Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:43, 09 lip 2025

TAR napisał(a)
Jola fajny ten dereniek, ze ja wczesniej go nie znalam.

Ja też tego Nightfall nie znałam. Jak od ciebie wracałyśmy to odwiedziłyśmy budowę Kwarteta. Dech zapiera.
No i pokazała swoje świeże zakupy. Uszczupliłam je o jedną doniczkę
Makao 16:56, 09 lip 2025

Twoja nowość różana mi też się podoba. Taka porcelanowa jest. Bardzo lubię takie delikatne.

Rdest zmienny chyba muszę sobie kupić. Szukałam dla niego miejsca bo ponoć rośnie super nawet w trudnych warunkach i chyba miejsce samo się znalazło pod tulipanowcem. Może nie urośnie tak okazałe jak u Ciebie ale jeśli sobie poradzi to będzie super.

Busz faktycznie u Ciebie jest ale Twoje rośliny są już dorodne i sadzone dużymi plamami co sprawia że masz taki spokojny ogród nie naćkany rozmaitościami. Bardzo dobrze komponuje się z otoczeniem przez co dla mnie jest idealnym ogrodem leśnym.

A cecrisów to zazdraszam wszystkim bo u mnie nie dał rady tej jeden jedyny upragniony. Może powinnam z innym spróbować

Robin Hood tak się właśnie przewiesza pod ciężarem kwiatów. Dobrze jest od dołu go podeprzeć konstrukcją dookoła krzaka.
TAR 20:13, 09 lip 2025

April napisał(a)

Ja też tego Nightfall nie znałam. Jak od ciebie wracałyśmy to odwiedziłyśmy budowę Kwarteta. Dech zapiera.
No i pokazała swoje świeże zakupy. Uszczupliłam je o jedną doniczkę

Teraz tlumacz. Budowa dech zapiera, ogrod, Kwartet czy ten deren? Pasuje mi wszystko
LIDKA 22:15, 09 lip 2025

Jola dla Twojego ogrodu warto duży ekran odpalać. Przepiękną bujnośc osiągnełaś. Nie do wiary że to pod sosnami. Pięknie jest.

Jak dla mnie lato może być deszczowe.
Dziś kopałam. Pada od wczoraj ale jeszcze nie nasiąkła ziemią tak jak potrzebuje.
Basieksp 22:23, 09 lip 2025

Piękny, naprawdę bardzo mi się podoba Twój, leśny ogród Kocurek ma fajna minę, jakby delikatnie obrażony, albo dumny Piesia tez widać, że zadowolona
mirkaka 15:51, 10 lip 2025

April napisał(a)
Wzdłuż ścieżki zachodniej

Rabata pod Górką, czyli za ławkami
Hortki Pink Annabell i Sweet Annabell

Jordan w buszu

Przepiękny las, anabelki różowe bardzo pasują do tego lasu,
A co się stało że kotek miał operację ??

Ja często podlewasz że nic nie schnie? Wiem,że teraz padało, ale jak jest susza? Masz studnie czy z wodociągu?
Margo2 01:11, 11 lip 2025

Jolu, jak zwykle jestem zachwycona.
Uwielbiam Twój las.
Przepięknie wyglądają anabelki przy tych ławkach.
I ja zapragnęłam Cersisa.
Mam miejsce.
Tylko musze znaleźć jakiegoś niedrogiego bo kasy nie mam.
Też pytam o kotka.
Wybieramy sie gdzieś jeszcze?
Monia81 06:49, 11 lip 2025

April napisał(a)

O właśnie, Monia, dzięki tobie i Magdzie mogę się teraz chwalić pięknymi judaszkami. Spełniły wszystkie moje oczekiwania. Teraz do Caroliny dosadziłam tego derenia zamiast zżeranego przez ćmę bukszpana. U ciebie pewnie jeszcze fajniej by Nightfall wyglądał bo masz masę słońca. On potrzebuje słońca żeby pokazać na co go stać. Ja ostatnio nie jeżdżę po szkółkach ale odwiedziłam Kwarteta w jej nowym ogrodzie i wyjechałam z nowym nabytkiem. Jak widać, gdyby nie koleżanki to mój ogród byłby o wiele uboższy w ciekawą roślinność

U Madzi to zagłębie szkółkarskie, u mnie to bida z nędzą ciekawa jestem bardzo co tam Kwartecik wykombinował na nowych włościach, cudny ma obecny ogród więc, tam pewnie też będzie majstersztyk

Eupraksja 09:37, 11 lip 2025

April napisał(a)

Cudowny pełen życia busz <3 Zastanawiam się, na ile doskwiera Twoim nasadzeniom konkurencja ze strony drzew? Czy one nie pochłaniają większości wody i innych dobroci, jakie dostarczasz do ziemi?

Widzę u siebie, że tam gdzie dosypałam lepszej ziemi i podlewam, ta żyzna i wilgotniejsza warstwa jest całkowicie przerośnięta siatką drobnych korzonków drzew. Powstaje coś jak filc dosłownie. A centymetr niżej, gdzie jest rodzimy grunt, już tylko pojedyncze grubsze korzenie. Trochę się martwię, że moje małe roślinki nie mają zbytnich szans w tej konkurencji. Podpowiesz coś proszę?
sylwia_slomc... 22:04, 11 lip 2025

April napisał(a)

Sweet Annabell jest ciut niższa, ma większe kwiaty które z czasem się nie przrwieszają. Wydaje mi się szlachetniejsza od Pink.

Na ścieżce mam beton, nie drewno. Wcale nie jest ślisko.

No patrz, a na fotkach do złudzenia przypominało mi drewno Dopiero jak napisałaś przypomniałam sobie jak układaliście te ścieżki. Dzięki za odpowiedź. Może na nią zapoluję