak trochę za dużo cienia.
Monia81 07:24, 09 lip 2025

Lubię do Ciebie i Twojego lasu zaglądać, naoglądam się tego wspaniałego buszu i zawsze coś ciekawego znajdę ten dereń Nightfall ciekawy bardzo pomiziaj rudzielca, zapozował na ławce extra, a jak reszta bandy?
April 07:43, 09 lip 2025

Monia81 napisał(a)
Lubię do Ciebie i Twojego lasu zaglądać, naoglądam się tego wspaniałego buszu i zawsze coś ciekawego znajdę ten dereń Nightfall ciekawy bardzo pomiziaj rudzielca, zapozował na ławce extra, a jak reszta bandy?

O właśnie, Monia, dzięki tobie i Magdzie mogę się teraz chwalić pięknymi judaszkami. Spełniły wszystkie moje oczekiwania. Teraz do Caroliny dosadziłam tego derenia zamiast zżeranego przez ćmę bukszpana. U ciebie pewnie jeszcze fajniej by Nightfall wyglądał bo masz masę słońca. On potrzebuje słońca żeby pokazać na co go stać. Ja ostatnio nie jeżdżę po szkółkach ale odwiedziłam Kwarteta w jej nowym ogrodzie i wyjechałam z nowym nabytkiem. Jak widać, gdyby nie koleżanki to mój ogród byłby o wiele uboższy w ciekawą roślinność

Teraz będę miała więcej czasu to spróbuję pokazać resztę futer. Maluchy bardzo porosły ale dalej są fajnymi słodziakami.
Agatorek 08:40, 09 lip 2025

Na tych ostatnich fotkach dopiero widać potęgę Twojego ogrodu. Wypisz wymaluj dżungla.
I że Ty jeszcze masz miejsce na nowe nabytki…
sylwia_slomc... 12:17, 09 lip 2025

Niesamowity masz ten ogród powiem Ci Czym się różni Pink Annabelle od Sweet Annabelle ??? Mam pierwszą, drugiej jeszcze nie widziałam.
Te ścieżki z drewnianymi bloczkami z czasem nie zrobiły się śliskie? U nas plastry nawet dębowe od trzeciego roku po deszczu mega śliskie były.
TAR 12:33, 09 lip 2025

Jola fajny ten dereniek, ze ja wczesniej go nie znalam.
April 12:38, 09 lip 2025

Agatorek napisał(a)
Na tych ostatnich fotkach dopiero widać potęgę Twojego ogrodu. Wypisz wymaluj dżungla.
I że Ty jeszcze masz miejsce na nowe nabytki…

Teraz to jak pisałam, las deszczowy
Zaraz i u ciebie tak będzie.
Odnośnie nabytków to miejsca brak. Żeby posadzić derenia, wywaliłam bukszpana. I tak miałam się buksa pozbyć ale zakup derenia przyśpieszył działania
Zapraszam na żywo. Korci mnie żeby jakieś spotkanko zrobić. Zwłaszcza że wy się spotkałyście a ja akurat nie mogłam.
April 12:41, 09 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowity masz ten ogród powiem Ci Czym się różni Pink Annabelle od Sweet Annabelle ??? Mam pierwszą, drugiej jeszcze nie widziałam.
Te ścieżki z drewnianymi bloczkami z czasem nie zrobiły się śliskie? U nas plastry nawet dębowe od trzeciego roku po deszczu mega śliskie były.

Sweet Annabell jest ciut niższa, ma większe kwiaty które z czasem się nie przrwieszają. Wydaje mi się szlachetniejsza od Pink.

Na ścieżce mam beton, nie drewno. Wcale nie jest ślisko.