Aż musiałam sprawdzić co to za styrak. Piękne drzewko. Poczytałam że do -26 wytrzymuje. Tylko młode trzeba okrywać przez 2-3lata. Okrywałaś go?
No i że rusza bardzo późno, nawet w połowie maja. To może go jeszcze nie skreślaj.
No musisz mi takie perełki pod nos podsuwać? Zakochałam się
Byłam w Horturusie, oglądałam. Prawie 400 zł drzewko. Nie zapałałam miłością, tak jednostronnie gałązki miało zbudowane. I dobrze...
Pojechałam do Wołomina i kupiłam taniej. Fakt młode drzewko, ale one potrafią mieć ogromne roczne przyrosty. Ja jestem cierpliwa. Poza tym lepiej stracić mniej niż więcej przy takich drogich roślinach, w razie niepowodzenia, choć go nie przewiduję
Ścieżka jest prosta, dalsze ułożenie bardziej skomplikowane bo musiałam jakoś wypełnić okrąg wewnątrz rabaty różanej. Przyznam że baaaardzo długo się zastanawiałam nad rozwiązaniem, które byłoby spójne z resztą ogrodu.
Jak wrócę do domu to wrzucę ci zdjęcie całości.
Trawa utrzymuje się bez problemu. Trzeba tylko równo z płytami nadsypać, żeby nie zaczepiać nożami kosiarki, bo to bardzo nieprzyjemne uczucie jak tną beton. Nie mówiąc o tym że się niszczą płyty i tępią noże