Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasia_CS 21:28, 28 maj 2021

April napisał(a)

Gosiu, wszystko tylko nie dzika poziomka Mam to to, i wyrywam, i walczę, i ciągle mam tego masę. Podobnie fiołki niebieskie. Białe są lepsze, mam jedną kępkę i cały czas jest kępką. Ale pragnię syberyjską chętnie przytulę. Dzięki.

Mówisz, że lepiej ją tępić? Bo ja chyba mam ją przytarganą z Ted baronem od Toszki-w dodatku chyba go zagłuszyły, bo zaczął znikać. Rosną w takim miejscu, że nie przeszkadzały, ale w tym roku zaczęły wyłazić mi na trawnik ponad metr dalej i zaczynam rozważać ich dalsze losy

Swoją drogą, patrzę -tyyyle postów=będą fotki! A tu nic...?

April 21:32, 28 maj 2021

fasola napisał(a)
Bardzo mi się podoba w Twoim lesie, normalnie bajka! Zaglądam jako skrytoczytacz regularnie.
Podziwiam wytrwałość w kładzeniu ścieżek. Herkulesowa praca. Żałuję, że u siebie nie zrobiłam prostych linii. Chyba łatwiej się obsadza i taki ład optyczny jest.
Czy nawadnianie masz zamontowane na wszystkich rabatach? Warunki w ogrodzie mamy podobne, a u Ciebie wszystko tak ładnie rośnie.

Miło że zaglądasz, ja też u ciebie jestem cichcem
Czujesz ład patrząc na moje rabaty? To jest nas JEDNA Ja chciałabym to czuć ale cały czas mam wrażenie chaosu. Albo zbyt równe rządki albo bałagan. Nie umiem osiągnąć stanu pośredniego.
Nawadnianie stopniowo zakładam na nowych rabatach. Na tej ostatniej jeszcze nie mam. Teraz za późno, zrobię na wiosnę. Jak trzeba podlewam takim wachlarzowatym...
April 21:34, 28 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ja juz nic nie cytuje, bo za dużo mi się tych Twoich zakątków podoba Pięknie komponujesz swoje rabaty! Hosty od Mrokasi w fajnym stadium, takie wyniesione, na baczność. WIelosił mnie zainteresował, bo ostatnio często u Ciebie na tapecie i tak go podglądam na fotach

Kasiu, cóż za komplementy z twojej strony. Dzięki
Wielosił będę testować. Myślę że gdzieś wciśniesz, on jest dość luźny, może służyć jako lekkie wypełnienie.
April 21:35, 28 maj 2021

Alija napisał(a)

Bardzo fajne miejsce na ognisko!
W ogóle zachwycam się Twoimi leśnymi zakątkami, no i ta ścieżka jest rewelacyjna.!

Alicjo Dzięki
April 21:38, 28 maj 2021

mirkaka napisał(a)
Wow, ale masz ten las cudny

No popatrz, a mi było mało lasu i zaczęłam go obsadzać bylinami i krzewami
Żarcik taki Ale sam las faktycznie był smutny i brązowy. Teraz nabiera życia
April 21:41, 28 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
O mały włos, a bym taką " malutką" ścieżkę przegapiła Ekstra wyszło i już nawet obsadzone
Ty tak sama te płyty dźwigałaś i układałaś??? Kobieto szacun ogromny

Tak się przyglądam i przyglądam, czy Ty masz tym swoim lesie orliki?

Oj zdążyłabyś Jeszcze walczę z tematem. Chwilę to potrwa.
Płyty układam sama, no przecież siłownie były zamknięte. Gdzie niby miałam szlifować rzeźbę?
A orliki owszem, mam, o ile ich nie zdążą zeżreć takie malutkie, zielone gąsienniczki. Co roku mi ogałacają orliki z liści.
April 21:45, 28 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Mówisz, że lepiej ją tępić? Bo ja chyba mam ją przytarganą z Ted baronem od Toszki-w dodatku chyba go zagłuszyły, bo zaczął znikać. Rosną w takim miejscu, że nie przeszkadzały, ale w tym roku zaczęły wyłazić mi na trawnik ponad metr dalej i zaczynam rozważać ich dalsze losy

Swoją drogą, patrzę -tyyyle postów=będą fotki! A tu nic...?

Kasiu, uważaj lepiej na tą wędrowniczkę, bo nie dość że rozłogi to jeszcze się wysiewa.
Fotki.... chyba dziś nie dam rady, padam na twarz...
Dobrze że udało mi się niemal na posty odpowiedzieć i nie usnęłam w trakcie, tak jak ostatnio.
April 21:49, 28 maj 2021

Fotki ode mnie będą jutro, dziś już ledwo widzę. Ja jestem raczej rannym ptaszkiem niż sową. Łatwiej mi wrzucić fotki o piątej lub szóstej rano niż teraz. Może i sieć będzie mniej oblegana...

Tylko jedna fotka z cudnego ogrodu Kwartecika, który odwiedziłam w czwartek

Helen 21:56, 28 maj 2021

Cudowny busz u Kwarteta
April 03:48, 29 maj 2021

Helen, zgadzam się. Ogród u Ani Kwartet jest niezwykłą perełką. Każda roślina ma swoje miejsce nie tylko w przestrzeni ale i w czasie. Doskonała zmienność, nigdy nie ma pustki.