Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 20:35, 26 cze 2021

inka74 napisał(a)
Ta róża to cudowny potwór u ciebie "straszy" od samego wejścia. I ty kobieto narzekasz, ech... kopa w tyłek trzeba ci dać

Przecież dzisiaj się nadstawiałam
Johanka77 21:03, 26 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś spędziłam kilka miłych godzin w ogrodzie Joli . To niewiarygodne jak ogród się zmienił od mojej ostatniej wizyty rok temu - rozrósł się, stare rabaty spęczniały, powstały nowe. Jak sobie pomyślę ile pracy Jola musiała włożyć by osiągnąć takie efekty to wszystko mnie boli. Jest pięknie! Nie wierzcie gadaniu Aprila! Jest pięknie, przestronnie a równocześnie bujnie, zarazem parkowo i leśnie. Szkoda, że nie mogłam zostać dłużej. Uwielbiam jej ogród.
Kilka fotek z komórki ofkors, ale co nieco widać .

Kocham Aprilowy ogród!
A w Twoim obiektywie Mrokasia wygląda genialnie!

Aprilku zaraz wsiadam i jadę!
Ja to muszę zobaczyć na żywo, zanim ruszę ze swoim jeziornym.

To jest taki klimat! ❤️

Zaraz mi się Pinterest zapcha
Juzia 22:34, 26 cze 2021

Po tych Kasi fotkach aż zapachniało mi lasem
Juzia 23:01, 26 cze 2021

April napisał(a)

Czyli co kto lubi lub co komu potrzebne. Bo ja odkryłam, że mój bury las bardzo zyskuje na roślinach o limonkowej barwie. Rozświetlają go. To samo variegaty, kiedyś ich nie znosiłam. Gust się zmienia więc nigdy nie mów nigdy

Ejjj.... hola hola!
ALe limonkowy to nie żółty
Limonkowy akurat bardzo lubię
Gruszka_na_w... 23:11, 26 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Wszystko ślicznie wygląda, ale te kamienne rzeźby mnie urzekły. Świetne są! Wpasowane idealnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lilarose 23:56, 26 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś spędziłam kilka miłych godzin w ogrodzie Joli . To niewiarygodne jak ogród się zmienił od mojej ostatniej wizyty rok temu - rozrósł się, stare rabaty spęczniały, powstały nowe. Jak sobie pomyślę ile pracy Jola musiała włożyć by osiągnąć takie efekty to wszystko mnie boli. Jest pięknie! Nie wierzcie gadaniu Aprila! Jest pięknie, przestronnie a równocześnie bujnie, zarazem parkowo i leśnie. Szkoda, że nie mogłam zostać dłużej. Uwielbiam jej ogród.
Kilka fotek z komórki ofkors, ale co nieco widać .

o mamo! Kaśka- dobrze, że tam pojechałaś, bo nam Jola nie pokazuje wszystkiego, co tam ma. Oczywiście zdjęcia ściągam jako inspiracje- ale będę miała, kurka, roboty w ogrodzie
Magleska 12:36, 27 cze 2021

Świetne fotki Kasi Mrokasi
zupełnie inne spojrzenie na ogród

...no cudnie tam masz
April 07:41, 28 cze 2021

Johanka77 napisał(a)

Kocham Aprilowy ogród!
A w Twoim obiektywie Mrokasia wygląda genialnie!

Aprilku zaraz wsiadam i jadę!
Ja to muszę zobaczyć na żywo, zanim ruszę ze swoim jeziornym.

To jest taki klimat! ❤️

Zaraz mi się Pinterest zapcha

Mrokasia się postarała
A ty swój nad jeziorem zaraz kończysz budowę. Powiem ci, byłam pod wrażeniem tempa.
No i jak pisałam, czekałam na ciebie, czekałam, na noc bramę zostawiłam nawet otwartą, że może jeszcze dojedziesz. No i smakiem się obeszłam.
Jak będę miała czas to jeszcze popodlądam twojego Pinteresta, bo na razie sobie tylko zaznaczyłam. Fajne podajesz piny
April 07:44, 28 cze 2021

Juzia napisał(a)

Ejjj.... hola hola!
ALe limonkowy to nie żółty
Limonkowy akurat bardzo lubię

Tak.... ale czasem nie do końca, bo biorąc limonkowy masz "w pakiecie" żółty bo roślina jest zmienna w sezonie. Zaczyna od limonki a potem żółknie. Hakone all Gold zależnie od stanowiska też mi zmienia kolor. Ale ją uwielbiam za dwie rzeczy, po pierwsze u mnie rośnie jak szalona, bardziej nawet niż macra. No i rozjaśnia las. Wybaczam więc wszystko inne
April 07:46, 28 cze 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wszystko ślicznie wygląda, ale te kamienne rzeźby mnie urzekły. Świetne są! Wpasowane idealnie.

Haniu, dziękuję za miły wpis.
A rzeźby to był impuls. Zawsze broniłam się przed gadżetami do ogrodu, nawet podpory do róż mam własnej roboty, proste-dosłownie, szare żeby się nie narzucały. Potem doszła misa, jako jedyny mocny akcent. A tu nagle w sklepie rzuciły się na mnie takie "zakochane istoty". Decyzja była w pół sekundy Poczułam to "coś"