Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 10:32, 14 lut 2021

Alija napisał(a)
Zwierzaki masz cudne, ogród zresztą też. Czy kamasja ci nie przemarza, bo słyszałam, że dość wrażliwa na mróz?

Jeszcze nie było na tyle zimno żeby kamasja odczuła. Ciekawe jak będzie na wiosnę. Obyś nie wykrakała. Bo tej żółtej chcę dokupić a nie tracić
UrsaMaior 10:35, 14 lut 2021

April napisał(a)

Nie bardzo mogę znaleźć jej zdjęcia w internecie. Mam jedną miodunkę i bardzo słabo sobie u mnie radzi, za sucho jej chyba.
Ja cię chyba kiedyś o nią pytałam? Po lewej stronie na początku wyspy?

Nie, nie, mam ją na przerabianej rabacie, ex-sesleriowej. Fotki tylko robocze, pstrykałam w trakcie prac, ale co nieco widać - pierwsza z lipca, a druga z października (po prawej stronie), widać jaki ładny przyrost. To te białe, lancetowate listki.

April 11:12, 14 lut 2021

Faktycznie ładnie przyrosła. Ale jakoś jej nie czuję... Nie wiem czy mi się podoba. Muszę popatrzeć na żywo.
TAR 11:59, 14 lut 2021

April napisał(a)

Jeszcze nie było na tyle zimno żeby kamasja odczuła. Ciekawe jak będzie na wiosnę. Obyś nie wykrakała. Bo tej żółtej chcę dokupić a nie tracić

u mnie juz bylo, kamasje mam od samego poczatku, nic im sie nie dzieje, cebulki siedza w ziemi pod gruba warstwa puchu. a wczesnie nie wschodza to nie sa narazone na przymrozki jak np. tulipany

na pewno podosadzam ich jeszcze, bo sa przecudowne

Gosiek33 12:35, 14 lut 2021

Ta miodunka to może Pulmonaria Majeste?
UrsaMaior 13:00, 14 lut 2021

Gośka, no tak jak pisałam, albo Silverado albo Majeste. Nie ma za dużo ciapek, więc raczej ta druga...
mirkaka 13:17, 14 lut 2021

April napisał(a)

Mam nadzieję że lektura się podobała Ja też czytam twój wątek, ale jeszcze mi to trochę zajmie, bo sporo tego. Jakie ty masz bajeczne rododendrony Zakochałam się

Oo, miło mi
Rododendrony z roku na rok są coraz większe
PrawieBory 13:53, 14 lut 2021

April napisał(a)

Ja tam nie lubię polegać na facetach. Jak mi na czymś zależy to załatwiam sobie sama Grunt to niezależność. Nie pytam, informuję...
Mój eM najlepiej się sprawdza w gotowaniu mi czegoś dobrego na okazję, lub bez okazji

Mam tak samo Mój eM dzielnie przyjmuje moje pomysły
Mgduska 08:50, 15 lut 2021

April napisał(a)

No właśnie, jak mnie pytają co dostałam rok temu na Walentynki i mówię "gówno" to niektórzy rozumieją to opatrznie. A ja dostałam 100 worków obornika, co napawało mnie taką radością, jakiej by nie spowodował żaden pierścionek z brylantem.

A z Izą to uważaj, ona ciągle na podglądzie

A kto powiedział, że qpa nie może być prezentem? Mnie to by akurat jedno i drugie ucieszyło nie ma to jak przerzucać g... w pierścionku z brylantem, u nas się mówi - kto bogatemu zabroni
sylwia_slomc... 08:53, 15 lut 2021

Fajne te kamasje Ja się martwię jak u mnie z cebulica peruwiańską, przetrwała te mrozy czy nie