Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agania 13:52, 24 maj 2021

Aprilku klimat stworzyłaś nieziemski ...poskakałabym po tych ścieżkach
Też poluję na judaszowskich płaczącego Ruby Fals, u nas była dostawa w dobrej szkółce, ale jak zobaczyłam cenę
to mi szczęka opadła tyle nie dam nie warto, ale Twój piękny ciekawa jestem za ile?
Juzia 14:30, 24 maj 2021

April napisał(a)

Ale to jest ładne!!!
Te pieńki zatopione w zieleni....
Idealne ścieżki.
I ta miska w rogu!

fasola 09:00, 25 maj 2021

Bardzo mi się podoba w Twoim lesie, normalnie bajka! Zaglądam jako skrytoczytacz regularnie.
Podziwiam wytrwałość w kładzeniu ścieżek. Herkulesowa praca. Żałuję, że u siebie nie zrobiłam prostych linii. Chyba łatwiej się obsadza i taki ład optyczny jest.
Czy nawadnianie masz zamontowane na wszystkich rabatach? Warunki w ogrodzie mamy podobne, a u Ciebie wszystko tak ładnie rośnie.
Kasia_CS 13:00, 25 maj 2021

Ja juz nic nie cytuje, bo za dużo mi się tych Twoich zakątków podoba Pięknie komponujesz swoje rabaty! Hosty od Mrokasi w fajnym stadium, takie wyniesione, na baczność. WIelosił mnie zainteresował, bo ostatnio często u Ciebie na tapecie i tak go podglądam na fotach
Alija 18:06, 25 maj 2021

April napisał(a)

Dzięki, widziałam. Bardzo ładny, niebieściutki
Ja liczę na wysiew, zawsze to darmowe sadzonki, co przy moim areale nie jest bez znaczenia

Bardzo fajne miejsce na ognisko!
W ogóle zachwycam się Twoimi leśnymi zakątkami, no i ta ścieżka jest rewelacyjna.!
mirkaka 15:25, 26 maj 2021

Wow, ale masz ten las cudny
April 20:51, 28 maj 2021

jolanka napisał(a)
Ale zrobiłaś niesamowitą robotę i ze ścieżką, i z nasadzeniami. Przepięknie to wszystko wygląda aż się oczy śmieją
Ja nie zdążyłam poprzesadzać tego, co planowałam i teraz zastanawiam się czy mimo wszystko jeszcze próbować czy zostawić do jesieni.

Ostatnio usnęłam odpowiadając na posty Raptem mi się film urwał.
Jutro ruszam z dalszą robotą, kupiliśmy znów betony i będę ćwiczyć biceps
Joluś, ja też nie zdążyłam przesadzić tego co miałam w planie. Jeszcze kilkanaście mam na liście, co pamiętałam, a te co nie pamiętałam to jakoś na bieżąco przy pieleniu czy cięciu róż, ogarniam. Czerwiec nie będzie gorący więc myślę że jeszcze trochę czasu mamy na szaleństwa tetrisowe
April 20:54, 28 maj 2021

Kasya napisał(a)

Pieknie wyeksponowana hosta ... od razu mysle o moich które z krzaków muszę wyciągnąć
Ten deren ma takie zolte listki ? Rzeczywiście ładny
Kwiatowe paki są okrągłe, miał takie ?

O tak, przestrzeni to jeszcze mam sporo, aż za dużo jak na moje siły.
Dereń Cappuccino ma takie barwne liście, trochę limonkowe raczej niż żółte. A pąkom się nie przyglądałam. Zerknę jutro. Dobrze wiedzieć czego szukać
April 21:00, 28 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Słyszałam, że skończyły Ci się zdjęcia
No to ja zacytuje dwa.
Pierwsze bo ostro poryłaś, brawo, pięknie w otoczeniu misy, ścieżka i w ogóle...
Drugie bo judaszek mega fajny złotolistny i płaczący i na piaszczysta ziemię się nadaje, też takiego chcę- stacjonarnie kupowałaś?

Widać na rabatach, że już super użyźniłaś ziemię, a każda nowa roślina ma spory czarny dołek, mrocznie brzmi ale dobrze znaczy

Judaszek czeka na posadzenie. Muszę najpierw wykopać różę... Czy to zawsze będzie wymagało całych rewolucji??? Też tak masz?
Cercisa kupowałam stacjonarnie w Wołominie, w szkółce koło Inki. Mam już bordowego płaczka, to przyszła pora na limonkowego.
A obornik to kupuję po sto worków na raz...
April 21:02, 28 maj 2021

Magleska napisał(a)
Aprilku

rewelacyjne te Twoje ścieżki
cały ogród bardzo w moim stylu
tak się przez te dwa dni styrałam ,że aż opuszki mnie bolą .... dlatego mało piszę

Styranie to fajna sprawa, lubię to uczucie. Ale wtedy odczuwam satysfakcję
Mam nadzieję że twoje opuszki już wróciły do formy