Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasya 04:54, 06 mar 2023

Ja nic nie sprzątam bo u mnie okropny mróz
Czekam na wiosnę
Ewik 10:41, 06 mar 2023

Wow, porządeczek super, zaciekawil mnie ten wielosił, masz fotki jak kwitnie ?
Ciemierniki cudne .Oczar zachwyca, myślisz że można go trochę ciąć ?
Szukam drzewa/krzewu a nie mam tam az tak dużo miejsca, jak masz ochote to zajrzyj , dałam fotke
Makao 10:47, 06 mar 2023

A ja też nie sprzątam. Czekałam na cieplejsze dni ale mąż z nudów wziął syna i pół ogrodu ścięli. O drugiej połowie zapomniałam
antracyt 11:36, 06 mar 2023

Czy podsypujesz czymś swoje ciemierniki, żeby im bardziej zasadowe środowisko zrobić.
UrsaMaior 13:00, 06 mar 2023

Zuza, możesz skorupki jajek podrzucać. Mrokaśka tak robi.
antracyt 13:28, 06 mar 2023

U siebie podsypuję, tylko ciekawi mnie jak April sobie z tym radzi przy takiej ilości zakwaszającego igliwia. Ciemierniki wyglądają na bardzo zadowolone
Wiolka5_7 13:42, 06 mar 2023

Też sypię skorupki
April 13:42, 06 mar 2023

Agatorek napisał(a)
Zazdroszczę Ci Jola działania w ogrodzie. U mnie się nie dało, teren za bardzo odsłonięty i wietrzny.
Ale przynajmniej nie muszę igieł zbierać

Ciemierniki ładne, i te kępki przebiśniegów ❤️.
Pisałaś u Sylwii, że miałaś kiedyś cuchnącego i Ci padł. Jak chcesz, to mogę Ci kiedyś wykopać. U mnie się rozsiewa, tak samo, jak u mojej mamy, która ma ich sporo.

Zazdrość krótka, dziś -7 było rano Ale i tam musiałam do pracy pojechać więc bez żalu.
Przebiśniegi mam dzięki Anpi. Będę się starała rozmnażać bo urocze są.
Nie wiem czemu cuchnący ciemiernik mi padł. Może ususzyłam. Bardzo chętnie jakieś nadmiary do ciebie przygarnę W swoim czasie
Lubię rośliny które się rozsiewają, ekonomiczne są A poza tym lubię takie limonkowo zielone kwiaty dlatego też lubię ciemierniki nigra w stanie przekwitania. Też się taki kolorek na nich pojawia.
April 13:44, 06 mar 2023

Kordina napisał(a)

U mnie identycznie wyglądają tak listki pierwiosnków

Masz rację, liście naparstnicy bardzo podobnie wyglądają do pierwiosnków. Ale tylko na zdjęciu. Na żywo nie da się ich pomylić, bo naparstnicowe kilkukrotnie większe
April 13:49, 06 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Białe ciemierniki wyglądają nieskazitelnie. Moim po zawirowaniach pogodowych nieco poturbowało płatki. Na tę polecaną przez Ciebie miodunkę miałam chrapke, ale akurat teraz była niedostępna.
Idziesz z porządkowaniem jak burza.

Haneczko widziałam twoje nigry, trochę zmaltretowane faktycznie.
Jak nie uda ci się miodunki zdobyć w tym sezonie to spróbuję ci zrobić sadzonkę z mojej. Jeszcze jej nie dzieliłam od zakupienia ale wydaje mi się że nie powinno być problemu.
Porządkować muszę bo mnie jesień zastanie z grabiami i sekatorem Tak miałam w zeszłym sezonie. Nie ze wszystkim się wyrobiłam.
Wczoraj czytałam że i kwiecień nas nie rozpieści pogodowo. Nie wiem czy się cieszyć że nie będzie szalonych upałów, czy martwić. Każda aura ma plusy i minusy, zależnie od punktu jej rozpatrywania... Byle bez przymrozków, tak sobie marzę