Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:49, 02 cze 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Ja też co roku tnę derenie nie raz i 2x. Jak są nawożone to potrafią dobrze strzelić do góry.
Przede wszystkim za młodu trzeba przycinać derenia jakiego kolwiek wtedy się zagęszcza. W następnych latach przycinać coraz to wyżej domjakuego wzrostu chcemy.
Nie bać się przycinania krzak sobie poradzi.

Opinie są różne co do dereni Ivory Halo. Sporo osób twierdzi że źle znoszą cięcie. Ale czasem po prostu nie ma wyjścia i trzeba.
April 09:50, 02 cze 2022

Iwona100 napisał(a)
Ja też się uśmiałam . Aparatki .

April ,ale masz cudny widok z tarasu.

Iwona, dziękuję
Ciągle mi jeszcze brakuje takiego pośredniego piętra, w sensie że nie urosło, bo krzewy i małe drzewka już posadzone. Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość
April 09:53, 02 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetnie obsadziłaś te cieniste rabaty. Wyglądają bardzo naturalnie. Wiem, że większość z tych roślin pochodzi z innych rejonów świata, ale w ogólnym wyglądzie prezentują się U Ciebie jakby sama natura maczała w tym palce.

Haniu, bardzo cieszy pochwała od ciebie. Przyznam że ja nie zwracam uwagi na pochodzenie roślin. Jeżeli tylko dają radę w moich warunkach to się nie krępuję Przecież po to je sprowadzono Jednak część mojej duszy jest kolekcjonerem, druga część lubi równo, jednorodnie i w rządkach Natura bliźniaka
April 09:55, 02 cze 2022

Kasiek napisał(a)

Najpiekniejszy taras jaki widzialam. I niech pada, bo urok tego miejsca w deszczu, jest obledny.

Zaksztusilam sie herbata czytawszy Wasze wpisy

Kasiek, miło mi. Z każdym rokiem będzie lepiej, jak krzewy podrosną. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Wczoraj znów, przez Tarcię tym razem, zamówiłam dwa derenie i oczara. Już nie wiem gdzie wciskać. Bo może się wydaje że jeszcze można ale ja nie umiem sadzić piętrowo. Będę chyba potrzebowała pomocy koleżanek
April 09:57, 02 cze 2022

Magara napisał(a)

Tak właśnie, a potem trzeba zgłosić zaginięcie
A jako następny krok - przejąć ogród zaginionych

Jola, masz niewyobrażalnie pięknie na tych swoich leśnych piaskach - boli mnie każdy mięsień jak sobie pomyślę ile roboty włożyłaś w polepszanie gleby

Obawiam że mój eMuś by nie oddał ogrodu Ciągle się nim chwali przed znajomymi
Magara, mnie też boli jak sobie przypominam Mam dni kiedy z obrzydzeniem myślę o wyjściu do ogrodu. Ale to szybko mija A radość większa niż narzekanie
April 09:58, 02 cze 2022

tulucy napisał(a)

To jeszcze by musiała rodzin się pozbyć

Ale w sumie, dla chcącego nic trudnego

Nie jątrz, bo wiąza nie oddam

Mój eM też ogród uwielbia.
April 09:58, 02 cze 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Jolu jutro będę na działce to sprawdzę i odpisze. Jest bardzo ładna dzisiaj na osiedlowym ogródku widziałam ją w Kępie.

Zrobiłam fotkę to wstawieu siebie

April 10:00, 02 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Deszczowe fotki zachwycają . Kolory rododendronów baaardzo żywe . Hosta-parasol świetna. Hakonki świecą
Czego chcieć więcej?

Jeszcze kilka hakonek muszę podzielić i dosadzić. Już kiepsko to znoszą ale nie mam wyjścia żeby zakończyć pewien etap prac.
Ja chcieć już tylko więcej wolnego czasu który oczywiście przeznaczę na ogród
Buziak
Mgduska 10:01, 02 cze 2022

April napisał(a)

Mogę ci zlecić A co masz fajnego koło siebie?

No właśnie nie wiem, chodzi o pretekst, żeby musieć jechać
W sumie powinnam zapolować teraz na piwonię, dla której znalazłam miejsce, bo po kwitnieniu to bez sensu, ale mam tak mało czasu teraz, że nie wiem, czy zdążę. Mam malutki urlopik za tydzień, a przedtem zakupy, pakowanie, spotkanie towarzyskie, lekarz i fryzjer, a z roboty wracam wymięta.
Czekam na jakiś spokojny, leniwy miesiąc
April 10:03, 02 cze 2022

Po deszczu

Hortensje Bubblegum wychodzą z pomiędzy żurawek