Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 21:05, 28 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Śliczny ten zakątek
Tylko ścieżki nie widzę, żeby przejść do ławek (żartuję ).

Bardzo gęsto już masz na rabatach.
Śliczny ten dereń kanadyjski, ale u mnie raczej nie ma szans

A po co ścieżka do ławek? Chodzi się po trawniku. A ten widoczek to prosto z tarasu, więc zero przeszkód po drodze.
Nie wiem jeszcze jak sobie derenie będą u mnie radzić, to była pierwsza zima. I mam nadzieję że skoro taką zimę dał radę, to już nic go nie ruszy. A przecież z każdym rokiem powinien być mniej wrażliwy. Więc i u ciebie chyba miałby szansę,
April 21:10, 28 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)
Kolejny fragment ogrodu odhaczony

Poczekam na Ciebie

Masz jeszcze spory areał do obsadzena. Kurdybanek jest świetny, a w razie czego łatwo go wyrwać
Jako zadarniacza może jeszcze chcesz dziką poziomkę albo pragnię syberyjską? Fiołki masz?

Gosiu, wszystko tylko nie dzika poziomka Mam to to, i wyrywam, i walczę, i ciągle mam tego masę. Podobnie fiołki niebieskie. Białe są lepsze, mam jedną kępkę i cały czas jest kępką. Ale pragnię syberyjską chętnie przytulę. Dzięki.
Wybiorę się, nawet już był plan taki. Ale stwierdziłyśmy, że nie zrobimy ci nalotu w trzy osoby, bo to tylko kłopot.
April 21:12, 28 maj 2021

Joann napisał(a)
Piękny leśny zakątek, ja nieustannie zachwycam się ścieżkami (obsesja moja ostatnio), bo nadają temu ogrodowi nowoczesności. Świetnie to wymyślone wszystko!

Joann, dziękuję bardzo. Ścieżki się świetnie sprawdzają, to była dobra decyzja, choć wymaga sporo pracy.
April 21:14, 28 maj 2021

tulucy napisał(a)
Jola też mi dom przeszkadza w ogrodniczkowaniu a jeszcze rodzina chce jeść - tu z zazdrością myślę o Tobie i Bogusiu... też bym taki układ chciała dobrze chociaż, że przez pandemię nie przyjmujemy żadnych gości jakiś plus tej sytuacji

Lucy, jak mam skarb w domu, zdaję sobie z tego sprawę. Gotowanie zajmuje sporo czasu. Zresztą sprzątanie też. Ja sobie myślę, że dobrze iż czasem zajrzą goście, bo przynajmniej zmuszam się chałupę posprzątać
April 21:15, 28 maj 2021

mrokasia napisał(a)

Wróciłam jeszcze raz do fotek, tym razem na komputerze a nie w telefonie i wiesz, co? Tak parkowo się zrobiło

Fajnie że to piszesz, bo właśnie taki efekt mi się marzył
April 21:18, 28 maj 2021

Yenna napisał(a)

Mistrzowsko to już wygląda Klimat jest niesamowity, wprost ze zdjęcia zachęca żeby iść i usiąść.

Dzięki, żeby tylko jeszcze mieć czas aby z tego korzystać. Przyznam, że ognisko najczęściej wykorzystuję do spalania ściętych pędów różanych.
April 21:20, 28 maj 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Daleko poszłaś w las z tą rabatą. Mega mi się podoba.

He, he, jestem dopiero w połowie lasu. Mój eMuś jest przerażony jak widzi że wyznaczam sznurkiem kolejne połacie do obrobienia. Miło że się podoba
April 21:24, 28 maj 2021

Agania napisał(a)
Aprilku klimat stworzyłaś nieziemski ...poskakałabym po tych ścieżkach
Też poluję na judaszowskich płaczącego Ruby Fals, u nas była dostawa w dobrej szkółce, ale jak zobaczyłam cenę
to mi szczęka opadła tyle nie dam nie warto, ale Twój piękny ciekawa jestem za ile?

Aganiu, ja wiem że ty skoczna koza jesteś
A Cercisa Ruby Falls mam, bajeczne ma liście. Kwiatków jeszcze nie miał wiele, bo młodziak, ale rośnie nadzwyczaj szybko. Byłam mile zaskoczona.
Za ile to po prawdzie nawet nie wiem, bo kupowałam kilka drzew na raz. Fakt, że mało nie zapłaciłam nawet ze zniżką koleżanki, która jest stałą klientką szkółki. Ale czasem trzeba zaszaleć
April 21:27, 28 maj 2021

Juzia napisał(a)

Ale to jest ładne!!!
Te pieńki zatopione w zieleni....
Idealne ścieżki.
I ta miska w rogu!

Juziek, dzięki. Walczę, walczę. O fajny efekt nie jest łatwo ale i tak sprawia frajdę. Sama wiesz jak to teraz masz z piachem. Ale wolę go niż twardą glinę.
sylwia_slomc... 21:28, 28 maj 2021

O mały włos, a bym taką " malutką" ścieżkę przegapiła Ekstra wyszło i już nawet obsadzone
Ty tak sama te płyty dźwigałaś i układałaś??? Kobieto szacun ogromny

Tak się przyglądam i przyglądam, czy Ty masz tym swoim lesie orliki?