Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kokesz 22:57, 03 wrz 2025

April napisał(a)

Cześć Gosiu. Z powodu twoich zdjęć w Przypkach, chyba wreszcie ruszę tyłek i pojadę na Zlot
U mnie chwasty wtapiają się w ogólną zieloność, niby to źle nie wygląda ale jednak ogrodnik wkurzony chodzi
Dzięki

Też się wybieram
Mam nadzieję, że się uda spotkać
Tess 23:09, 03 wrz 2025

Uwielbiam klimat tego ogrodu.
Kiedy moje drzewa tak urosną, żeby dawać cień...
anpi 23:32, 03 wrz 2025

Aprilku, te Twoje floksy przecudnego koloru! Przyjęły się u mnie i teraz czekam na rozrost. I nie będę przycinać kwiatów, jak mówisz, że się sieją. Może i u mnie zechcą Po twoim lesie jakoś na fotkach suszy nie widać! Widzę jedynie bujność, zieloność i jej odcienie oraz ewentualnie jakieś borda...
I czekam na fotkę z misą!
Magara 23:44, 03 wrz 2025

Jola, ja też widzę tylko piękne widoczki Ogród się "broni" bez ręki ogrodniczki
Nie chcę myśleć jak by wyglądał gdybyś działała intensywnie
A że igły sosnowe leżą? No leżą. A co ma leżeć na ścieżkach w leśnym ogrodzie jak nie igły????
LIDKA 07:37, 04 wrz 2025

Jola brakowało nam Ciebie i Twojego ogrodu.
Mimo suszowych problemów i tak masz piękny busz. Nacieszyłam oczy bardzo♥️

Piszesz gdzieś że wracasz do nałogu. Nasz nałóg czasem rujnuje portfele ale za to poprawia zdrowie.
Zwłaszcza psychiczne.
♥️♥️♥️
April 08:21, 04 wrz 2025

UlaB napisał(a)
April, może to chmiel zwyczajny do Ciebie zawitał. Widzę go teraz wszędzie - niestety, przy domu i na działce nad jeziorem też. W ubiegłym roku o mało nie zamordował wielkiej trzmieliny robiącej za parawan na siatce miedzy nami i sąsiadami - walczyliśmy wspólnie z obu stron. Cały czas wyłażą młode roślinki z ziemi, mimo że nie dopuściliśmy nawet do kwitnienia - nie wiem skąd to się bierze. W ostatnich latach rozprzestrzenił się w moim regionie, wcześniej w ogóle nie było u mnie takiej rośliny. Drapie skórę do krwi, rośnie w zastraszającym tempie. Cholerstwo żywotne, nie wiem czy nie gorsze niż szczawik. Podobno młode pędy droższe i zdrowsze niż szparagi ale chyba jeszcze nie dojrzałam do zjadania przeciwnika

Ula, bingo. Faktycznie to chmiel zwyczajny. No i trochę się tym przeraziłam. On faktycznie ciężki do usunięcia a ja mu takie beztroskie wakacje zapewniłam. Muszę się szybko brać do roboty bo wiosną to on mnie zje nie ja jego
April 08:26, 04 wrz 2025

TAR napisał(a)
Ubralam inne okulary i wiesz tragedii nie widze. Jest ładnie i bujnie. Jesli chwasty sa to ladnie sie komponuja i jakos nie rażą. Ale znasz mnie, nigdy nie robie cyrku z chcwastami. Chwast tez czlowiek
Niechec do roboty ogrodowej rozumiem, łącze sie w bolu. Ale w samym ogrodzie przebywac na pewno lubie i Ty zapewne tez. Na jakies pierdoły nie zwracaj uwagi. Rowiazesz temat wiosna
Bawcie sie fajnie na zlocie, mnie nie bedzie, za daleko i niechciej nie chce ruszac 4 literek z chałupki.

Dobrze że chwastów nie widzisz. To chyba pierwsza zaleta tego że zdjęcia tak tracą na jakości po wstawieniu na forum
Wiem że i u ciebie ostatnio lekko nie było. Ja nie przepadam za siedzeniem w ogrodzie dla samego siedzenia Muszę coś robić.
Szkoda, że tak daleko i się nie wybierzesz. Ale rozumiem. Ja mam blisko, no powiedzmy, znacznie bliżej, a i tak pewnie będzie walka z samą sobą
Widziałam nowe zakupy. Nie przestajesz Choć znacznie zmniejszyłaś tempo
Ja dokupiłam hortensje Annabelle Sweet Pink, Pink II, i Ruby. Jakoś tak wyszło jak wprowadzałam koleżankę w tajniki ogrodnictwa
April 08:28, 04 wrz 2025

mirkaka napisał(a)
Fajnie znowu zobaczyć Twój cudny las

Mirko, dzięki. Powolutku będę nadrabiać i u ciebie. Tam to pewnie się działo. Ale chcę spokojnie chłonąć widoki, nie wpadać jak po ogień, żeby nie uronić nawet odrobiny z piękna twoich róż i reszty.
April 08:29, 04 wrz 2025

Kokesz napisał(a)

Też się wybieram
Mam nadzieję, że się uda spotkać

Zatem Zlot zaczyna nabierać mocy
April 08:30, 04 wrz 2025

Tess napisał(a)
Uwielbiam klimat tego ogrodu.
Kiedy moje drzewa tak urosną, żeby dawać cień...

No przecież w swoim gąszczu miałaś chyba aż za dużo cienia
Wiem, chodzi ci o rozlewisko. Ale wszystko ma wady i zalety