Wow, porządeczek super, zaciekawil mnie ten wielosił, masz fotki jak kwitnie ?
Ciemierniki cudne .Oczar zachwyca, myślisz że można go trochę ciąć ?
Szukam drzewa/krzewu a nie mam tam az tak dużo miejsca, jak masz ochote to zajrzyj , dałam fotke
U siebie podsypuję, tylko ciekawi mnie jak April sobie z tym radzi przy takiej ilości zakwaszającego igliwia. Ciemierniki wyglądają na bardzo zadowolone
Zazdrość krótka, dziś -7 było rano Ale i tam musiałam do pracy pojechać więc bez żalu.
Przebiśniegi mam dzięki Anpi. Będę się starała rozmnażać bo urocze są.
Nie wiem czemu cuchnący ciemiernik mi padł. Może ususzyłam. Bardzo chętnie jakieś nadmiary do ciebie przygarnę W swoim czasie
Lubię rośliny które się rozsiewają, ekonomiczne są A poza tym lubię takie limonkowo zielone kwiaty dlatego też lubię ciemierniki nigra w stanie przekwitania. Też się taki kolorek na nich pojawia.
Masz rację, liście naparstnicy bardzo podobnie wyglądają do pierwiosnków. Ale tylko na zdjęciu. Na żywo nie da się ich pomylić, bo naparstnicowe kilkukrotnie większe
Haneczko widziałam twoje nigry, trochę zmaltretowane faktycznie.
Jak nie uda ci się miodunki zdobyć w tym sezonie to spróbuję ci zrobić sadzonkę z mojej. Jeszcze jej nie dzieliłam od zakupienia ale wydaje mi się że nie powinno być problemu.
Porządkować muszę bo mnie jesień zastanie z grabiami i sekatorem Tak miałam w zeszłym sezonie. Nie ze wszystkim się wyrobiłam.
Wczoraj czytałam że i kwiecień nas nie rozpieści pogodowo. Nie wiem czy się cieszyć że nie będzie szalonych upałów, czy martwić. Każda aura ma plusy i minusy, zależnie od punktu jej rozpatrywania... Byle bez przymrozków, tak sobie marzę