Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Dorii 12:50, 29 mar 2021

April napisał(a)

Jestem chyba jedną z nielicznych, którym covid, poza stresem oczywiście, poprawił jakość życia

Mi też do puki mnie nie dopadł.
inka74 13:23, 29 mar 2021

April napisał(a)

To jakaś autorska odmiana szkółki. Musisz podpytać Inkę, ona rozmawiała z właścicielem i ona mi podsunęła pod nos ten kąsek
dokładnie wrzuciłam u mnie info z patentu i zdjęcia sadzonki matecznej (tę mam ja!!!)
TAR 13:45, 29 mar 2021

April napisał(a)

Aż musiałam sprawdzić co to za styrak. Piękne drzewko. Poczytałam że do -26 wytrzymuje. Tylko młode trzeba okrywać przez 2-3lata. Okrywałaś go?
No i że rusza bardzo późno, nawet w połowie maja. To może go jeszcze nie skreślaj.
No musisz mi takie perełki pod nos podsuwać? Zakochałam się

Moja sadzonka od poczatku byla kiepska, moze powinnam sprobowac raz jeszcze. U mnie rosnie sobie osłoniete, a i tak przemarza jak jest zywe to wsadze do donicy i zwolnie miejsce na cos innego.

Dla zasady nie okrywam zadnych roslin, klony palmowe i derenie kousa zyja to inne tez powinny. Za to Enkianty mi ładnie przezimowały. Licze w tym roku na kwitnienie.
Milka 17:18, 29 mar 2021

April napisał(a)
Dziewczyny, dawajcie znać jak coś się ruszy z waszymi parocjami, to zobaczę wtedy jak się moja sprawi. To pierwsza zima u mnie i nie bardzo wiem jeszcze czego oczekiwać.

Będę śledzić parocję, nie mam jej. W necie sobie obejrzałam.
Joann 00:03, 30 mar 2021

April napisał(a)

Ścieżka jest prosta, dalsze ułożenie bardziej skomplikowane bo musiałam jakoś wypełnić okrąg wewnątrz rabaty różanej. Przyznam że baaaardzo długo się zastanawiałam nad rozwiązaniem, które byłoby spójne z resztą ogrodu.
Jak wrócę do domu to wrzucę ci zdjęcie całości.
Trawa utrzymuje się bez problemu. Trzeba tylko równo z płytami nadsypać, żeby nie zaczepiać nożami kosiarki, bo to bardzo nieprzyjemne uczucie jak tną beton. Nie mówiąc o tym że się niszczą płyty i tępią noże

Bardzo mi się podoba, już się cieszę na fotkę Obawiam się właśnie ułożyć płyty w trawie z uwagi na utrzymanie trawnika i tak rozmyślam czy w trawie umieścić czy w żwirku. Choć nie ukrywam, że w trawie bardziej mi się podoba. Ale jeśli u Ciebie się sprawdza się to rozwiązanie, to kusi mnie jeszcze bardziej u mnie ta ścieżka będzie non stop "na chodzie"
April 06:23, 30 mar 2021

Joann napisał(a)

Bardzo mi się podoba, już się cieszę na fotkę Obawiam się właśnie ułożyć płyty w trawie z uwagi na utrzymanie trawnika i tak rozmyślam czy w trawie umieścić czy w żwirku. Choć nie ukrywam, że w trawie bardziej mi się podoba. Ale jeśli u Ciebie się sprawdza się to rozwiązanie, to kusi mnie jeszcze bardziej u mnie ta ścieżka będzie non stop "na chodzie"

Wczoraj już niestety padłam wieczorem. Coś mnie rozkłada, chyba przesadziłam w weekend z ogrodem. Dobrze że się przypomniałaś
Ale oto moja różanka. Wewnątrz rabaty mam takie koło i ławki, żeby sobie siedzieć i delektować się. Co prawda róż tam coraz mniej ale nazwa rabaty została

Wejście od strony trawnika

Widok z różanki w drugą stronę

April 06:24, 30 mar 2021

Milka napisał(a)

Będę śledzić parocję, nie mam jej. W necie sobie obejrzałam.

April 06:26, 30 mar 2021

TAR napisał(a)

Moja sadzonka od poczatku byla kiepska, moze powinnam sprobowac raz jeszcze. U mnie rosnie sobie osłoniete, a i tak przemarza jak jest zywe to wsadze do donicy i zwolnie miejsce na cos innego.

Dla zasady nie okrywam zadnych roslin, klony palmowe i derenie kousa zyja to inne tez powinny. Za to Enkianty mi ładnie przezimowały. Licze w tym roku na kwitnienie.

Ja muszę okrywać, u mnie "ciągnie" od Bugu. Mam do niego bliżej niż do Wisły I te zimne zachodnie wiatry. Ale okrywam tylko młode przez rok, dwa a potem niech sobie radzą.
Enkianty-znowy zastrzeliłaś mnie jakąś egzotyką
April 06:30, 30 mar 2021

inka74 napisał(a)
dokładnie wrzuciłam u mnie info z patentu i zdjęcia sadzonki matecznej (tę mam ja!!!)

Tak, czytałam
Prawdę mówiąc to dziwię się że tą sadzonkę mateczną ci sprzedali Nie powinni jej u siebie trzymać "na wszelki wypadek"? Niemniej gratuluję Wygląda świetnie.

Ja ze swoim klonikiem biegam po ogrodzie i nie wiem gdzie posadzić. Miałam pewną teorię, kupując go ale jak zobaczyłam zdjęcia tego "kurczaczka", to teoria upadła. Wiem tylko że chcę żeby był podsadzony hahone.... na tym moja twórczość się wyczerpała
April 06:31, 30 mar 2021

Dorii napisał(a)

Mi też do puki mnie nie dopadł.

Oby nie
Choć właśnie coś mnie poważnie rozkłada. Ale stawiam raczej na szaleństwo weekendowe, jako przyczyna...