Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

ElzbietaFranka 12:05, 02 cze 2022

Właśnie też mam igieł od groma. Ten rok i lutowe wichury sprawiły, że wszystkie igły spadły z sosem. Pod drzewami i w trawie pełno fruwały po całym ogrodzie. Masakra. Z trawnika eM sprzątnął w lasku nie sprzątałam. Boje się, że też gruba warstwą zadusi korzenie. W tym roku zostawiam igly w przyszłym trzeba sprzątnąć.

Brzozowadzie... 12:13, 02 cze 2022

April napisał(a)

No nie dość, że pięknie kwitną to nawet jednego wżeru nie mają! No zazdrość - nie masz pędraków, szczęściaro!
Magleska 12:36, 02 cze 2022

April napisał(a)

musiałam zacytować -siedzę z rozdziawioną szczęką i napatrzeć się nie mogę -jest zjawiskowo -nie wiem jakie jest określenie najpiękniejszego piękna......cudo

Biszkopcika słodziaka wymiziaj za uszkiem i majestatyczne rudzielce też oczywiście
Zana 12:52, 02 cze 2022

Aprilku, cudowny ten Twój spam Miałam oglądając Twój ogród piękną przerwę w pracy na jogurt
Rośnie wszystko jak na drożdżach
Magleska 12:53, 02 cze 2022

April napisał(a)

Jeszcze to musiałam zacytować no nie mogę od Ciebie wyjść wyrzuć mnie
Napia 13:08, 02 cze 2022

April napisał(a)
I ciągle spam rodkowy

Piękny spam Trzeba uczciwie przyznać, że rododendrony rosnące w lesie, wśród wysokich drzew wyglądają absolutnie fantastycznie. Swoje utrzymuję przy życiu dzięki różnym pracochłonnym zabiegom, a Twój ogród to dla nich środowisko nieomal naturalne i widać, że świetnie się w nim czują
TAR 13:25, 02 cze 2022

bosko jest a rodki gwiazdy rabat
malgol 13:26, 02 cze 2022

April napisał(a)

Sprzątanie nie jest łatwe. Jakieś sto taczek wiosną wywiozłam. Najłatwiej jak jeszcze igły są podmarznięte, to ręcznie usuwam całymi płatami. Dobrze odchodzą od kory. Mogłabym w ogóle nie usuwać, tylko dosypywać korę po wierzchu lub obornik. Ale boję się że to za mocno przydusi korzenie roślin.

To usuwanie igiel już mnie tak nie martwi jak kiedyś. Zdejmuję tylko czapy z rodków jak za bardzo sa zasypane i żeby estetycznie wyglądały. One juz takie rozłożyste,że same dla siebie są parasolem przed nadmiarem igieł. Spod innych roslin usuwam , gdy tworza sie już kopczyki. Rabat pod sosnami nie ściółkuję już korą bo sensu nie ma. Igły są ściółką .Kora pod nimi już pewnie się przekompostowała bo kiedyś wyobrażałam sobie piękne, wysypane idealnie korą rabaty .
Monika83 14:08, 02 cze 2022

April napisał(a)
I ciągle spam rodkowy

. Przepiękne widoki!
antracyt 15:00, 02 cze 2022

Zostawiam zachwyty i wracam do pracy