Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:06, 22 cze 2021

Juzia napisał(a)

Masz rację. Minerva to kapryśna damulka
Raz mi w ogóle nie zakwitła. Raz jednym kwitkiem.
Teraz ma chyba trzy czy cztery pąki.
No ale tak jak pisałam. Ona u mnie rośnie pod samą brzozą Youngii to ma prawo być taka. I w sumie wile więcej od niej nie oczekuję. To taka róża zapchajdziura
No i miała pasować kolorem do szałwii różowych... tyle że szałwie też już sobie tam nie radzą i pewnie niedługo wylecą

To i róże będziesz przesadzać? Pod brzozami to u mnie rośnie tylko jasnota. Piękna, żółta, Kwartecik mi poleciła. Super sprawa.
April 09:08, 22 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)
Widzę, że Amazing Grace zadowolony z nowego domu Podciągasz go trochę do góry?

Izo, czuje się wspaniale i chyba nawet za szybko rośnie jak na moje potrzeby. Przycinam zatem trochę. No i oczywiście podciągam, i to dość mocno, choć nie jest to łatwe. W pewnym momencie grujecznik zrobił się płożący Nie dał mi wyboru
April 09:10, 22 cze 2021

TAR napisał(a)

zeby byla krystaliczna to tylko chlor ale nie wiem jak zareagowalby z cortenem. w oczku mam plywajace hiacynty wodne i podlewam plynem na glony niby ekologicznym kupionym z sklepie akwarystycznym. woda na pewno nie jest krystaliczna a raz na tydzien wylawiam smieci

Nie, chlor to wykluczone. Wylałam teraz wodę, oczyściłam misę i wlałam z wodociągu, podobny myk jak z basenem. Początkowo zmętniała po dwóch godzinach ale na trzeci dzień zaczyna się klarować. Będę eksperymentować
April 09:11, 22 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Ale pięknie . Taka dżungla, świetnie to wygląda

Podobno od wtorku burze mają być, może trochę się wszystko podleje.

Oby tylko burzom towarzyszył deszcz, bo to różnie bywa. Przeraźliwie sucho.
April 09:14, 22 cze 2021

Wszystkim chwalącym Lykkefunda zbiorowo serdecznie dziękuję i polecam tę różę. Jest bezkolcowa Szkoda że nie powtarza kwitnienia. No i jest zupełnie bezobsługowa. Oczywiście poza dobudowywaniem pergoli, żeby utrzymać olbrzyma
April 09:44, 22 cze 2021

Cały czas te same, nudne już ujęcia

pajęcznica, fajna, delikatna roślinka

TAR 09:59, 22 cze 2021

April napisał(a)
Wszystkim chwalącym Lykkefunda zbiorowo serdecznie dziękuję i polecam tę różę. Jest bezkolcowa Szkoda że nie powtarza kwitnienia. No i jest zupełnie bezobsługowa. Oczywiście poza dobudowywaniem pergoli, żeby utrzymać olbrzyma

ooo prosze to nawet cos dla mnie bezkolcowa powiadasz? moze w nowym ogrodzie znajde jej miejsce, bo zapowiada sie ze warunki ogrodowe bede miec niemalze takie same jak u Ciebie
Kasia_CS 09:59, 22 cze 2021

Aprilku, ja w Twoim ogrodzie widzę tylko bogactwo faktur, roślin i zakamarków wszelakich-nudy tam żadnej nie dostrzegam, nawet z lupą..
April 10:11, 22 cze 2021

Kolejne róże się pojawiają

Rhapsody in Blue

Przybiera różne kolory zależności od pory dnia i ilości światła. Wraz ze słońcem robi się jaśniejsza i bardziej fioletowa

antracyt 10:13, 22 cze 2021

No nuda straszna... poproszę o więcej. Pajęcznica mi się spodobała, muszę conieco o niej poczytać.